sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Timisoara / Poveste despre Roma la Opera Romana

Duminica, 6 noiembrie 2011, de la ora 19, pe scena Operei Române din Timişoara se va putea urmări opera in trei acte, TOSCA, muzica aparţinându-i lui Giacomo Puccini, libretul fiind semnat de Luigi Illica şi Giuseppe Giacosa, într-un cadru oferit de maestrul de cor - LAURA MARE, costume - KRISZTINA NAGY, decoruri - BORIS STOYNOV, iar regia artistica lui OGNIAN DRAGANOFF, sub conducerea muzicala a lui DAVID CRESCENZI.
Distribuţia cuprinde pe Tosca - Dragana RADAKOVIČ, Cavaradossi - Stelian NEGOESCU, Scarpia - Camil MARA, Angelotti - Octavian VLAICU, Sacristanul - Gelu DOBREA (debut), Spoletta - Cristian BALASESCU, Sciaronne - Dan PATACA, Temnicerul - Iulian Ioan IOSIP, Pastorul - Diana ARDELEAN (debut).
Corul si orchestra Operei Nationale Romane Timisoara, spectacolul fiind cantat integral in limba italiana si titrat in limba romana.
Sufleur - RADU OLARIU, Pregatirea muzicala - DRAGOS ZAHARESCU, ANGELA BALICI, Regia tehnica - HELLEN GANSER.
Premiera operei a avut loc pe 14 ianuarie 1900, la „Teatro Costanzi” din Roma.
Piesa originală scrisă de Victorien Sardou a fost produsă în 1887 la Paris și văzută de Giacomo Puccini în Milano, în 1887, cu Tosca jucată de Sarah Bernhardt. Puccini a cerut editorului său, Giulio Ricordi, să cumpere imediat drepturile de la Sardou, dar acestea au fost cumpărate abia în 1893 pentru a fi date unui alt compozitor, Alberto Franchetti. Illica a scris libretul său și în octombrie 1894 Franchetti, Ricordi, Illica și Giuseppe Verdi s-au întâlnit cu Sardou să-i prezinte libretul. Verdi a fost fascinat de această tragedie, dar a refuzat să compună muzică pentru ea dacă Sardou nu schimbă finalul.
A început să lucreze la piesă în 1896, după ce a terminat Boema.
În octombrie 1899, după trei ani de colaborare dificilă, opera era gata. Fiindcă era o poveste despre Roma, s-a decis ca premiera să fie în cetatea eternă, la Teatrul Constanzi. O curiozitate notabilă a plutit în jurul acestei opere a cărei pregătire a fost atât de lungă și problematică. Tosca a fost soprana Hariclea Darclée, Cavaradossi a fost tenorul Emilio De Marchi iar Scarpia a fost baritonul Eugenio Giraldoni.

Timisoara / Razie cu pantofi si pantaloni in Piata Flavia

La data de 5 noiembrie 2011, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfăşurat o amplă acţiune în Piaţa Flavia din municipiul Timişoara pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu mărfuri susceptibile a fi contrafăcute.
Acţiunea a avut drept scop prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale cu utilizarea de metode evazionist-fiscale.
Poliţiştii au efectuat controale la nouă societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate ocazie cu care s-a urmărit respectarea legislaţiei în domeniul financiar contabil şi au fost verificate documentele de provenienţă a mărfurilor expuse spre vânzare şi cele referitoare la transportul lor.
Dintre administratorii verificaţi faţă de şase dintre aceştia poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de comercializare a unor mărfuri susceptibile a fi contrafăcute conform Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.
Poliţiştii au dispus confiscarea a 75 de costume sport, 30 de perechi de pantaloni, 11 bluze şi 295 de perechi de pantofi sport în valoare totală de 75.300 de lei.

Timisoara / Studenti la Fabrica de Antreprenori

Centrul de Dezvoltare a Carierei organizeaza, in perioada 25 noiembrie – 1 decembrie, a III-a editie a proiectului Fabrica de Antreprenori, dorind sa acorde cat mai multor tineri sansa de a descoperi tainele antreprenoriatului.
Editia din 2011 cuprinde multe surprise noi care doresc sa stimuleze viitorii antreprenori in aplicarea propriilor idei de afaceri.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale a 60 de studenti care vor beneficia de dezvoltarea competenţelor si cunostintelor pe parcursul a 7 zile prin traininguri, vizite la companii si dezbateri cu antreprenori locali de succes.
Intentia este de a crea noi antreprenori de succes a caror atitudine sa denote intotdeauna: integritate, focus, asumarea responsabilitatii, bucuria de a crea si incredere in sine.
Cei 60 de tineri participanti vor beneficia de 5 zile de training prin care vor dobandi cunoastere, competente si abilitati antreprenoriale:
Pe parcursul a doua zile vor invata sa isi creeze un plan de cariera, cum sa il integreze intr-un plan mai amplu al vietii pe care o doresc, au aflat care sunt metodele de dezvolta re personala (training, coaching, mentoring s.a.).
Durata a alte doua zile vor dobandi cunostinte relevante pentru a pune bazele unei afaceri: leadership, planul de afaceri, aspect legale si juridice in infiintarea unei companii, aspectele managementului general.
In plus, datorita aplicatiilor si exercitiilor derulate participantii vor acumula competente esentiale: planificarea carierei, organizare, comunicare, prezentare in public.
Vor cunoaste 5 afaceri de success pe parcusul a douazile in care vor fi vizita la aceste companii si vor avea loc discutii libere cu antreprenorii care le-au creat:
Vor afla de la acestia care sunt elementele cheie pentru care prospera, de a avea succes in Romania indiferent de circumstante;
Vor vedea afaceri de dimensiuni diferite, create in domenii de activitate diferite, conduse de oameni cu pregatire, varste, experiente diferite cu scopul de a elimina din mintea lor diferitele filtre, bariere si prejudecati pe care le au referitor la modelul tipic de antreprenor.
Cel mai bun plan de afaceri creat in cadrul programului va fi premiat cu 2000 lei. Acest premiu va permite creatorului sa isi poata pune ideea in practica sau sa investeasca ulterior intr-o analiza mai aprofundata a pietei pe domeniul sau de interes.

Etapa 12: Poli Timisoara 3-0 FC Arges

Poli Timisoara: Lepmets, Ricketts, Axente, Florin Ilie, Curtean, Sepsi, Mera, Dobricean, Scutaru, Gorobsov, Goga.
Rezerve: Kirev, Sandu, Chis, Popovici, Sava, Poparadu, Fuchs.
Min. 9: Axente deschide scorul cu un sut la coltul lung, din 14 metri.
Min. 23: Curtean patrunde in careu, trimite o pasa pentru Ricketts.
Min. 61: Prima schimbare la Poli, a iesit Dobricean, iar in locul lui a intrat Fuchs.
Min. 65: Goga il invinge pe Rusandu cu un sut puternic din 10 metri.
Min. 67: A doua schimbare la Poli, a parasit terenul Ricketts, iar in locul lui a intrat Chis.
Min. 81: Ultima schimbare la Poli, a iesit Axente, in locul lui a intrat Popovici.

FC Bihor 2 - 0 CSM Rm. Vâlcea
ALRO Slatina 2-0 Arieşul Turda
FC Olt 0-0 Juventus Bucureşti
FC Timişoara 3-0 FC Argeş
Unirea Alba Iulia 1-0 Mureşul Deva
Gaz Metan Severin 1-2 Chindia Târgovişte
UTA Arad 2-3 Luceafărul Oradea
FC Maramureş 0-1 Gloria Bistriţa

1 Gloria Bistriţa 12 8 3 1 23-11 27
2 Politehnica Timişoara 12 8 3 1 21-9 27
3 Unirea Alba-Iulia 12 5 5 2 13-7 20
4 FC Argeş Piteşti 12 5 4 3 19-17 19
5 Chindia Târgovişte 12 5 4 3 13-11 19
6 Alro Slatina 12 5 3 4 11-9 18
7 Luceafărul Oradea 12 5 3 4 13-12 18
8 FCM UTA Arad 12 4 4 4 15-12 16
9 FC Bihor Oradea 12 4 4 4 12-15 16
10 FC Maramureş Baia-Mare 12 4 2 6 18-18 14
11 Gaz Metan Severin 12 4 2 6 13-16 14
12 CSM Râmnicu-Vâlcea 12 4 1 7 13-20 13
13 Mureşul Deva 12 4 1 7 8-20 13
14 FC Olt 12 3 3 6 12-15 12
15 Juventus Bucureşti 12 2 4 6 9-13 10
16 Arieşul Turda 12 1 4 7 8-16 7

Timisoara / Saptamana calitatii timisorene

„SĂPTĂMÂNA CALITĂŢII TIMIŞORENE”, manifestare aflată la a XI-a ediţie şi care face parte din campania pentru promovarea calităţii în toate domeniile de activitate, va fi organizată în perioada 7-11 noiembrie 2011, de către Primăria Municipiului Timişoara şi Asociaţia Generală a Inginerilor din România – Filiala Timiş, în colaborare cu diverse instituţii locale.
˝Săptămâna Calităţii Timişorene˝ se desfăşoară concomitent cu săptămâna Europeană a Calităţii şi tema din acest an este „Calitate pentru bune rezultate!”, în această perioadă fiind programate simpozioane, mese rotunde, conferinţe şi seminarii pe tema calităţii, în mai multe instituţii din Timişoara.
Pentru prima oară, în programul Săptămânii Calităţii Timişorene a fost introdusă o secţiune dedicată Calităţii în Cultură, care va avea loc vineri, 11 noiembrie 2011, la Galeriile Jecza, Calea Martirilor 51/52.
Simpozionul vizează prezentarea de modele de bună practică în domeniul cultural - modalităţi de promovare şi recuperare a patrimoniului - în perspectiva candidaturii Timişoarei pentru titlul de Capitală Culturală a Europei.
Deschiderea oficială a Săptămânii Calităţii va avea loc luni, 7 noiembrie, ora 12, în sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara.

