marți, 18 octombrie 2011

Timisoara / Mountainbikerii la Festivalul National de Teatru

Producţia Teatrului German de Stat Timişoara (TGST) „Mountainbikerii“, de Volker Schmidt, pusă în scenă de Radu-Alexandru Nica, se va juca pentru prima dată în Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.
Două reprezentaţii sunt rezervate publicului din capitală, vineri, 28 octombrie 2011, la orele 19 şi 22, în Sala Mare a Teatrului Odeon din Bucureşti.
Interpretează actorii Etelka Magyari (invitată de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" din Timişoara), Rareş Hontzu, Daniela Török, Radu Vulpe, Olga Török, Horia Săvescu.
Producţia a văzut luminile rampei pe scena TGST întâia dată la 29 ianuarie a.c. Scenografia spectacolului a fost semnată de Dragoş Buhagiar, laureat de şase ori cu premiul UNITER pentru scenografie. Cea din urmă distincţie a primit-o pentru spectacolul produs de Teatrul German de Stat „Shaking Shakespeare”. Muzica originală a fost compusă de Vlaicu Golcea, iar coregrafia a fost încredinţată lui Florin Fieroiu. Dirk Linke a coordonat vorbirea scenică.
Despre piesă: Franziska e o scenografă divorţată. Fiul ei, Thomas, are un hobby morbid: îi place să fotografieze cadavre. Patologicul pare să domine şi lumea din jur. Mama lui, de care se simte neglijat, duce o viaţă promiscuă, printre recentele relaţii numărându-se şi aceea cu Manfred, medicul ei ginecolog, care este căsătorit cu Anna. După moartea fiului, Anna se schimbă tot mai mult, iar Manfred se refugiază în propria pasiune: biking-ul. Astfel fiica lor, aflată la pubertate, rămâne lipsită de orice atenţie. O piesă de dureroasă intensitate despre căutările dificile ale oamenilor de azi după ieşirea din alienare, însingurare şi alterare a comunicării.
Spectacolele se supratitrează în limbile română şi engleză.
Bilete pe paginile www.fnt.ro şi www.vreaubilet.ro