sâmbătă, 17 decembrie 2011

Se pun in vanzare abonamentele de parcare

Timisoara - Tarifele de parcare pentru anul 2012 au fost aprobate de Consiliul Local Timişoara, în urma mai multor dezbateri şi şedinţe în plen.

Linia 32 revine pe vechiul traseu

Timisoara - R.A.T.T. vă informează că, începând cu data de 19.12.2011, autobuzele de pe linia 32 vor reveni pe traseul consacrat, după ce s-au finalizat lucrările la carosabil pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu.

Proiectii arhitecturale pe cladirea Rectoratului

Timisoara - Rheinbrucke Architecture, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara, vă invită în 20 Decembrie la un spectacol de muzică, lumină şi culoare.

Sorin Smarandescu, de la Bega la Sahara

Timisoara - Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Timişoara va găzdui o dublă lansare de carte, purtând semnătura lui Sorin Smărăndescu. Născut în 1970, Sorin Smărăndescu a absolvit studiile superioare la Politehnica timişoreană.

De la Timisoara la Arad, pe coridorul IV paneuropean

Timisoara - În data de 17 decembrie 2011 s-au deschis circulaţiei Autostrada Arad - Timişoara (32,25 km) şi Varianta de Ocolire Arad (pe o singura cale pe 11,3 km şi 0,95 km pe două căi).

PRIMUL EROU AL REVOLUTIEI ROMANE

Timisoara - Primul Erou al Revoluţiei care a dus la căderea regimului comunist a fost la Timişoara, evident. S-a întâmplat exact în data de 17 decembrie 1989, la ora 14.30, în zona podului Decebal, lângă fostul Parc al Poporului, în prezent rebotezat Coronini.

vineri, 16 decembrie 2011

People cu diseminare la Incubatorul de Afaceri Software

Timisoara - Consiliul Judeţean Timiş organizează în data de 19 decembrie seminarul de diseminare a rezultatelor finale, concluziilor şi recomandărilor proiectului PEOPLE, care va avea loc la Incubatorul de Afaceri Software din Timişoara (UBIT), Bvd. Republicii nr. 9, et. 3.

191 locuri de munca disponibile in judetul Timis

Timisoara - Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 6.403 locuri de muncă, în perioada 16-22 decembrie 2011.
Locuri de munca disponibile in judetul Timis
/FIRME/ADRESE/TELEFOANE/MESERII/POSTURI VACANTE

20 Decembrie - zi de importanta locala

Timisoara - Membrii Consiliului Local al Municipiului Timişoara au fost convocaţi în ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ, în data de 20 decembrie 2011, ora 10, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara

joi, 15 decembrie 2011

Universitatea de Vest va avea Institut de Cercetari Avansate de Mediu

Timisoara - Inaugurarea şantierului pentru edificarea Institutului de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM) al Universităţii de Vest din Timişoara a avut loc joi, 15 decembrie, în perimetrul campusului Oituz din Timişoara.

Arestat preventiv pentru evaziune fiscala

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au solicitat instanţei de judecată, la data de 15.12.2011, arestarea preventivă a inculpatului CÎRDU ADRIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Francezii de la Louis Berger supervizeaza extinderea alimentarii cu apa si a canalizarii

Timisoara - La sediul Aquatim, s-a semnat, zilele trecute, contractul de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.

Salonul tinerilor artisti

Timisoara - Vernisajul primei ediţii a SALONULUI TINERILOR ARTIŞTI, MODERNITATE, INOVAŢIE, EXPERIMENT, care va avea loc în data de joi, 15.12.2011, ora 17, la Galeria Helios din Timişoara.

Inainte de a uita / 1989 - repere cronologice

ianuarie: Parlamentul maghiar accepta pluralismul politic si ideea alegerilor libere.
17 martie: Ungaria semneaza Conventia O.N.U. cu privire la statutul refugiatilor. Ca urmare, nu va mai returna refugiatii din tarile comuniste.

Gala Tineri pentru Performanta

Timisoara - Duminică, 18 decembrie, de la ora 18, are loc, la Hotel Continental, în Sala Parc, a şasea ediţie a „Galei Tineri pentru Performanţă”, eveniment organizat de TNL Timişoara, cu sprijinul PNL Timiş.

Tanar de 20 ani din Mosnita Noua, dat disparut

Mosnita Noua - La data de 14.12.2011, politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca HARAGEA ANDI-ANDREI, de 20 de ani, din comuna Turnu Ruieni, judetul Caras Severin, a parasit adresa din comuna Mosnita Noua, judetul Timis,

Sedinta de final de an la Consiliul Judetean

Timisoara - Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc a emis dispoziţia privind convocarea CJT în şedinţă ordinară, care va avea loc în 19 decembrie, de la ora 10, în Sala Consiliului din Palatul Administrativ

miercuri, 14 decembrie 2011

Ce femeie vreti pe bancnota romaneasca?

