sâmbătă, 3 decembrie 2011

Femeia Zilei / Motoko Hirayama, un spirit liber din Tara Soarelui Rasare

La Timişoara, pe 3 decembrie, a avut loc spectacolul Requiem. Nu știi nimic despre mine, semnat de Motoko Hirayama (Japonia) și Răzvan Mazilu (Romania), spectacol asezonat și de superba lucrare muzicală Requiem a compozitorului britanic Kerl Jenkins.

Frumoasa si Bestia in turneu

În perioada 7 – 9 decembrie 2011 Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) întreprinde ultimul turneu al anului în Transilvania şi Crişana.

Rugby / Timisoara a castigat Cupa Romaniei Gold Corporation

Timisoara s-a impus in finala Cupei Romaniei Gold Corporation.
Stadionul “Cetate” din Alba Iulia a avut parte de o partida incendiara intre RCM Timisoara si CSM Stiinta Baia Mare.
80 de minute de foc pentru ambele echipe in fata a peste 6.000 de spectatori, informeaza Federatia Romana de Rugby.

Calafeteanu, cel mai bun marcator al SuperLigii CEC Bank

De pe locul trei al podiumului SuperLigii CEC Bank, cea mai importanta competitie nationala de rugby, echipa Timisoarei il prezinta cel mai bun marcator. Vali Calafeteanu, demi-ul timisorean, a adus 196 de puncte echipei sale in acest sezon.

Arma, munitie si cutite de vanatoare

Giarmata - Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat în trafic un autoturism, iar cu ocazia controlului efectuat în habitaclul autoturismului au fost descoperite o armă, muniţie şi cuţite de vânătoare.

Tatal lui Tudor Gheorghe lanseaza Poeti dupa gratii

Timisoara - ASCOR Timisoara va invita marti 6 decembrie 2011, ora 19, la conferinta sustinuta de parintele Dan Popovici, ieromonah de la schitul Lazar, Alba-Iulia.

vineri, 2 decembrie 2011

346 locuri de munca disponibile in judetul Timis

Timisoara - Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 5. 809 locuri de muncă, în perioada 2 - 8 decembrie 2011.

Locurile de munca disponibile in judetul Timis - Firme, Adrese, Telefoane, Posturi

Fantoma din Arad si cele 70 de tone de azotat de amoniu

Arad - Aproape 70.000 de kilograme de azotat de amoniu transportate cu trei tiruri printr-o firmă „fantomă”, au fost ridicate în vederea confiscării, de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni.

Placheta, diploma si 700 lei pentru 12 artisti banateni

Timisoara - În data de 8 decembrie, de la ora 14, în Sala Mare a Palatului Administrativ, va avea loc festivitatea de decernare a premiilor Pro Cultura Timisiensis 2010 – seniori, manifestare ajunsă la cea de-a X-a ediţie.

Adio, friptura de fazan!

Obad - Poliţiştii din Ciacova au reuşit depistarea şi reţinerea unui bărbat în vârstă de 34 de ani din Timişoara suspect pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi regimul vânătorii şi al fondului cinegetic.

Premiere la Teatrul Studentesc Thespis

Timisoara - Teatrul Studenţesc Thespis prezintă în acest week-end două premiere pe scena din studioul 202 „Diogene V. Bihoi” de la Casa Studenţilor.

Chiciura si poleiul umbla la bugetul local

Timisoara - PLANUL OPERATIV DE ACŢIUNE PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ ÎN ANUL 2011 în vederea prevenirii şi îndepărtării efectelor negative ale fenomenelor meteorologice de pe raza municipiului Timişoara a început să fie aplicat în ultimele zile, pentru combaterea poleiului şi al chiciurii.

Proiect de incluziune sociala, la ora socotelilor

Timisoara - Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Teritorial de Incluziune Socială şi Ocupare Vest anunţă încheierea activităţilor proiectului „Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Teritorial pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Incluziune Socială în Regiunea Vest”,

Barbat mort pe calea ferata de Ziua Nationala

Peciu Nou - Poliţiştii au fost sesizaţi la data de 1 decembrie 2011, în jurul orei 14.30, cu privire la faptul că pe calea ferată dintre localităţile Parţa şi Peciu Nou a fost descoperit un bărbat decedat.

A inceput circulatia virusurilor gripale

La acest sfârşit de săptămână au fost identificate primele 2 cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal, conform raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii.

Requiem pentru victimele dezastrului din Japonia

Timisoara - JTI prezinta “Requiem. Nu stii nimic despre mine”, pe 3 decembrie, in Timisoara, la Teatrul National “Mihai Eminescu”, ora 19.
Spectacolul, destinat strangerii de fonduri pentru Japonia,

joi, 1 decembrie 2011

Amintiri despre tarani cu Ion Marin Almajan

Timisoara - Vineri, 2 decembrie, ora 17, la Casa Adam Muller Guttennbrun din Timișoara va avea loc lansarea cărții de poeme ” Amintiri despre țărani” a scriitorului Ion Marin Almăjan.