Timisoara / Dublu eveniment la Centrul de zi Sf. Arh. Mihail si Gavril

În data de 7.11.2011, ora 11, la Centrul de zi “Sfinţii Mihail şi Gavril” cu sediul în Timişoara, str. Sever Bocu nr. 44A, din cadrul Serviciului pentru Protecţia Socială a Persoanelor Vârstnice, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, va avea loc dublul eveniment:
,,9 Ani de la Înfiinţarea Centrului de zi “Sfinţii Arh. Mihail şi Gavril” şi Aniversarea Trimestrială a bunicilor născuţi în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie.
La eveniment sunt invitaţi sponsori, oficialităţi, colaboratori ai Serviciului, beneficiari ai Centrelor de zi Alzheimer, „Sfinţii Constantin şi Elena” precum şi ai Căminului pentru Persoane Vârstnice.
Beneficiarii împreună cu participanţii se vor bucura de programul artistic oferit de: Grupul Vocal ,,Flores”, formatia Pusta Banatului si momente de scenetă, poezie cu beneficiarii Centrului ,,Sf .Arh.Mihail si Gavril”.

Timisoara / Gala Blues-Jazz Kamo

Editia 2011 a galei Blues-Jazz Kamo va reuni la Timisoara, in 12-13 noiembrie, muzicieni din opt tari si ii va readuce pe scena impreuna, dupa 25 de ani, pe Eugen Gondi si Dan Ionescu, membri ai unui legendar quartet timisorean al anilor 80.
Kamo, adică Béla Kamocsa, s-a născut la 24 decembrie 1944, la Oradea, si s-a stins la 14 ianuarie 2010, la Timișoara.
A fost un instrumentist (chitară bas, chitară electrică) și cântăreț român de etnie maghiară, interpret de muzică rock, blues și jazz.
A fost unul dintre membrii fondatori, în 1962, al trupei Phoenix.
Din 1982, a pus bazele uneia dintre primele formații românești dedicate muzicii blues, Bega Blues Band, alături de care a fost până la sfârşit.
Kamo a fost şi fondatorul Galei blues-jazz internațional din Timișoara (1990), care-i poartă numele, și a Festivalului de jazz de la Gărâna.

Timisoara / Expres 1 revine pe vechiul traseu

Lucrările de pe porţiunea Centrul Bancar (Piaţa Consiliul Europei) – Selgros a traseului Expres 1 au fost finalizate. În aceste condiţii, începând de luni 7.11.2011, autobuzele Expres 1 vor reveni pe vechiul traseu.
Staţiile de pe Calea Aradului se mută pe Calea Torontalului.
Pe tronsonul Piaţa Consiliul Europei – Selgros şi retur, Expresul 1 va opri în următoarele staţii: Piaţa Consiliul Europei (Calea Torontalului – Centrul Bancar), Miresei, Liege (Calea Torontalului), Piaţa Verde – Liege (Calea Torontalului), Institutul Agronomic, Selgros.
Celelalte staţii ale Expresului 1 rămân neschimbate.
Orarul Expresului 1 se poate accesa pe www.ratt.ro secţiunea Infomaţii trasee-Grafice circulaţie.

Timisoara / Joaca de-a franceza

În fiecare sâmbătă, Mediateca «André François» a Institutului francez din Timişoara îi invită pe cei mici la ateliere ludice de iniţiere în limba franceză, după cum urmează: 10:30 – 11:30 (pentru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani); 11:45 – 12:45 (pentru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani).
Prin metode ludice de învăţare, copiii iau primul contact cu limba franceză. Animatorul Institutului francez de origine francofonă foloseşte pictura, mima, teatrul şi jocurile interactive pentru a-i atrage pe cei mici spre limba franceză. Atelierele se desfăşoară în Ludoteca Institutului francez, spaţiu ideal de lectură şi joacă pentru cei mai mici dintre cititori.
Participarea la ateliere se face pe baza abonamentului Cardul Confluenţa Culturilor, valabil 12 luni.
Înscrierile se fac la Mediateca Institutului francez, Bd. C. D. Loga nr. 46, la tel. 0256/490544 sau la adresa de e-mail mediatheque@ccftimisoara.ro, în limita locurilor disponibile.

Timisoara / Promovare a energiilor din surse regenerabile

În perioada 7 – 9 Noiembrie 2011, 14 parteneri de proiect, din 12 tări, vor dezbate în jurul tematicii „Finanţare şi subvenţii” în domeniul resurselor regenerabile de energie. Evenimentul se va desfăşura la Timişoara, în organizarea ADETIM.
În cadrul proiectului, ADETIM reprezintă judeţul Timiş, în tentativa de a valorifica schimbul de experienţe propus prin proiect, prin: Corelarea iniţiativelor şi actorilor principali din domeniul vizat, care există la nivel judeţean; Agrearea şi aplicarea modelelor de bune practică identificate în cadrul parteneriatului extins al proiectului; Promovarea de proiecte şi oportunităţi de utilizare a energiei regenerabile în judeţul Timiş.
RENREN este rezultatul colaborării a 6 regiuni importante preocupate să aibă un rol în acţiunile legate de climatul global şi asigurarea resurselor de energie, şi care doresc să îmbunătăţească procesul de luare a deciziilor la nivel regional în vederea cultivării resurselor de energie regenerabilă (RES). Pentru aceasta s-a semnat o Cartă în Aprilie 2007. În vederea dezvoltării unui parteneriat de-a lungul Uniunii Europene şi a răspândirii beneficiilor proiectului RENREN, în 2008 s-a hotărât să fie cooptaţi noi membrii şi să se ceară finanţare prin programul INTERREG IVC pentru a coordona în mod optim schimburile de experienţă din cadrul RENREN.
Proiectul va căuta condiţiile care ajută sau împiedică expansiunea folosirii resurselor regenerabile pentru energie, punând accent pe finanţare, planificare strategică, inovare şi locuri de muncă. Deoarece tehnologiile cheie dislocate în Europa sunt diverse, reţeaua va lua în considerare modul în care acestea se aplică pentru diferite familii tehnologice: Eolian, energia oceanică a valurilor, hidroenergia, Geothermal, biomasa, Solar, fotovoltaic.
Landul german Schleswig-Holstein conduce activităţile reţelei, care sunt susţinute de programul INTERREG IVC. Între 2010 şi 2012, bugetul total este de 2.16 milioane €, cu 1.65 milioane € contribuţie UE.

Timisoara / Lectia de ... simfonie

Joi, 10 noiembrie, ora 9, va avea loc la sala Capitol primul concert din seria "Cum se face muzica...."- un program de educatie muzicala destinat celor mai mici dintre spectatorii Filarmonicii Banatul.
Programul cuprinde cinci concerte, fiecare dintre ele aducand in atentia copiilor cate una din grupele de instrumente ce alcatuiesc orchestra simfonica.
Ca si in anii precedenti, Filarmonica Banatul va incheia conventii de parteneriat pentru educatie muzicala cu unitatile scolare interesate si va oferi diplome de recunoastere cadrelor didactice care participa la program.
Se va incepe - si de aceasta data - cu instrumentele de percutie, admirabil puse in valoare de solistul filarmonicii, Doru Roman.

Timisoara / Pictura de Garana si Barrique Art

Muzeul de Artă Timişoara, Enoteca de Savoya şi SC Egeria vă invită marţi, 8 noiembrie a.c., la orele 18 şi respectiv 19, la Palatul Baroc, din Piaţa Unirii, Timişoara, la un dublu vernisaj.
De la ora 18, va fi deschisă expoziţia Simpozionului Internaţional de Pictură Gărâna 2011. Vor fi expuse lucrări ale pictorilor Adrian Chira, Levente Csatlos, Gopal Dagnogo, Robert Koteles, Ştefan Pelmuş, Mihai Perca şi Cristian Sida.
De la ora 19, expoziţia experimentală Barrique Art. Artă şi Vin. De Gustibus. Veţi putea admira 22 de butoaie de vin transfigurate de artişti din România şi Franţa.
Ambele evenimente vor fi prezentate de Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă Timişoara.
Expoziţiile pot fi vizitate pană în data de 28 noiembrie a.c. în fiecare zi, între orele 10-18 (lunea închis).