TBWA\Bucureşti, alături de partenerii săi, Fundaţia Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei (AMP) au lansat astăzi, 14 decembrie, la Palatul Parlamentului petiţia ALTFEM pentru prima personalitate feminină pe o bancnotă românească.

Saptamana de Teatru la Casa Studentilor

Timisoara - În 1994, situaţia socio-politică post-decembristă din România l-a determinat pe Lelu Bihoi, mentorul Thespis, să iniţieze o săptămână de teatru care să reamintească idealurile Revoluţiei timişorene şi care să pună o oglindă în faţa unei societăţi debusolate.

Programul manifestarilor dedicate comemorarii Revolutiei din Decembrie 1989

16 decembrie 2011

Ora 09:00 Depunere de coroane de florila monumentul Crucificare din Piaţa Operei(„Asociaţia 16 Decembrie Timişoara”)

Pistolul din colet

Timisoara - Poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei firme de curierat internaţional cu privire la faptul că într-unul din coletele care avea destinaţia Italia a fost găsit un pistol.

Maxim din Becicherecu Mic, frauda de un milion de lei

Timisoara - Ofiţerii de investigarea fraudelor au reţinut pe C. A. Maxim, de 42 ani, din Becicherecu Mic, suspect de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi efectuarea de declaraţii inexacte la registrul comerţului.

Rambursarea cheltuielilor - problema fondurilor structurale

Beneficiarii de fonduri structurale critica lipsa unui proces de consultare, Autoritatile de Management si nu au încredere în corectitudinea alocarii si gestionarii acestora la toate nivelurile.

Festivalul Liceului de Arte Plastice

Timisoara - Liceul de Arte Plastice Timișoara va invită în 15 decembrie 2011, între orele 13-22, pe bd. M. Eminescu nr. 2, la "nauhaus", Festivalul Liceului. Din program:

Evenimente caritabile dedicate copiilor

Timisoara - 8 tineri creatori de moda timisoreni si peste 20 de modele si-au unit fortele intr-un scop caritabil la initiativa antreprenorilor Josef T. Sauer si Cristian Jeledintan.

Dragoste la cutite in Dudestii Noi

Timisoara - În mai puţin de două ore, poliţiştii au reuşit depistarea şi reţinerea lui A.L., principalul suspect în cazul agresiunii a două surori din Dudeştii Noi.

Saptamana cadourilor

Timisoara - Membrii voluntari ai Asociatiei Culturale ”Noua Acropola” va invita sa participati impreuna cu cei mici la evenimentul ”Saptamana cadourilor”, care va avea loc in perioada 16-20 decembrie 2011, la Atelierul de Urbanism al Primariei de pe strada Alba Iulia, nr. 2.

Sedinta festiva dedicata comemorarii eroilor martiri

Timisoara - Membrii Consiliului Local al Municipiului Timişoara sunt convocaţi în ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ, în data de 16.12.2011, ora 10, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara din B-dul C.D. Loga nr.1,

Cei mai merituosi elevi, studenti si profesori

Timisoara - Joi 15 decembrie, de la ora 11, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara, vor fi decernate diplome şi premii în bani celor mai merituoşi elevi şi studenţi ai Timişoarei.

marți, 13 decembrie 2011

Dispozitive speciale sonore pentru nevazatori

Timisoara - Incepând din această săptămână, au fost montate dispozitive speciale sonore pentru nevăzători la o intersecţie semaforizată din centrul oraşului, care cuprinde patru traversări.

Diplome de merit pentru sefii de la Politia Rutiera

Timisoara - În anul 2008, Timişoara a semnat Carta Europeană a Siguranţei Rutiere, fiind primul oraş din România semnatar al acesteia. Prin aderare la Cartă, Primăria Municipiului Timişoara şi-a asumat responsabilităţi concrete pentru reducerea numărului de victime pe şosele,

Aniversarea cuplurilor cu peste 50 ani de casatorie si a longevivilor

Timisoara - În data de 19.12.2011, începând cu ora 11, la Restaurantul Streliţia din Municipiul Timişoara, Serviciul pentru Protecţia Socială a Persoanelor Vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară – Primăria Municipiului Timişoara,

Colinde in Piata Victoriei in asteptarea lui Mos Craciun

Timisoara - Pentru a marca sărbătorile de iarnă, Primăria Municipiului Timişoara impreună cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara au pregătit un program de colinde si evenimente pentru copii.

