duminică, 16 octombrie 2011

Banat / Cum să nu furi o turmă de oi

În data de 12.10.2011, ora 11, Poliţia Oraşului Oraviţa a fost sesizată de M. NICOLETA, din comuna Berlişte, despre faptul că în cursul nopţii i-au dispărut 140 de oi, care se aflau în stâna de ovine situată la ieşirea din localitatea Berlişte spre satul Milcoveni.
În baza celor sesizate a fost intensificat controlul mijloacelor de transport animale şi verificarea temeinică a provenienţei şi legalităţii documentelor de însoţire.
De asemenea, în întreaga zonă au fost efectuate cercetări, iar în data de 13.10.2011, în jurul orei 14, cele 140 de ovine au fost identificate, abandonate pe raza localităţii Secăşeni, la intrarea pe izlazul comunal.
Turma de 140 oi a fost predată proprietarului acesteia.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, în cursul zilei de 15.10.2011 au fost identificaţi şi reţinuţi cei trei suspecţi ai furtului, aceştia fiind G.BOGDAN, de 20 de ani, din Sibiu, S.SIMION, de 31 de ani şi S.ROMULUS, de 34 de ani, ambii din Buchin.
Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că aceştia sunt suspectaţi de comiterea unui alt furt tot de ovine de pe raza localităţii Ticvaniu Mare.
Cei trei au fost conduşi la sediul poliţiei unde oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zilei.