sâmbătă, 10 decembrie 2011

Topul sportivilor timiseni pe 2011

Timisoara - Ca la fiecare sfârşit de an, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport prezintă lista celor mai buni sportivi ai judeţului Timiş, atât la probele olimpice, cât şi la cele neolimpice. Aceştia urmează să fie premiaţi marţi, 13 decembrie, de la ora 12, la Consiliul Judeţean Timiş, alături de cele mai bune echipe judeţene.

Implicarea Romaniei in misiunea din Kosovo

Timisoara - Biroul Regional Banat al Asociaţiei BISMUN vă invită, miercuri, 14 decembrie, să participaţi la proiectul care marchează 56 de ani de la aderarea României la structurile Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Cea mai sexy actrita a tuturor timpurilor

Guys Choice Awards a pus ochii pe Jennifer Aniston şi a declarat-o cea mai sexy actriţă a tuturor timpurilor, după ce în luna martie aceeaşi revistă o alesese drept cea mai sexy actriţă a deceniului.

Banatenii nu prea fac dusuri in vreme de criza

Timisoara - Pe Calea Lugojului s-a deschis de vreun an de zile o filială a grupului elveţian Ronal, care produce de peste trei decenii cabine de duş.

Kia Rio - Masina Anului 2012 in Romania

In urma votului acordat de jurnalistii de specialitate ai APAR, Kia Rio a primit titlul oficial "Masina Anului 2012 in Romania".

2 tuneluri CFR vor fi reabilitate in Regionala Banat

Timisoara - Compania Natională de Căi Ferate 'CFR' SA a semnat ieri, 9 decembrie 2011, 7 contracte în valoare totală de 216 M EUR, pentru modernizarea infrastructurii feroviare, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii:

vineri, 9 decembrie 2011

Locuri de munca disponibile in Timis

Timisoara - Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 6. 018 locuri de muncă, în perioada 9- 15 decembrie 2011.
FIRME , ADRESE, TELEFOANE

Coriolan Baran - O viata pentru Banat

Timisoara - Joi, 15 decembrie 2011, cu începere de la ora 18, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara va avea loc lansarea volumului „Coriolan Băran – O viaţă pentru Banat” scris de prof. univ. dr. Vasile Rămneanţu.

Mos Craciun, de la donatii pana la salubritate

*Scrisori pentru Moş Crăciun *Donaţie pentru Centrul de Copii "Speranţa" *Expoziţia Povestea Crăciunului *Verificări la Târgul de Crăciun

Monica din Prahova a incurcat borcanele lui nea Gheorghe

Timisoara - Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat faţă de D. Monica, de 29 de ani, din localitatea Floreşti, judeţul Prahova, deoarece în data de 7 august 2011,

Costica, evazionistul din Dudestii Noi

Timisoara - Poliţiştii formaţiunii de Investigare a Fraudelor Timiş l-au identificat pe administratorul unei societăţi comerciale, care este suspectat de comiterea unei evaziuni fiscale în sumă de aproximativ 470.000 de lei.

Frontiera de Vest - din Pakistan pana-n Maroc

In ultimele douazeci si patru de ore, politistii de frontiera din vestul tarii au depistat si retinut saptesprezece persoane, de diferite nationalitati, in timp ce incercau sa treaca fraudulos frontiera de stat pentru a iesi ilegal din Romania.

S-a crapat de ziua cu impuscaturi pe Calea Lugojului

Timisoara - Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate în ce condiţii a avut loc o agresiune în dimineaţa zilei de 9.12 a.c., pe Calea Lugojului din Timişoara.

Sedinta la Consiliul Local pe 13 decembrie

Timisoara - Consiliul Local al Municipiului Timişoara se va reuni în ŞEDINŢĂ ORDINARĂ, în data de 13.12.2011, ora 14, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara din B-dul C.D. Loga nr. 1. Ordinea de Zi a şedinţei este:

Romania are 30.480 de puscariasi

Sâmbătă, 10 decembrie 2011, se va organiza şi executa apelul general al persoanelor private de libertate, cu scopul asigurării legalităţii deţinerii persoanelor private de libertate încarcerate în sistemul peniteniciar,

6 africani ilegali

Timisoara - Au fost depistaţi cu şedere ilegală şase cetăţeni străini, patru din Algeria, unul din Tunisia şi unul din Maroc, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, care au intrat ilegal în România.

Program sportiv de weekend

Sâmbătă, 10.12.2011
*Handbal – Liga Naţională masculin /
U Poli Municipal Timişoara – CSM Bucureşti /
Sala „Constantin Jude”, ora 12,00

Rigoletto si Figaro, in Piata Victoriei

Timisoara - Rigoletto şi Figaro. Cu ei îşi vor petrece iubitorii de operă din Timişoara serile ce urmeaza. Două capodopere, cu distribuţii excelente, avându-l la pupitrul dirijoral pe David Crescenzi (Italia).

joi, 8 decembrie 2011

Dezbatere publica despre dezvoltarea spatiilor verzi

Timisoara - Necesitatea păstrării unui echilibru între suprafaţa construită şi cea a zonelor verzi a determinat autorităţile publice locale să adopte o strategie în domeniul protecţiei mediului şi implicit o strategiea dezvoltării spaţiilor verzi.