13 proiecte si 87.342.000 euro in 2011

Timisoara - Pe parcursul anului 2011, Primăria Municipiului Timişoara a urmărit atragerea de fonduri ale Comunităţii Europene şi în acest sens a iniţiat 40 de proiecte şi a oferit susţinere altor 6.

Prins cu asinul neimpozitat

Timisoara - In urma activitatilor de cercetare penala desfasurate de ofiterii Serviciului de Investigarea Fraudelor IPJ Timis, si cu avizul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui D. VASILE, de 36 de ani, din Timisoara,

Si-a gasit sfarsitul sub propria-i caruta

Sacalaz - La data de 12 decembrie 2011, in jurul orei 16.40, politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Carpinis, au fost sesizati prin apelul de urgenta de catre O. C. RENATTE, cu privire la faptul ca o persoana de sex masculin a cazut dintr-o caruta si este inconstient.

Ordine publica printre brazii de craciun

Timisoara - Politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Compartimentul Delicte Silvice impreuna cu reprezentantii Directiei Silvice si ai Inspectoratului Teritorial Regim Silvic si Vanatoare au efectuat in aceasta dimineata mai multe controale in pietele din Timisoara

Batran de 64 ani, dat disparut

Sannicolau Mare - La data de 8.12.2011, politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca din Spitalul Orasenesc Sannicolau Mare a disparut, Novac Bellu, de 64 de ani, din comuna Lovrin, judetul Timis.

Topul celor mai injurati politisti

Zilnic, cel puţin un poliţist este înjurat, agresat fizic sau chiar înjunghiat în timpul exercitării atribuţiilor legale.
Statisticile au consemnat, anul trecut, 384 de cazuri de ultraj, în care 478 de poliţişti au fost agresaţi sub diferite forme.

Primarul de la Farliug, trimis in judecata de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
BORDUZ IOAN, primar al comunei Fîrliug, judeţul Caraş Severin, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

Drumurile spre Europa trec prin Timis

Deta - Ieri, poliţiştii de frontieră timişeni au depistat 7 persoane care intenţionau să treacă ilegal frontiera verde a României.

luni, 12 decembrie 2011

Trei Dive - Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu si Leontina Vaduva - la Sala Capitol

Timisoara - Voci extraordinare care strălucesc pe cele mai mari scene ale lumii (Covent Garden, Staatsoper din Viena, Opera din Paris, Metropolitan Opera), trei graţii... trei Dive: Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva

Programul intreruperilor de energie electrica in Banat / 12–16 decembrie

*12 – 16 decembrie 2011 / Timis/Arad/Caras-Severin/Hunedoara/
Pentru lucrările anuale de reparatii si întretinere instalatii si retele electrice, precum si posturi de transformare, Enel Distributie Banat anuntă întreruperea furnizării energiei electrice

In loc de mistreti si-a impuscat fratele

Recas - Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili în ce condiţii s-a produs un incident de vânătoare.
În data de 12.12.2011, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că în pădurea dintre localităţile Recaş şi Bazoş a avut loc un incident de vânătoare

Lectii de energie durabila intr-o aglomerare urbana

Timisoara - În cadrul proiectului „O abordare inclusivă, de la egal la egal, a conurbaţiilor şi aglomerărilor urbane largi, pentru participarea la Convenţia Primarilor”, pe scurt CONURBANT,

Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare

Timisoara - Primăria Municipiului Timişoara va organiza marţi, 13 decembrie, o conferinţa de informare în legătură cu stadiul actual de implementare a proiectului "Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timişoara

Noul Cod Civil si implicatiile asupra mediului de afaceri

Timisoara - CCIA Timiş lansează o sesiune de informare privind Noul Cod Civil. În perioada decembrie 2011- decembrie 2012, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș lansează un ciclu de paneluri privind Noul Cod Civil.

Sedinta la Consiliul Judetean Caras-Severin

Resita - Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a dispus convocarea unei şedinţe ordinare pentru data de 16 decembrie 2011, ora 12, cu următoarele puncte înscrise pe ordinea de zi:

Bucataria Hoinara – calatorii si emotii culinare

Timisoara - Joi, 15 decembrie, se lansează la Timişoara cel mai nou album de fotografie al lui Răzvan Voiculescu – „Bucataria Hoinară”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19, la berăria Bierhaus.

Intalnire cu Aurel Gheorghe Ardeleanu, laureat al Premiului Ion Luca Caragiale

Timisoara - Vineri, 16 decembrie a.c. ora 12, în sala de cenaclu a Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor şi a revistei Orizont (Piaţa Sf.Gheorghe nr. 3), va avea loc o întâlnire cu AUREL GHEORGHE ARDELEANU, laureat al Premiului "Ion Luca Caragiale" al Academiei Române,