luni, 17 octombrie 2011

Timişoara / Workshop şi concert de gospel

După şapte ediţii de succes şi spectaculosul concert din iunie de la Biserica Millennium, The Timisoara Gospel Project revine cu un eveniment inedit.
TGP, "un cor care renaşte în fiecare an ca prin vrajă în jurul unui dirijor charismatic", germanul Dominic Samuel Fritz, împinge "nebunia" la extrem. În locul formulei consacrate "repetiţie-maraton de o săptămână şi un concert de senzaţie", al doilea eveniment TGP al anului 2011 lansează un experiment.
La prima ediţie de Open Workshop TGP de sâmbătă, 22 octombrie, publicul este invitat să participe la un sing-along reinventat. Adică spectatorii sunt provocaţi să devină corişti pentru o zi, să înveţe câteva cântece împreună cu corul şi acompaniaţi de unii dintre cei mai buni muzicieni timişoreni, iar seara să traiască experienţa de neuitat de a cânta ei înşişi la un mini-concert de zile mari.
"Nu căutăm talente, ci oameni cu "muzica în sânge şi un strop de nebunie". Cei care vor veni, vor descoperi că a cânta gospel este mult mai uşor şi mai frumos decât s-ar crede. Vor fi surprinşi şi mai bogaţi cu experienţa unei aventuri muzicale care îi va face sa simtă mult mai intens şi cu o implicare totală bucuria înălţătoare a gospelului" - ne-a declarat dirijorul.
Workshopul va începe la ora 11, se va încheia cu mini-concertul de la ora 19 şi va avea loc la Muzeul Banatului, la mansardă, la Bastionul Cetăţii (fostul Muzeu de Etnografie). Intrarea este liberă şi participanţii nu trebuie să se înscrie, doar sa-şi rezerve ziua de sâmbătă, 22 octombrie, în întregime muzicii gospel. Cei care nu reuşesc să ajungă ziua la workshop să cânte, sunt aşteptaţi seara la mini-concert.