miercuri, 19 octombrie 2011

Timisoara / Campanie de instruire pentru proiecte de finantare nerambursabila

Pe 20 octombrie, intre orele 10 - 16,30, hotelul Perla, pe str. Protopop George Dragomir, nr 7- 9, in Timisoara, va gazdui seminarul regional al
Campaniei de Instruire, în cadrul căruia potenţialii beneficiari vor fi instruiţi pentru elaborarea unor proiecte de calitate şi completarea corectă a cererilor de finanţare nerambursabilă. Instruirea va include si alte servicii de instruire/ asistenta post seminarii - pentru finalizarea si depunerea aplicatiilor de finantare - acordate de consultanţi români cu o bogata experienta.
Întreprinderile, IMM-urile, institutele naţionale de cercetare, universităţile și firmele care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare beneficiază de o nouă ofertă de sprijin gratuit pentru accesarea cu succes a fondurilor europene rămase disponibile din cadrul O.2.3.1 „Start-upuri şi spin-off-uri inovative”, O.2.3.3 „Promovarea inovării în cadrul întreprinderilor” şi O.2.1.1 „Proiecte de CD în parteneriat între universităti, institute de cercetare şi întreprinderi”.
Sprijinul face parte din campania de instruire organizată de către Direcţia Generală Organism Intermediar pentru Cercetare din ANCS (Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică).
Având în vedere că tot mai multe programe de finanţare îşi epuizează alocările financiare pentru perioada 2007 – 2013, cei interesaţi pot evita aşteptarea noului ciclu de programare ce urmează a fi deschis abia în 2014 – 2020, apelând la sprijinul oferit de către echipa de consultanţi ANCS.
În cadrul fiecărui seminar de formare dar şi prin asistenţă ulterioară, aceştia acordă îndrumare completă pentru fiecare aspect legat de eligibilitate, de documentaţia necesară finanţării, conceptul de proiect sau privind erorile frecvente pe care le pot face aplicanții.
Astfel, ideile de afaceri inovative care pun în practică rezultate ale cercetării pot beneficia de sprijin substanţial încă din anul 2012 pentru transformarea lor în afaceri de succes, prin intermediul fondurilor încă accesibile din cele trei operaţiuni ale Axei Prioritare 2 POS CCE.