vineri, 4 noiembrie 2011

Caras-Severin / 2 luni de nebunii pentru hotii din Poiana Golului

Caz soluţionat de Biroul Furturi Auto al Poliţiei Municipiului Reşiţa, în cursul zilei de 3.11.2011, după aproximativ două luni de investigaţii, prezentat într-o conferinţă de presă organizată la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin în cursul zilei de 4.11.2011.
Totul a început la jumătatea lunii septembrie 2011, în jurul orelor 22, când doi tineri de 27, respectiv 22 de ani, au sustras un moped din Poiana Golului pe care l-au vândut ulterior pentru suma de 200 lei.
După aproximativ două săptămâni cei doi au pătruns în mai multe garaje situate pe Valea Ţerovei. Dintr-unul au sustras un autoturism, iar din altul au sustras instalaţii electrice şi mai multe piese auto pe care le-au transportat cu autoturismul sustras.
Instalaţia electrică au ars-o, au recuperat cuprul în cantitate de aproximativ 50-55 kg pe care l-au valorificat la un centru de colectare pentru 1000 de lei.
De asemenea piesele furate le-au vândut pentru suma de 300 de lei.
La începutul lunii octombrie, cu autoturismul sustras s-au deplasat în comuna Văliug unde au pătruns prin efracţie într-un magazin de la intrarea în comună de unde au luat mai multe sticle cu băuturi alcoolice (whisky, vin), cafea, ţigări de diferite mărci, cartele telefonice, mai multe produse alimentare, obiecte vestimentare, aproximativ 200 de lei în monede şi un televizor. Toate bunurile sustrase au fost încărcate în maşină şi au fost duse în Poiana Golului, declarând că le-au folosit pentru ei.
Câteva zile au trecut doar până cei doi au pătruns într-un alt magazin de pe muntele Semenic de unde au fost sustrase alimente, respectiv conserve şi dulciuri, DVD şi o sobă metalică, iar din magazia din spatele chioşcului au fost luate două generatoare.
După magazinul de pe munte a urmat o altă societate comercială din centrul comunei Văliug de unde au fost sustrase ţigări.
O altă săptămână, o altă infracţiune, săvârşită de această dată pe raza comunei Bozovici dintr-un magazin. Şi de această dată cei doi au sustras ţigări, produse alimentare şi cartele telefonice, o parte dintre bunuri fiind valorificate.
La scurt timp după acest furt, N.CEZAR a condus autoturismul sustras, de care cei doi s-au folosit la săvârşirea infracţiunilor, în Poiana Golului, unde a avariat un alt autovehicul. Tânărul nu s-a înţeles cu proprietarul maşinii avariate, care a sunat la poliţie, iar de frică să nu fie găsit de poliţişti s-a deplasat în zona staţiunii Secu unde a incendiat maşina.
La sfârşitul lunii octombrie cei doi au sustras dintr-un autoturism situat pe Aleea Nuferilor din Reşiţa cd-playerul, dar iniţial au dorit să sustragă maşina.
Un alt autoturism a fost sustras de pe Aleea Gladiolelor din Reşiţa în noaptea de 24/25.10.2011, pe care l-au abandonat după ce s-au plimbat.
Ultima lovitură acelor doi a fost dată în cursul nopţii de 31.10/01.11.2011 când de pe bulevardul Republicii a fost sustras un alt autoturism, cu care s-au deplasat pe DN 58, unde la intersecţia cu drumul ce duce spre localitatea Cornuţel poliţiştii au oprit autoturismul în care se aflau cei doi.
Observând poliţiştii cei doi au fugit pe câmp poliţiştii fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment şi alte cinci spre cei doi fugari care însă au reuşit să scape.
La câteva ore, V.PETRU, în vârstă de 27 de ani, cunoscut cu antecedente penale, a fost reţinut de poliţişti şi condus la sediul poliţiei unde şi-a recunoscut toate faptele.
Poliţiştii au reuşit recuperarea a trei autoturisme, mopedul şi bunuri din societăţi comerciale în proporţie de 60 %, care au fost predate părţilor vătămate, prejudiciul total fiind de aproximativ 50000.
Cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi tentativă la furt calificat, V. PETRE fiind reţinut pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Pentru identificarea tânărului de 22 ani, poliţiştii continuă cercetările şi au indicii cu privire la depistarea acestuia în cel mai scurt timp.

Resita / S-au inmultit furturile din autoturisme in Caras-Severin

În primele nouă luni ale anului 2011, in judetul Caras-Severin au fost descoperite în flagrant 77 de furturi din auto, cu 38 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Din acestea 48 au fost radiocasetofoane, iar 27 alte obiecte din interiorul maşinilor.
Furturile de componente din exteriorul autovehiculelor a cunoscut o scădere cu şapte fapte, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind înregistrate 26 anul acesta.
Anul acesta furturile de auto au cunoscut o uşoară creştere cu trei fapte, înregistrându-se 11 furturi anul acesta.
Cel mai mare segment al fenomenului infracţional stradal îl reprezintă infracţiunile de furt, la care în perioada analizată s-a înregistrat o uşoară creştere de la 111 la 119.

Timisoara / I-a lasat pe englezi fara laptopuri

În data de 03.11.2011, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au reuşit depistarea şi reţinerea lui L. R. Vasile, de 28 de ani, din comuna Corbu, judeţul Harghita, suspect de sustragerea mai multor laptop-uri.
În urma verificărilor s-a constatat că în calitate de angajat al unei societăţi din Timişoara, suspectul a fost delegat la o altă firmă pentru o anumită perioadă în Marea Britanie, ca reprezentant al societăţii unde lucrează. Tânărul este suspect că la sfârşitul lunii octombrie 2011, în momentul în care a părăsit societatea din Londra a sustras trei laptop-uri în valoare de 4000 de lei.
În urma controlului efectuat la intrarea în ţară, reprezentanţii aeroportului au depistat asupra tânărului trei laptop-uri despre care acesta a declarat că le-a cumpărat din piaţă neavând documentele de provenienţă a bunurilor.
Deoarece au fost informaţi de către conducerea din Londra cu privire la lipsa laptop-urilor, reprezentanţii firmei din România i-au solicitat angajatului ca în momentul în care se prezintă la serviciu să aducă cele trei laptop-uri care i-au fost depistate în aeroport. Deoarece acesta a prezentat alte calculatoare decât cele care au fost găsite în bagajul său, poliţiştii au fost sesizaţi pentru a lua măsurile legale.
Suspectul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

Timisoara / 12,4 kg de cupru, lipit pe sub haine

În data de 03.11.2011, în jurul orei 6.40, M. GICA, în calitate de agent pază al unei societăţi din Timişoara a sesizat poliţia cu privire la faptul că la punctul de acces în firmă, în urma controlului corporal, a depistat un angajat care intenţiona să scoată din incinta societăţii mai multe bunuri.
La fata locului s-a deplasat un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 3 care au procedat la identificarea persoanei constatând ca acesta este S. D. MARIAN, de 25 de ani, din Timişoara. În urma controlului corporal efectuat de oamenii legii s-a constatat că bărbatul avea asupra sa 12,4 kilograme de fire din cupru, lipite cu bandă adezivă de corp şi lenjerie.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind predate reprezentanţilor societăţii.
Persoanei în cauză i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Timisoara / Primaria, cercetata pentru distrugerea unui autoturism

Timisoara - În data de 03.11.a.c., în jurul orei 12.40, în urma unui apel de urgenţă poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie au fost anunţaţi de către S. T. Marius despre faptul că pe strada Socrates din Timişoara, reprezentanţii primăriei i-au distrus radiatorul de răcire la autoturismul personal în timp ce încercau să îl ridice deoarece parcase pe loc interzis.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că autoturismul în cauză prezenta urme de distrugere.
Din investigaţiile efectuate, s-a aflat faptul că distrugerea ar fi fost produsă de lucrătorii primăriei în urma încercării de a ridica autoturismul pe platforma autovehiculului de la Serviciul Ridicări a Administraţiei Domeniului Public Timişoara, împreună cu un echipaj al Poliţiei Locale Timişoara.
Aceştia au încercat să ridice autoturismul, care era parcat în zona de acţiune a indicatorului ,,Oprirea interzisâ', dar după constatarea distrugerii au plecat.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere în care se efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care autoturismul a fost avariat.

Timisoara / 2040 de lei amenda pentru ... 11 boschetari

În data de 03.11.2011, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie au desfăşurat între orele 15-19 o acţiune în zona de competenţă pentru menţinerea ordinii liniştii publice.
În urma acţiunii cele 51 de cadre participante au condus la sediul poliţiei 35 de persoane care au fost amprentate şi fotografiate şi au aplicat 44 de sancţiuni în valoare de 15.842 de lei. Tot cu această ocazie au mai confiscate 25 de tone de porumb şi au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, dintre care un certificat a fost reţinut unui autobuz.
Spre exemplu, a fost oprit în trafic un autotractor care tracta o semiremorcă, ocazie cu care s-a stabilit că acesta transporta cantitatea de 25.000 de kilograme de porumb fără a avea factură fiscală şi contract de comercializare a bunurilor. Întreaga cantitate de porumb a fost ridicată în vederea confiscării şi au fost sesizaţi comisari ai Gărzii Financiare în vederea dispunerii măsurilor legale.
Având în instrumentare dosarul penal privind furtul comis din garajul situat în curtea unui imobil de pe Aleea Viilor, poliţiştii au reuşit identificarea lui B. Lucian, din Timişoara, care este suspect că în seara zilei de 30.10.2011 a escaladat gardul imobilului mai sus menţionat iar din garaj a sustras 90 de lei.
Pe strada Republicii şi pe strada General I. Dragalina au fost depistate 11 persoane din mediul celor fără adăpost, care consumau băuturi alcoolice pe domeniul public şi săvârşeau gesturi obscene. Toţi au fost conduşi la sediul secţiei unde au fost amprentaţi, fotografiaţi şi sancţionaţi pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 mod şi Legii 290/2005 cu amenzi în cuantum de 2040 de lei.
În timpul acţiunii au fost depistate 10 persoane pe Calea Aradului, strada Gheorghe Adam şi Demetriade care atrăgeau persoane în vederea practicării de raporturi sexuale pentru a obţine foloase materiale. Cele 10 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale cu amenzi în valoare totală de 4.440 lei.