Spiridusii Craciunului umbla prin oras

Timisoara - 6 spiriduşi au aterizat direct din Laponia la Teatrul de Păpuşi Timişoara pentru a pregăti oraşul în spiritul Crăciunului.

Piata Badea Cartan s-a modernizat

Timisoara - Dupa patru luni de la începerea lor, lucrarile de reabilitare a Pietei Badea Cârtan au ajuns la final.
Practic, în aceste patru luni, a fost înlocuita copertina care acopera piata pe o suprafata de 4100 mp,

Bursa locurilor de munca pentru puscariasi

Timisoara - Penitenciarul Timişoara, împreună cu partenerii din cadrul AJOFM Timiş, organizează „Bursa locurilor de muncă”, eveniment care va avea loc vineri, 2 decembrie 2011, începând cu ora 8, la Casa Tineretului din Timişoara.

In gura foametei si Oameni din Chisinau la Timisoara

Timisoara - Luni, 5 decembrie, de la ora 17, Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România va invită la o întâlnire cu un grup de scriitori din Republica Moldova alcătuit din: DUMITRU CRUDU, ALEXANDRU VAKULOVSKI şi MONICA STĂNILĂ.

Consultatii gratuite la Salonul Serviciilor Medicale Private

Timisoara - Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş vine în sprijinul afirmării serviciilor medicale private timişene, organizând în perioada 2 – 4 decembrie 2011, la Centrul Comercial Iulius Mall Timişoara Salonul Serviciilor Medicale Private – prima ediţie.

miercuri, 30 noiembrie 2011

Baloane cu heliu si imbratisari de Ziua Nationala

Timisoara - Joi, 1 decembrie 2011, la ora 12, Consiliul Judeţean al Elevilor Timiş va desfăşura în Piaţa Operei o activitate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Consiliul Judetean va premia 82 de elevi si 93 de profesori

Timisoara - Anual, în luna decembrie, CJT acordă unor elevi din judeţul Timiş premiile PRO JUVENTUTE, care au ca scop recunoaşterea rezultatelor deosebite în diferite domenii de învăţământ.

Casa noastra armaneasca

Timisoara - Fara armână (makedon-armână) – Filiala Banat organizează sâmbătă, 3 decembrie 2011, orele 16,30, la sala Filarmonicii Banatul din Timişoara, un eveniment de anvergură balcanică, sub numele Casa noastră armânească.

Spectacol folcloric extraordinar la Casa Studentilor

Timisoara - Ansamblul sârbesc AKUD „Mladost” organizează, cu sprijinul Uniunii Sârbilor din România și împreună cu Casa de Cultură a Studenților Timișoara, spectacolul folcloric extraordinar „DAROVNIȚA”

Primaria organizeaza Revelionul Seniorilor, dar nu stie unde

Timisoara - CONSILIUL LOCAL – PRIMĂRIA TIMIŞOARA prin CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI TIMIŞOARA organizează REVELIONUL SENIORILOR 2011/2012, eveniment pentru care a fost alocată suma de 100.000 lei.

Concert caritabil la Mansarda Bastion

Timisoara - Fundatia „Pentru Voi” si Facultatea de Muzica din Timisoara au deosebita placere de a va invita sa luati parte la concertul caritabil, care va avea loc joi, 8 decembrie, incepand cu ora 18, la Mansarda Bastion, Str. Popa Sapca nr 1.

Mandria de a fi roman ... la Centrul de Reeducare

Buzias - În data de 30 noiembrie 2011, copiii internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş, în colaborare cu un grup de 25 de elevi ai Colegiului Tehnic Valeriu Branişte din Lugoj şi elevi ai Clubului Copiilor din Buziaş,

Si Politia Timis comemoreaza Marea Unire

Timisoara - Cu ocazia zilei de 1 decembrie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş desfăşoară mai multe activităţi pentru comemorarea Marii Uniri.

Circulatia rutiera intre Buzias si Lugoj s-a reluat

Timisoara - Consiliul Judeţean Timiş anunţă reluarea circulaţiei rutiere pe Drumul Judeţean 592 Buziaş-Lugoj, care este în prezent în lucrări de reabilitare

Director zonal cu falsuri personale

Timisoara - Poliţiştii din cadrul Serviciului De Investigare a Fraudelor Timiş au dispus cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale faţă de S. C. Noemi, de 36 ani, din localitatea Călăraşi,

Targ de iarna la Casa Tineretului

Timisoara - Organizatorii târgului de iarnă, de la Casa Tineretului,ediţia a 5-a, în perioada 13-18 decembrie, vin în întâmpinarea atât a firmelor expozante, dar mai ales a numeroşilor vizitatori,

Giovannino fara frica de Ioona Rauchan la Teatrul Merlin

Timisoara - In 4 decembrie 2011, ora 11, la sala de pe B-dul Regele Carol I, nr.3, Teatrul Merlin scoate la lume un nou spectacol: "Giovannino fara frica", de Ioona Rauchan, in regia Monei Marian.