Timisoara / 382 locuri de munca disponibile in judetul Timis

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 7.702 locuri de muncă, în perioada 4-10 noiembrie 2011.
Situaţia locurilor de muncă vacante, în fiecare judeţ: Municipiul Bucureşti- 678, Iaşi- 648, Timiş- 382, Braşov- 351, Cluj- 342, Constanţa- 313, Harghita- 295, Arad- 288, Bihor- 256, Hunedoara- 251, Bacău- 232, Sibiu- 227, Mureş- 227, Vaslui- 214, Prahova- 211, Vâlcea- 209, Călăraşi- 208, Neamţ- 192, Dolj- 189, Maramureş- 178, Ilfov- 165, Gorj- 161, Teleorman- 129, Covasna- 118, Brăila- 117, Bistriţa-Năsăud- 115, Tulcea- 111, Satu Mare- 99, Dâmboviţa- 97, Buzău- 96, Giurgiu- 91, Sălaj- 83, Ialomiţa- 62, Botoşani- 62, Vrancea- 61, Alba- 57, Galaţi- 43, Suceava- 42, Argeş- 38, Olt- 37, Mehedinţi- 24, Caraş-Severin- 3. La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 461 locuri de muncă, după cum urmează: ingineri şi subingineri (inginer mecanic- 17, inginer construcţii civile, industriale şi agricole- 13, proiectant inginer mecanic- 12, inginer autovehicule rutiere- 11 etc.), programator- 19, contabil şef- 14, administrator financiar (patrimoniu) studii superioare- 13, medic specialist- 11, manager- 8, consilier juridic- 7 etc. Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 7.241 locuri de muncă.

CLICK AICI pentru LOCURI DE MUNCA DISPONIBILE IN JUDETUL TIMIS
FIRME, ADRESE, TELEFON, POSTURI LIBERE, MESERII

Timisoara / Gala premiilor literare ale Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor

Vineri, 11 noiembrie a.c., de la ora 12, sala de cenaclu a Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România şi a revistei Orizont va găzdui Gala premiilor literare ale Filialei pentru anul editorial 2010.
Juriul, alcătuit din prof.univ.dr Alexandru Ruja (preşedinte), Graţiela Benga, Francisc Baranyi, Slavomir Gvozdenovici şi Marcel Tolcea, a decis acordarea următoarelor premii:
Premiul Opera Omnia:
*Ion Arieşanu, pentru întreaga creaţie literară
Premiul pentru poezie:
*Robert Şerban, Moartea parafină, Editura Cartea Românească
*Adrian Bodnaru, O legătură de chei, Editura Cartea Românească
*Octavian Doclin, Docliniană, Editura Dacia şi Sălaşe de iarnă, Editura Anthropos
Premiul pentru proză:
*Radu Pavel Gheo, Noapte bună, copii, Editura Polirom
Premiul „Ioan Slavici” pentru proză:
*Constanţa Marcu, Tata Domnu’, Editura Palimpsest
Premiul pentru critică, istorie literară şi eseu:
*Claudiu Teodor Arieşan, Geneza comicului în cultura română, Editura Excelsior Art
Premiul pentru literatura în limba minorităţilor naţionale şi traduceri:
*Annemarie Podlipny-Hehn, Da-Sein, Editura Cosmopolitan Art şi Conté (traducere), Editura Cosmopolitan Art
De asemenea, Juriul a decis acordarea următoarelor premii speciale:
Premiul special al Juriului:
*Nicu Ciobanu, Proza scurtă românească din secolul XX – În prejma Betleemului, (antologie de proză românească tradusă în limba sârbă), Editura Libertatea, Pančevo
Diploma Juriului pentru activitatea de cercetare literară şi realizarea de ediţii
*Victor Iancu, Studii de literatură şi estetică, Ediţie îngrijită de Sorina Nevrodenski, Editura Universităţii de Vest.
Premiile sunt finanţate de către Consiliul Local şi Primăria Municipiului Timişoara.
Invitatul Galei: prof. univ. dr Gheorghe Ciuhandu, Primarul Municipiului Timişoara.

Resita / Incompatibilitate la PSD Caras-Severin

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către doamna NICULA Tudoriţa, Director coordonator în cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin.
Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerinţele Legii nr. 176/2010, referitoare la înştiinţarea persoanelor evaluate, doamna NICULA Tudoriţa fiind informată, prin adresa 1459/G/I.I./12.01.2011, despre declanşarea procedurii de evaluare. Prin intermediul adreselor nr. 100181/G/I.I./12.09.2011 şi nr. 108130/G/I.I./30.09.2011, doamnei NICULA Tudoriţa i-au fost aduse la cunoştinţă elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
În urma evaluărilor demarate la data de 09.11.2010, s-au constatat următoarele:
- NICULA Tudoriţa s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25.05.2009-14.10.2009, întrucât a deţinut simultan atât funcţia de Director coordonator în cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, cât şi funcţia de Administrator în cadrul S.C. NICMED ORL S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
Prin Ordinul nr. 1184/25.05.2009, emis de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, doamna NICULA Tudoriţa a fost numită în funcţia de Director coordonator în cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin.
Începând cu data de 21.02.2002, NICULA Tudoriţa deţine funcţia de Administrator în cadrul S.C. NICMED ORL S.R.L.
Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, conform dispoziţiilor art. 94, alin. 2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, 'funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în unităţi cu scop lucrativ din sectorul public, sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată'.
Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.
În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.
Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

Timis / La frontiera de vest colcaie de migranti

Douazeci si sapte de persoane care intentionau sa intre ilegal in tara, au fost retinute ieri de catre politistii de frontiera in zona de competenta a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis.
In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga, Beba Veche si Deta au depistat in zona de competenta, sase grupuri de migranti, provenind din tari precum Maroc, Somalia, Afganistan si Pakistan.
S-a stabilit ca persoanele in cauza au varste cuprinse intre 20 si 39 de ani si au trecut fraudulos frontiera din Serbia in Romania, incercand sa intre ilegal in tara noastra.
In timpul audierilor, cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
Politistii de frontiera au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
Ultima saptamana a fost o perioada activa pentru politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis, acestia depistand 20 de grupuri de migranti (81 de persoane), care incercau sa intre ilegal in Romania pe la zona verde.

Timis / BMW francez furat voia sa intre in tara cu un italian la volan

Politistii de frontiera timiseni au depistat un autoturism marca BMW X1, fabricat in anul 2008, evaluat la aproximativ 30.000 de euro, reclamat ca fiind furat cu o luna in urma.
Ieri, in jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-au prezentat pentru a intra in tara, Gioele S., in varsta de 18 ani, cetatean italian si Ion C., in varsta de 26 de ani, din judetul Timis. Cei doi calatoreau cu un autoturism marca BMW X1, inmatriculat in Franta.
Cu ocazia controlului de frontiera lucratorii nostri au avut suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor autoturismului motiv pentru care au efectuat verificari suplimentare, stabilind ca masina figureaza ca fiind furata din Franta, din luna octombrie a acestui an.
In timpul cercetarilor cetateanul italian a declarat ca a imprumutat autoturismul de la o ruda si nu stia ca acesta figureaza ca fiind furat.
In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, urmand ca la finalizarea cerecetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Timisoara / Este apa potabila de calitate?

Miercuri, 9 noiembrie, īncepānd cu orele 13, īn sala de şedinţe de la sediul Aquatim de pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 11/A, va avea loc o masă rotundă pe tema calităţii apei potabile.
Evenimentul, parte a manifestărilor din cadrul Săptămānii calităţii timişorene ce se desfăşoară īn perioada 7-11 noiembrie 2011, este organizat de Asociaţia Generală a Inginerilor din Romānia AGIR, filiala Timiş īn colaborare cu universităţi timişorene, asociaţii profesionale, administraţia locală şi diverse societăţi comerciale.
La īntālnirea de miercuri vor fi prezentate lucrările „Calitatea serviciilor - condiţia ce face diferenţa”, susţinută de inginer Mihaela Puiuleţ, specialist din cadrul Biroului Calitate-Mediu al Aquatim şi „Calitatea efluentului staţiei de epurare – caracteristică esenţială īn protejarea ecosistemului rāului Bega”, susţinută de dr. ing. Elena Săvescu, sef Secţie Canal Aquatim.
La dezbateri vor participa membri AGIR, specialişti din cadrul societăţii de alimentare cu apă şi de canalizare, cadre universitare şi specialişti de la institute de cercetare.
Discuţiile vor fi moderate de directorul general al Aquatim, dr. ing. Ilie Vlaicu, preşedintele Societăţii de Protecţia Mediului din cadrul AGIR Timiş.

Timisoara / Marian Iancu vrea 3,8 milioane de euro pana la sfarsitul lui 2012

Marian Iancu a postat pe siteul clubului Politehnica Timisoara un comunicat in care prezintă starea financiară a clubului pe care-l patronează: "In conformitate cu discutiile purtate intre reprezentantii clubului Politehnica Timisoara si cei ai puterii locale, pe parcursul anilor 2010 si 2011, discutii din care au rezultat obligatii pe care ni le-am asumat, dar si promisiuni certe din partea celeilalte parti, suntem pregatiti sa lansam urmatoarea propunere, pentru a fi analizata de intreaga opinie publica si in special de fanii alb-violeti:
In competitie cu posibilitatea de a renunta la activitatea fotbalistica, asa cum grupul de firme BkP a propus, din motivele pe care le-a prezentat, exista si situatia fericita in care puterea locala, prin vointa politica sa hotarasca, in baza unor performante actuale si viitoare sa sustina activitatea echipei de fotbal. Pentru acest fapt, propunem ca pentru anul 2011, in baza pozitionarii in clasament ca vicecampioana a tarii, asa cum va ramane Poli Timisoara in istoria fotbalului romanesc, dar luand in calcul si lipsa licentei, clubul sa primeasca in total, o suma in jurul valorii de 1,8 milioane de euro. Aceasta suma ar urma sa se deconteze prin cheltuielile efectuate pentru functionare pe parcursul anului in curs, conform Legii Sportului, fiind platibila pana la 31 decembrie 2011. Pentru anul 2012, conditionat de revenirea in Liga I, propunem o premiere totala, de catre autoritatile locale si judetene in jurul sumei de 2 milioane de euro, platibile dupa omologarea rezultatului si primirea licentei pentru Liga I, pana la 31 decembrie 2012.
Incepand cu anul 2013, in functie de pozitia ocupata in primele cinci locuri, ar putea sa existe mai multe paliere care sa conditioneze valoarea premierii, dupa omologarea rezultatelor si, bineinteles, acordarea licentei, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2013.
Revenim si introducem spre dezbatere faptul ca grupul de firme BkP si-a manifestat disponibilitatea sa se incadreze intr-o forma legala, propusa, care poate sa mearga pana la cedarea a 50% din actiunile societati pe actiuni Politehnica Timisoara, cu mentiunea ca aceia care vor prelua administrarea companiei sa isi asume intr-un termen mediu, 10-12 ani, o investitie egala cu valoarea capitalul social dezvoltat de grupul BkP, aproximativ 22 de milioane de euro. Daca exista un asemenea investitor, in mod obligatoriu el va trebui agreat de catre Consiliul Local, Consiliul Judetean, dar si de fanii alb-violeti. Reprezentantul acestuia va prelua functia de presedinte de Consiliu de Administratie si Director general, urmand ca BKP sa mentina ca reprezentant al intereselor sale (celelalte 50%) pe dl. Gheorghe Chivorchian. Facem mentiunea ca atat Consiliul Local, ca si cel Judetean se pot constitui ca actionari, daca acestea vor hotari ca prin aceasta interventie sa fixeze definitiv clubul ca entitate juridica locala, detinatoarea celei mai importante marci din vestul tarii.
Sunt unele din solutiile posibile pe care le publicam pentru ca lumea sa inteleaga ca suntem atasati de proiectul Politehnica Timisoara, iar lucrul acesta ne face responsabili. Faptul ca am propus incetarea activitatii este o consecinta logica a agresiunii continue la care suntem supusi din partea unei federatii ostile.

Informatii cu caracter general

Incepand cu data de 24 octombrie 2011 pe rolul Tribunalului Arbitral de la Lausanne se afla spre solutionare Dosarul cu nr. CAS/2011/O/2610 intre SC Fotbal Club Timisoara SA (actuala Politehnica Timisoara SA) si SC Cross Emany SA (fosta „Politehnica Timisoara SA Zambon”, obligata sa-si modifice numele in urma hotararii definitive a justitiei din Romania prin care a pierdut palmaresul). Cererea spre judecare este emisa cu privire la recunoasterea in plan sportiv a drepturilor patrimoniale, respectiv palmares, istorie, culori etc ca proprietate ASFC Politehnica Timisoara in asociere cu SC Fotbal Club Timisoara SA (actuala Politehnica Timisoara SA).
Pe scurt, daca in plan civil hotararea este definitiva, irevocabila si executorie, ea trebuie implementata in plan sportiv de Tribunalul Arbitral de la Lausanne. Speram sa se judece in termen util, poate chiar pana pe 4 decembrie 2011.
In alta ordine de idei astept intrebari pertinente care sa clasifice modul in care Tribunalul de la Lausanne a mentinut hotararea Comisiei de Apel a FRF, cea care ne-a anulat licenta. Ma refer la fanii care au primit toata documentatia si care au nelamuriri in legatura cu aceasta. Raspunsurile vor fi transmise prin intermediul site-ului oficial. La cererea suporterilor putem stabili si o intalnire in care sa dezbatem fiecare punct din hotararea la care am facut referire. In acest caz nu ne-am spus inca ultimul cuvant!
SITUATIA FINANCIARA A FC POLITEHNICA TIMISOARA LA DATA DE 31 OCTOMBRIE 2011
1.DATORII:
·Actionari – 2 milioane euro aproximativ, finantare din partea BKP in lunile Aprilie - August 2011 (functie de hotararea AGA, suma poate fi capitalizata);
·Transfer Brezinsky - 1,2 milioane euro (obligatie de plata esalonata pentru urmatoarele 4 luni);
·Contracte jucatori - 0,4 milioane Euro;
·Bugetul statului - 0,4 milioane Euro;
·Datorii de functionare - 0,5 milioane Euro;
·Transfer Sepsi – 1,3 milioane Euro (litigiul se afla pe rol la FIFA);
· Transfer Magera – 0,7 mil. Euro (litigiul se afla pe rol la TAS).
2.SUME ESTIMATE DE INCASAT:
·Transfer Pantilimon – 2,3 milioane euro in luna ianuarie 2012 sau 3 milioane euro in luna iunie 2012, functie de optiunea clubului Manchester City;
·Transfer Nikolic – 0,8 milioane Euro in luna iunie 2012, functie de optiunea clubului Steaua Bucuresti;
·Actiune la TAS impotriva FRF cu privire la jucatorul Dare Vrsic- 3 milioane Euro;
·Transferuri posibile pentru ianuarie 2012, aprox 1,2 milioane Euro (estimate). Valoarea actuala a lotului este de aproximativ de 10 milioane de Euro.
3.BUGET ESTIMAT PENTRU OCTOMBRIE 2011 PANA IN MAI 2012/ APROXIMATIV 1.8 - 2 MILIOANE EURO
RECAPITULARE:
Total datorii: 4,5 milioane euro la 30 septembrie + 2 milioane euro catre actionari + 2 milioane euro buget pana in mai 2012 inclusiv.
Total de incasat: intre 5 si 8 milioane euro, in functie de optiunile accesate, de actiunile la TAS si de transferurile din ianuarie 2012.
Valoarea minima a loturilor de jucatori estimata pentru anul 2012 -intre 8 si 10 milioane euro.
4.EXPLICATII:
·Sumele sunt rotunjite, prin adaugare;
·Datele sunt complete si nu s-au omis spre a fi consemnate niciunele;
·Datele furnizate sunt prezentate si insusite de Presedintele Consiliului de Administratie si Directorul General - Iancu Alexandru Marian;
·Prezentarea datelor si a sumelor este simpla, fara termeni tehnici pentru a fi usor de analizat de catre toti cei interesati.
5.ANALIZA:
Pe termen scurt, Poli are nevoie de o infuzie de capital de aproximativ 2 milioane de euro. Termen scurt inseamna 5-6 luni. Platile pot fi esalonate in aceasta perioada. Pe termen mediu si lung, Poli are resurse sa finanteze activitatea curenta".

joi, 3 noiembrie 2011

Timisoara / Congresul Societatii de Imagistica Musculoscheletala

Medicii radiologi din Timisoara si din intreaga tara se reunesc in aceasta perioada din 4 - 6 noiembrie cu ocazia celui de al cincilea Congres al Societatii de Imagistica Musculoscheletala din Romania. Cu aceasta ocazie, totodata are loc si un nou Simpozion Chapter al Societatii Internationale de Rezonanta Magnetica cu larga participare internationala.
Anul acesta, tematica reuniunilor este: "Aspecte imagistice in patologia traumatica la sportivi". Programul pregatit de organizatori isi propune sa ilustreze un capitol din ce in ce mai solicitat in domeniul radiologiei, a ecografiei si mai ales a rezonantei magnetice.
Activitatile sportive de performanta sau doar de agrement in toata diversitatea lor reprezinta o cauza majora de patologie a sistemului musculoscheletal in special la cei tineri si activi.
La manifestare vor participa radiologi, ortopezi, medici de medicina sportiva, fiziokinetoterapeuti, precum si oameni din sport in frunte chiar cu campioana olimpica de gimnastica MARIA OLARU, simbolul fotbalului timisorean COSMIN CONTRA si campionul mondial de box FRANCISC VASTAG.
Manifestarea va avea loc la Hotelul Continental si la Muzeul de Arta al Banatului in sala Baroca si va fi condusa de conf. dr. Florin Birsasteanu - Presedintele SIMSR si seful departamentului de RMN al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara.

Timisoara / Rolul orasului Timisoara in Revolutia Romana

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 organizează la Timișoara, vineri 4 noiembrie 2011, ora 11, la Memorialul Revoluției, lansarea unor cărți cu privire la Rolul orașului Timișoara în Revoluția Română din decembrie 1989.
Prezentatori: Lorin Ioan Fortuna, Adrian Dinu Rachieru.
Asociația „VICTORIA” a Luptătorilor în Revoluție, din Timișoara - Consiliul Director - organizează la Timișoara, vineri 4 noiembrie 2011,intre orele 15.30 – 18,
în Piața Victoriei MITING CIVIC cu tema generică "Azi în Timișoara, mâine în toată țara" și cu temele de dezbatere: 1.Adrian Păunescu – In Memoriam (1 an de la deces – comemorare), 2.Timișoara – avangarda civică a României.