Concertul masteranzilor Facultatii de Muzica

Sannicolau Mare - Vineri, 9 decembrie a.c., începând cu ora 13, în sala festivă a Castelului Nako din Sânnicolau Mare, în organizarea Casei de Cultură din localitate, a Facultăţii de Muzică din Timişoara

Expozitie exotica la Iulius Mall

Timisoara - Exotic expo - ciudat, neobișnuit, de departe - în premieră, în perioada 12-15 decembrie, la Iulius Mall, încearcă să aducă în faţa unui public estimat ca fiind foarte numeros şi curios,

marți, 29 noiembrie 2011

Curs de prim-ajutor

Timisoara - TDSA (Timișoara Dental Students Association) - asociația ce reprezintă studenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș”

ARHABITO

Timisoara - ARHABITO este un proiect cultural, axat pe arhitectura, ce uneste toate domeniile artei, sub o singura tema:"Habitat".

Premiera la Teatrul National: Pana de automobil

Timisoara - O nouă premieră la Teatrul Naţional: Pana de automobil, dramatizare de Sabin Popescu a romanului lui Friedrich Dürrenmatt.

Concert vocal-simfonic la Filarmonica Banatul

Timisoara - Maestrul Radu Popa propune pentru vineri, 2 decembrie, de la ora 19, la Filarmonica Banatul, un concert vocal-simfonic cu o lucrare celebră: Simfonia nr.2 în si bemol major „Lobgesang” op. 52.

Sarbatori de iarna pentru oaspetii din Centrul de Refugiati

Timisoara - Fundatia Student Plus, impreuna cu Fundatia pentru siguranta copiilor in Romania si Institutul Intercultural Timisoara, cu ocazia sarbatorilor de Craciun, va derula proiectul "Christmas in a Shoe Box",

Petreceri cu salsa pentru copii

Timisoara - Salsa Community Timisoara organizeaza doua petreceri pentru zambetele unor copii din centrele de plasament din Timisoara.

Conventia Primarilor

Timisoara - Activităţile de informare, instruire şi diseminare a informaţiilor Proiectului CONURBANT – „An inclusive peer-to-peer approach to involve EU CONURBations and wide urban areas in participating to the CovenANT of Mayors”) numără primele rezultate pozitive.

Armata de deszapezire asteapta iarna pe ulita

Timisoara - Activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului în municipiul Timişoara se desfăşoară în conformitate cu Planul operativ de acţiune pentru situaţii de urgenţă 2011-2012, aprobat de primarul Municipiului Timişoara.

Cizmulita cu surprize se lasa cu ... origami si caligrafie japoneza

Timisoara - Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2011, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, cea de-a 2-a ediţie a manifestării expoziţionale CIZMULIŢA CU SURPRIZE,

Se negociaza pentru clubul de fotbal Politehnica

Timisoara - Capii PSD, PNL, PDL şi PNTCD, adică Titu Bojin, Nicolae Robu, Constantin Ostaficiuc şi Gheorghe Ciuhandu, s-au reunit la o discuţie în urmă cu câteva zile,

UNPR Timisoara a migrat in barca PSD Timis

Timisoara - UNPR Timişoara, prin vocea preşedintelui Filip Stancu, a anunţat astăzi, 29 noiembrie, trecerea in corpore la organizaţia PSD Timiş a nu mai puţin de 14 membri - din 27 - din cadrul Biroului Politic Permanent

Un om care plange la Cinemateca francofona

Timisoara - Institutul francez din Timişoara, Lectoratul Francez din cadrul Universităţii de Vest şi Asociaţia Hexagone vă invită în ultima miercuri a fiecărei luni la CINEMATECA FRANCOFONĂ,

Un banatean la Polul Sud

Alpinistul Coco Galescu şi omul de afaceri Romeo Dunca au plecat, însoţiţi și de alți alpiniști din toată Europa, într-o expediţie la Polul Sud care va dura 24 de zile.

Protocol de colaborare intre Regiunea Vest si Regiunea Nord din Republica Moldova

Arad - Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a organizat marţi, 29 noiembrie 2011, începând cu ora 11, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Arad, ceremonia de semnare a protocolului de colaborare între Regiunea Vest, România, şi Regiunea Nord din Republica Moldova.