Timisoara / Mars pe role impotriva etnobotanicelor

Asociaţia EU-România împreună cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş organizează în data de 05 noiembrie 2011, un marş pe role, în cadrul căruia participanţii vor transmite mesaje antidrog.
Evenimentul se desfăşoară sub sloganul „SIMTE LIBERTATEA FĂRĂ ETNOBOTANICE” şi face parte din proiectul cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş, „MARŞUL ANTIDROG - SIMTE LIBERTATEA 2011”.
Marşul va porni din faţa Operei Române, la ora 11, şi se va desfăşura pe traseul: Piaţa Operei- Piaţa 700 - Piaţa Mărăşti - Iulius Mall, unde va avea loc, într-un cadru festiv, premierea celor mai originale mesaje antidrog.
Alături de organizatori sau implicat ca şi partenerii : INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE TIMIŞ, DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU TINERET TIMIŞ, DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ TIMIŞ, INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE JANDARMI TIMIŞ, GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ, POLIŢIA LOCALĂ A MUNICIPIULUI TIMIŞOARA şi nu în ultimul rând, Centrul Comercial IULIUS MALL.
Participarea la marşul pe role este liberă, pentru toţi cei care doresc să se implice într-un eveniment inedit, o alternativă sănătoasă la consumul de droguri.

Timisoara / Audiere publica Timisoara inspira - opriti poluarea aerului acum!

Marti, 8 noiembrie, incepand cu ora 17, la Casa Adam Müller Guttenbrunn din Timisoara, va avea loc audierea publica “Timisoara inspira - opriti poluarea aerului acum!”, organizata de prima serie de lobby-isti pregatiti de Academia de Advocacy din Timisoara.
Din acest grup fac parte, in calitate de initiatori ai audierii publice anuntate: Mariana Cernicova, membru in Consiliul Director, responsabil pentru comunicare in cadrul Fundatiei Politehnica din Timisoara; Sanda Valeria Craia, secretar in cadrul Clubului de afaceri romano-olandez MATRIX, Timisoara; Elena Rodica Militaru, presedinte al Asociaþiei Proprietarilor din Zonele Rezidentiale, Timisoara; Simona Constanceanu, membru in Clubul economic German Banat, responsabil pentru relatii publice si comunicare; Gabriela Stefan, membru fondator al Clubului Lions Diamond Timisoara, responsabil pentru comunicare; Ovidiu Costea, membru in Uniunea Generala a Industriasilor din Romania.
Prin acest demers, se doreste imbunatatirea calitatii vietii in Timisoara prin gasirea unor solutii suplimentare/novatoare, care sa extinda politicile de crutare a mediului adoptate pana in prezent de autoritatile publice locale.
Mai multe amanunte sunt disponibile pe blogul audierii, timisoarainspira.blogspot.com sau de la purtatorul de cuvant al grupului de lobbisti, Mariana Cernicova, tel. 0723-569735.

Timisoara / Expozitie foto Romania salbatica

Garanti Bank si World Wide Fund for Nature (WWF) va invita miercuri, 9 noiembrie 2011, la ora 11, la Cafeneaua Eclipse (str. Popa Sapca 4, Bastion Maria Theresia), la vernisajul expozitiei outdoor "Romania salbatica".
Proiect initiat de fotograful Dan Dinu, in parteneriat cu WWF si Garanti Bank, expozitia reuneste 50 de fotografii spectaculoase, de mari dimensiuni, realizate in toate cele 13 parcuri nationale ale Romaniei si in rezervatia biosferei Delta Dunarii.
Aceasta este a doua etapa a expozitiei care va face turul Romaniei, poposind in cele mai mari orase din tara.

Arad / Impuscaturi si urmarire ca-n filme la Salonta

Aseară, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamanetul din dotare pentru reţinerea unui bărbat care, aflat la volanul unui autoturism, a forţat intrarea în ţară prin P.T.F. Salonta şi ulterior a spart un baraj al poliţiştilor de frontieră, rănind uşor unul din agenţi.
Bărbatul a fost reţinut în scurt timp de poliţiştii de frontieră şi ofiţerii D.G.I.P.I., în cursul zilei de azi urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Salonta, pentru luarea măsurilor legale.
În data de 02.11.2011, în jurul orei 18.50, la P.T.F Salonta, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul român Marius Cristian P., în vărstă de 24 ani, cu domiciliul pe raza municipiului Salonta care conducea un autoturism.
La controlul de frontieră, în timpul verificării documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră bihoreni i-au solicitat cetăţeanului român să prezinte pentru control şi portbagajul autoturismului, moment în care şoferul acestuia a demarat în trombă spre municipiul Salonta.
Poliţiştii de frontieră bihoreni au luat toate măsurile pentru prinderea acestuia, organizându-se un baraj la intrarea în municipiul Salonta.
La semnalul regulamentar de oprire al poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a oprit, dupa care a demarat în trombă din nou, lovind cu autoturismul pe unul din poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune. În acel moment s-au efectuat somaţiile legale, după care au fost trase cinci focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul autoturismului nu a oprit, intrând în municipiul Salonta.
Poliţistul de frontieră lovit de autoturism a primit îngrijiri medicale, în prezent starea acestuia fiind stabilă din punct de vedere medical.
A fost anunţată Poliţia Salonta organizându-se filtre la intrările şi ieşirile din oraş.
Cetăţeanul Marius C. P., a fost reţinut de poliţiştii de frontieră în jurul orei 22.25 cu sprijinul D.G.I.P.I. - S.J.I.P.I. Bihor, acţiune la care a participat şi personalul operativ din cadrul I.J.P.F. Bihor.
Cercetările sunt continuate de ofiţeri din cadrul I.J.P.F. Bihor sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale .

Timisoara / Captura de 2,5 kg de heroina

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Iordache Marian, 22 de ani, şi Micu Florin Alexandru, 23 de ani, din judeţul Brăila, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară de droguri de mare risc, prev. de art. 3 alin. 2 şi art. 2 alin. 2 din Leg.143/2000.
În cursul lunii septembrie 2011, inculpaţii au introdus în mod ilegal pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei Cenad, cantitatea de 2,5 kilograme de heroină şi 350 grame cocaină, droguri de mare risc, disimulate în capitonajul plafonierei unei autoutilitare.
Drogurile proveneau din Spania şi erau distribuite de către inculpaţi consumatorilor din municipiul Bucureşti.
Valoarea drogurilor este de aproximativ 60.000 de Euro.
Inculpatul Iordache Marian a fost depistat în flagrant delict, având asupra sa cantitatea de 0,350 kg. cocaină.
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara.
La solicitarea procurorilor D.I.I.C.O.T. instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Timisoara / Conferinta Nationala a Decanilor Facultatilor de Medicina din Romania

În perioada 3-5 noiembrie 2011, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş Timişoara se va desfăşura Conferinţa Naţională a Decanilor Facultăţilor de Medicină din România, având ca temă: CURRICULA MEDICALĂ – SCHIMBĂRI ŞI PERSPECTIVE.
Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului POSDRU/86/1.2/S/63815, cu numele „Calitate şi competenţă profesională europeană în educaţia medicală şi în managementul activităţilor educaţionale”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi se regăseşte în cadrul evenimentelor organizate de UMFVB Timişoara pe tema creşterii calităţii învăţământului superior şi a dezvoltării de parteneriate în domeniul educaţiei şi cercetării.
La conferinţă vor participa decani, profesori universitari – directori de departamente, responsabili cu dezvoltarea curriculara de la facultăţile de medicină din ţară, precum şi din Anglia, Austria, Ungaria, Croaţia, Slovenia, Republica Moldova.

Timisoara / Teatru elvetian pe scena Teatrului German

Cu ocazia celebrării a 100 de ani de relaţii diplomatice între România şi Elveţia, Teatrul Biel-Solothurn (Elveţia) va prezenta în noiembrie la Timişoara producţia „În ţara pe care ţi-o arăt“, după romanul lui Peter Lotar, în regia Katharinei Rupp.
Două reprezentaţii sunt programate pentru duminică, 13 noiembrie 2011, şi luni, 14 noiembrie 2011,de la ora 19,30, pe scena Teatrului German.
La evenimentul din 13 noiembrie va participa şi Excelenţa Sa, Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti.
Peter Lotar, născut în 1910, descrie în romanul său autobiografic „În ţara pe care ţi-o arăt”, într-o manieră plină de haz, ironie şi spirit autocritic, teatrele din Biel şi Solothurn, precum şi scenele elveţiene care au găzduit spectacolele acestora. O perspectiva intimă în cel mai vechi teatru municipal din Elveţia, la care se adaugă şi o prezentare a controverselor social-politice din timpurile acelea: pentru cei exilaţi anii de război au fost marcaţi de confruntarea cu ideile naţional-socialismului, care şi-au găsit adepţi chiar pe teritoriul neutru al Elveţiei. Adesea Lotar a fost aproape de expulzare şi astfel de moarte sigură.
Ambele reprezentaţii vor fi traduse simultan în limba română.
Teatrul din Elveţia se află pentru a doua oară la Timişoara, după participarea sa din noiembrie 2009 cu producţia „Parzival“, după Wolfram von Eschenbach, în cadrul Festivalului Eurothalia, organizat de TGST.
Proiectul este organizat cu sprijinul Ambasadei Confederaţiei Elveţiene în România, al Consiliului Local Timişoara şi al Fundaţiei ProHelvetia.

Timisoara / Festival de Alternative si Conexiuni Spirituale

CASA TINERETULUI din Timisoara, str. Aries nr. 19 - zona Stadion Judetean, sub motto-ul “CUNOASTERE -SANATATE –ARMONIE”, va găzdui Festival de Alternative si Conexiuni Spirituale EzotericFest, în perioada 10-13 Nov 2011, ajuns la editia VII-a.
Festivalul pentru o minte linistita, un suflet impacat si un corp plin de energie si lumina in armonie, este organizat de EXPO TIMISOARA INTERNATIONAL si ASOCIATIA DE METAFIZICA GEEA LIFE, combinand diversitatea expozitiei de produse bio si naturiste cu prelegerile si servicii specifice terapiilor alternative si complementare.
EzotericFest are 3 sectiuni principale: 1. expozitia cu vanzare, 2. sesiunea de conferinte - workshop – demonstratii si 3. manifestarile ambientale muzicale. Manifestarea este deschisa tuturor celor care doresc sa participe promovarea sanatatii, moralei si spiritualitatii in cadrul unei Expozitii cu Vanzare, Sesiuni de Conferinte, Workshop, Demonstratii, Muzica, Dans, Concerte, Spectacole, Videoproiectii si Arte.
Sunt programate peste 70 de conferinte, workshop-uri, demonstratii, momente ambientale, concerte... din cele doua sali si EXPOZITIA CU VANZARE (peste 50 de standuri) este deschisa zilnic intre orele 10 - 21.
Alte INFORMATII sau PROGRAM, la Marcel Doros – Asociatia GEEA LIFE www.geealife.ro, tel: 0722 371196 email: geealife@yahoo.com, web: www.ezotericfest.ro.

Timisoara / Antologie postuma a lui Ioan Craciun


Vineri, 4 noiembrie 2011, cu începere de la 16.30, Societatea „Timişoara“ organizează lansarea antologiei postume alcătuite din versurile lui Ioan Crăciun, „BLÂNDUL CEAS AL REÎNTOARCERII“, Editura Brumar, 2011.
Evenimentul are loc la Sevastia`s Book, str. Mărăşeşti, nr. 14 (lângă Parcul botanic).
Vorbesc Eugen Bunaru, Viorel Marineasa şi Robert Şerban.
Actorul Doru Iosif citeşte poeme din volum.

miercuri, 2 noiembrie 2011

Timis / Apa potabila pentru Pordeanu

În data de 1.11.2011, ora 9.58, Staţia de Pompieri Sânnicolau Mare a efectuat transportul a două tone de apă potabilă, în satul Pordeanu, comuna Beba Veche, din judeţul Timiş.
Transportul, realizat cu o autocisternă a unităţii, se efectuează de două ori pe săptămână, pentru a asigura apa potabilă necesară pentru gospodăriile populaţiei.
Staţia de Pompieri Făget a intervenit în data de 01.11.2011, ora 17.34, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe raza localităţii Bichigi, judeţul Timiş. A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 5 ha.
Formaţiunea mobilă de urgenţă, reanimare şi descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş a fost solicitată la 27 intervenţii de specialitate.

Timisoara / InterFoto Timisoara 2011

În perioada 4-27 noiembie 2011 va putea fi vizitată expoziția de fotografie intitulată "InterFoto Timișoara 2011" din Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design (FAD) a Universității de Vest, str. Oituz Nr. 4, Timișoara.
Vernisajul va avea loc vineri 4 noiembrie 2011, ora 17. Această expoziție continuă colaborarea inițiată în 2010 între orașul german Pirmasens și Facultatea de Arte și Design în parteneriat cu municipiul Timișoara, prin evenimentul denumit “Top Foto Pirmansens & Invitații”. În cadrul acestui eveniment a avut loc, de asemenea, întâlnirea membrilor portalului fotografic al revistei Germane STERN (http://view-magazin.de/).
Trebuie amintit și faptul că la expoziția tradițională “Pirmasenser Fototage” (Zilele Fotografice ale orașului Pirmasens/Rheinland-Pfalz), care s-a ținut în luna iunie a acestui an la Pirmansens au participat și nouă fotografi din Timișoara.
Inițiatorul acestei colaborări este ing. dr. Sergio Morariu iar organizatorul din partea Facultății de Arte și Design din Timișoara este lect. dr. Camil Mihăescu.
În perioada 25-27 noiembrie 2011 va fi prezent în Timișoara și Harald Kroeher, care va ține o conferință, un workshop foto și va efectua un foto-shooting cu modele din Germania și România.

Timisoara / Teatrul Studentesc Thespis reia Iona


Joi, 3.11.2011, de la ora 20, pe scena Teatrului Studenţesc Thespis se reia Iona, mono-drama lui Marin Sorescu.
Despre viaţă, relaţia omului cu sine însuşi, cu semenii săi şi cu Dumnezeu, va susţine acest one man show sorescian Ionel Mărginean, în regia lui Salahhé.
”Creaţia e o bâlbâială în faţa lui Dumnezeu. După ce a creat lumea în şase zile, el s-a simţit atât de epuizat încât nu a mai putut mişca un deget. A mai apărut oare ceva nou de atunci? Iată un exemplu de epuizare divină.” (Marin Sorescu). Intrarea liberă.

Timisoara / Batman la Filarmonica Banatul

Vineri, 4 noiembrie, de la ora 19, un concert de muzică din filme interpretat de artiştii Filarmonicii Banatul care cântă la instrumente de suflat.
Dirijor este maestrul Aurel Manciu din Germania, care este şi iniţiatorul acestui proiect interesant, un vechi membru al filarmonicii, încă din anul 1972 când a intrat în orchestră în partida de trompetă.
Încă din 1989 a dovedit prin diverse acţiuni profesionale şi de ajutorare că a fost şi este mereu alături de Filarmonica Banatul şi de timişoreni.
Publicul se va bucura reascultând muzica din filme celebre dintre care Batman, Robin Hood, James Bond, Dansând cu lupii, Piraţii din Caraibe.

Timisoara / Islanda, tinut al extremelor si al superlativelor geografice

Manfrotto Romania, impreuna cu fotograful Dan Dinu si Sinpro Foto-video, va invita sa vizionati videoproiectia Islanda la Timisoara.
Islanda este un taram al extremelor, unde cele patru mari forte ale Pamantului, vulcanii, ghetarii, atmosfera si oceanul au inceput sa scrie povestea planetei in urma cu 4,5 miliarde de ani.
Fotograful Dan Dinu, Photolife, Sinpro si Manfrotto Romania oferă o calatorie unica in acest tinut al extremelor si al superlativelor geografice.
Veti descoperi peisaje vulcanice uluitoare, intesate cu gheizere si fumarole, cascade care iti taie respiratia, coaste oceanice si fiorduri spectaculoase, ghetari si lacuri pline de iceberguri, dar si o fauna deosebita ce trece de la haiosii papagali de mare si gratioasele chire arctice si pana la balena albastra, cel mai mare animal care a trait vreodata pe suprafata planetei.
Daca vrei sa afli intreaga istorie a expeditiei si sa vezi o videoproiectie care iti va dezvalui povestea Pamantului, la Timisoara in data de 8 noiembrie, ora 19, in showroom-ul Sinpro de pe Calea Torontalului nr. 40.
Intrarea este libera, dar deoarece numarul de locuri este limitat, sunteti va rugati sa va inscrieti pe site-ul SinPRO la adresa http://www.foto-video.ro/eventNotifier.php pentru a avea rezervat locul.

Timis / Iluminat arhitectural cu bani europeni la Deta

Primăria oraşului Deta, impreuna cu paretenerul din republica Serbia, comuna Vrset, a organizat marţi, 1 noiembrie, o noua actiune de promovare în cadrul proiectului cu finanţare europeană 'Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere şi oferta turistică comună a oraşelor Vârşeţ şi Deta - aplicarea de noi tehnologii în iluminare'.
Evenimentul a avut loc la Deta şi s-a bucurat de participarea unui număr mare de invitaţi din Serbia, atât reprezentanţi ai autorităţilor locale din Vrsac cât şi reprezentanţi ai mass media din ţara vecină.
Primarul oraşului Deta, Petru Roman a anunţat cu această ocazie încheierea celor mai importante activităţi în cadrul acestui proiect şi i-a invitat pe participanţii la eveniment să vadă cele mai importante obiective turistice din oraş care au beneficiat de investiţii în cadrul proiectului.
Biserica ortodoxă din Opatiţa, Biserica Catolică din Deta, Biserica Ortodoxă din oraş şi Turnul Pompierilor, clădire care urmează să devină brand al oraşului Deta, au fost iluminate arhitectural, devenind astfel cele mai importante obiective turistice din Deta.
Beneficiarii proiectului, de partea română, sunt Parohia Romano Catolică Deta, Parohia Ortodoxă Română Deta, Parohia Ortodoxă Română Opatiţa şi oraşul Deta. Cele trei lăcaşe de cult şi Turnul Pompierilor au fost iluminate arhitectural, din bani europeni, cu scopul includerii lor în circuitul turistic regional.
Valoarea totală a proiectului 'Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere şi oferta turistică comună a oraşelor Vârşeţ şi Deta - aplicarea de noi tehnologii în iluminare' este de 865.855 euro, din care 240.000 revin oraşului Deta. Durata proiectului a fost de 12 luni, iar implementarea s-a facut simultan în Deta si la Vârseţ, Serbia.
Pentru o bună promovare a realizarilor proiectului si pentru incurajarea dezbaterilor constructive, conform calendarului de activităţi, in data de 10 noiembrie 2011 va fi organizata o masă rotundă cu tema 'Structura confesională şi multi etnică din regiunea Banat'.

Caras-Severin / Dan Puric, despre martiri si iubire la Resita si Caransebes

Cunoscutul actor şi om de cultură Dan Puric va susţine vineri, 4 noiembrie, începând cu ora 18, în sala 'Lira' a liceului de artă 'Sabin Păuţa' din municipiul Reşiţa, conferinţa cu tema 'Despre martiri'.
De asemenea, sâmbătă, 5 noiembrie, Dan Puric va susţine o altă temă, 'Despre Iubire' în sala de festivităţi 'Episcop Elie Miron Cristea' a Episcopiei Caransebeşului, tot de la ora 18.
Prezent în toate zonele ţării, dar şi în străinătate, Puric a coagulat în jurul său reprezentanţi de seamă ai culturii româneşti şi ortodoxe, susţinând conferinţe şi întâlniri cu caracter cultural-spiritual.
Totodată, a editat mai multe volume de carte în care şi-a aşternut convingerile, sentimentele şi în mare parte cugetările împărtăşite la conferinţele pe care le-a susţinut în ţară şi străinătate.
La invitaţia Preasfinţitului Părinte Lucian, Dan Puric va vizita şi Episcopia Caransebeşului.

Timisoara / Alzheimer, program de iarna

Începând cu data de 31.10.2011, Centrul de Zi Alzheimer de pe str. V. Alecsandri nr. 6 s-a mutat pe perioada iernii, în sediul Centrului de zi “Sf.Constantin şi Elena” de pe str. Telegrafului nr. 8.
Persoanele care doresc informaţii referitoare la serviciile oferite în cadrul centrului, se pot adresa personal la sediul Centrului de Zi “Sf.Constantin şi Elena” sau la numărul de telefon 0256.286.487.
Proiectul de testare gratuită a memoriei şi exerciţii de stimulare cognitivă denumit “Împreună pentru sănătate mintală” va continua pe str. Telegrafului nr.8.
Cei care doresc să-şi testeze memoria şi să efectueze exerciţii pentru păstarea sănătăţii mintale în stare cât mai bună, sunt aşteptaţi în fiecare marţi, între orele 15 -17, pe bază de programare prealabilă.

Timisoara / Violonista Katica Illényi, la Sala Capitol

Joi 3 noiembrie, de la ora 19, sub conducerea maestrului Gheorghe Costin, Filarmonica Banatul pune în scenă un recital de bijuterii muzicale interpretate la vioară, acompaniată de orchestra simfonică a filarmonicii.
Violonista Katica Illényi din Ungaria propune 17 piese muzicale, printre care Dans spaniol de De Falla, un tango celebru de Gardel, Fantezie din Porgy and Bess de Gershwin, două aranjamente din repertoriul formaţiei ABBA, Libertango de Piazzola, celebrul Csardas al lui Monti.

Timisoara / Petrica Moise – 40 de ani de activitate muzicala

Petrică Moise este unul dintre cei mai cunoscuţi, apreciaţi şi veritabili interpreţi de folclor din Banat.
În acest an, cântăreţul împlineşte 40 de ani de activitate muzicală, de activitate în crearea şi interpretarea cântului bănăţean, 40 de ani în care a fost invitat să cânte în concerte, festivaluri din Banat, din ţară, dar şi foarte multe de peste hotare.
Şi, cum să ajungi la 40 de ani de carieră muzicală nu e puţin lucru, maestrul cântului bănăţean va sărbători momentul tot pe scenă, printr-un concert special. Concertul aniversar, intitulat „Ţara mea-i Banatu' meu”, va avea o serie de invitaţi de seamă, interpreţi de folclor de valoare.
Concertul va avea loc în 12 noiembrie, a. c., de la ora 19, la Opera Naţională Timişoara, fiind realizat de Marius Ţîru şi prezentat de Doina Şovre. Vor veni să îl sărbătorească pe interpretul bănăţean şi să încânte publicul Benone Sinulescu, Ana Pacatiuş, Sava Negrean Brudaşcu, Gheorghe Turda, Traian Jurchela, Carmen Popovici, Mariana Deac, Petrică şi Ramona Viţa, Eugen Mihăilă, Luciana Maria Ene, Titus Frunzăverde, Pera Teodorovici şi Tamburaşii, Petrică Paşca, Radu şi Ilie Vincu şi Orchestra Virtuozii Banatului.
Bilete pentru spectacol se găsesc la Agenţia Teatrului, între orele 11-19 (tel. 0724.941.209).

Timisoara / Topul Firmelor din Judetul Timis, 18 ani de excelenta in afaceri

Gala premiilor de excelenţă va avea loc la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiş în data de 3 noiembrie 2011.
Topul Firmelor din Judeţul Timiş a devenit în cei 18 ani de existenţă, graţie celor care în tot acest timp au reuşit, cu multă muncă, pasiune, perseverenţă şi răbdare, să găsească reţeta succesului, evenimentul care celebrează excelenţa în afaceri.
Organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Topul Firmelor consfinţeşte locul ocupat de cei mai buni dintre cei buni, încununând cu laurii recunoaşterii succesul firmelor timişene în activitatea economică.
Dacă în 1993, numărul firmelor care au intrat în competiţia economică era de 178, ediţia din acest an reuneşte 5.885 de firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, din 26.711 firme care au depus bilanţul contabil pentru anul financiar 2010 .
Realizat conform unei metodologii unice şi unitare la nivelul sistemului cameral naţional, clasamentul evidenţiază competenţa, valoarea şi seriozitatea celor 1032 de firme care au reuşit să se claseze pe primele trei locuri, structurate pe domenii de activitate, grupe şi categorii de mărime. Dintre firmele laureate, 220 sunt membre ale CCIA Timiş.
Pentru a reuşi, o firmă trebuie să aibă şi abilitatea de a genera idei noi, inovatoare. Astfel, unui număr de 3 unităţi de producţie şi 3 unităţi de cercetare şi învăţământ cu preocupări în domeniul proprietăţii industriale şi care au dovedit un înalt grad de creativitate în domeniul lor, în baza datelor puse la dispoziţie de OSIM Bucureşti, li se acordă Trofeul Creativităţii.
În Topul Instituțiilor de Învățământ Superior se clasifică 4 universități timișene care reprezintă elita învățământului academic românesc.
103 sunt firmele care au reuşit ca timp de trei ani consecutiv să-şi menţină poziţia privilegiată într-o piaţă competitivă şi cărora li se acordă Distincţia de Excelenţă.
În egală măsură, perseverenţa, echilibrul, consecvenţa şi tenacitatea sunt meritele de necontestat ale celor 55 de firme care s-au clasat pe primele trei locuri în ultimii cinci ani şi care sunt distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Click Aici pentru Topul Firmelor Timis 2010

Timis / Gasca de spart geamuri de la Deta

În urma activităţilor specifice poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Deta au depistat în data de 01 noiembrie 2011, pe G. Drăgan, de 21 de ani, I. Atila, de 23 de ani şi H. S. Alexandru, de 20 de ani, toţi din Deta, suspecţi de comiterea infracţiunii de distrugere.
Cei trei sunt suspectaţi că în noaptea de 14/15.10.2011 au spart 24 de geamuri de la ferestrele Casei de Cultură a oraşului Deta. Tinerii nu şi-au putut justifica actele, principalul motiv teribilismul asociat consumului de alcool.
În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptei şi recuperarea prejudiciului produs prin spargerea geamurilor.

Caras-Severin / Butelia GPL cu ... tigari

Politistii de frontiera si lucratorii vamali au descoperit in P.T.F. Naidas, tigari de contrabanda ascunse in butelia de gaz a unui autoturismului.
In data de 01.11.2011, ora 19, s-a prezentat la controlul de frontiera, pe sensul de intrare in tara, , cetateanul roman P.I.Florian in varsta de 21 ani, domiciliat in municipiul Resita, judetul Caras-Severin la volanul unui autoturism marca 'Dacia'.
La solicitarea politistului de frontiera, lucratorul vamal a efectuat controlul amanuntit asupra autoturismului, descoperindu-se ascunse in butelia de gaz a masinii 6.200 tigarete netimbrate de provenienta sarbeasca.
In consecinta, autoritatea vamala a dispus ridicarea in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigari si sanctionarea contraventionala a soferului cu amenda in valoare de 10.000 lei, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

Timis / 13 pentru Romania - Algeria, Maroc, Libia si Tunisia

Ieri, politistii de frontiera timiseni au depistat treisprezece persoane care au trecut fraudulos frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen.
In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga, Beba Veche si Sannicolau Mare au depistat in zona de competenta, trei grupuri de migranti, formate din treisprezece barbati.
Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana. Din primele verificari s-a stabilit ca cele treisprezece persoane depistate proveneau din Algeria, Maroc, Libia si Tunisia, au varste cuprinse intre 19 si 36 de ani si au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.