Se acorda alocatia si trusoul pentru copiii nou–nascuti

Timisoara - Serviciul pentru Protecţia Copilului şi Familiei Timişoara face cunoscut faptul că toate persoanele care au depus cereri în perioada 1.01.2009 - 31.08.2010 pentru acordarea alocaţiei si trusoului pentru copiii nou–născuţi

4 morti pe trecerea de pietoni in 11 luni

Timis - Pentru diminuarea evenimentelor rutiere produse din cauza neacordarii prioritatii de trecere pietonilor care traverseaza regulamentar, Serviciul Rutier Timis recomanda conducatorilor auto sa reduca viteza de deplasare in apropierea trecerilor pentru pietoni

Serbarea Craciunului la Centrul de Afaceri

Timisoara - Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza in perioada 14-18 decembrie 2011, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, manifestarea expozitionala SERBAREA CRACIUNULUI.

Planul de Amenajare a Teritoriului Judetean Timis

Timisoara - Astăzi, Sala Mare a Palatului Administrativ a găzduit o întâlnire a grupului de lucru implicat în oferirea de informaţii necesare pentru actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean Timiş (PATJ Timiş).

Sedinta tehnica pentru pregatirea actiunilor de deszapezire

Timisoara - După ce în urmă cu câteva zile au fost prezentate în mod public utilajele cu care se va asigura deszăpezirea, astăzi, 8 decembrie 2011, viceprimarul Adrian Orza a convocat comandamentul de iarnă

17 DECEMBRIE 2011 – ZI DE DOLIU

Timisoara - Primarul Municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, a dispus declararea zilei de 17 DECEMBRIE 2011 – ZI DE DOLIU PE RAZA MUNICIPIULUI TIMIŞOARA,

Sezonul focurilor de artificii si al petardelor

În perioada 01.11.2011 - 09.01.2012, la nivel naţional se desfăşoară acţiunea 'FOC DE ARTIFICII' pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2011-2012.

Campanie de salvare de la eutanasiere prin sterilizare a cainilor

Timisoara - Opera Naţională Română Timişoara, Teatrul Naţional, Asociaţia Pet Hope, Asociaţia Art Time şi Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană organizează joi, 15 decembrie 2011, de la ora 19, în Sala 2 a Teatrului Naţional, spectacolul caritabil SPERANŢA LOR EŞTI TU.

Cardul Confluenta Culturilor

Timisoara - Acces la biblioteci, filarmonică, teatre şi librării prin Cardul Confluenţa Culturilor, un produs cultural inedit şi unic în România, care se concretizează printr-un abonament valabil 12 luni de la data înscrierii la Mediateca franceză

miercuri, 7 decembrie 2011

Serata cu program de Craciun in Aula Magna

Timisoara - Joi, 8 decembrie, de la ora 18, în Aula Magna a Universităţii de Vest va avea loc serata cu program de Crăciun, organizată de Comitetul DANTE ALIGHIERI din Timişoara împreună cu Sindicatul din UVT.

Carmen din Caransebes a primit un arest preventiv de Mos Nicolae

Timisoara - Politistii din cadrul Sectiei 5 Politie au depistat, la data de 6 decembrie 2011, in jurul orei 21, o persoana imediat dupa ce aceasta a sustras mai multe bunuri dintr-un centru comercial din Timisoara.

Barbat disparut de la Spitalul de Psihiatrie Gataia

Gataia - La data de 1 decembrie 2011, poliţiştii au fost sesizaţi despre dispariţia de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia a lui CHIRA NICULAE, de 63 de ani, din localitatea Utvin, judeţul Timiş.

Integrarea tinerilor someri pe piata muncii

Timisoara - Asociaţia de Consultanta Sociala si Formare Profesionala Vest, in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, anunţă finalizarea primului an de implementare al proiectului „Integrarea tinerilor someri pe piata muncii”.

Initiativa transfrontaliera in Banatul istoric

Timisoara - Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează în data de 8 decembrie 2011, ora 13, la Restaurantul Lloyd din Piaţa Victoriei nr.2, “Întâlnirea cu reprezentanți ai mediului economic, științific și educațional din Serbia”,

Apa minerala Buzias contraataca in alb-violet

Timisoara - Doua branduri recunoscute ale Banatului si-au unit fortele intr-un parteneriat pentru cel putin doi ani, fapt oficializat astazi, 7 decembrie, intr-o conferinta de presa organizata la „Iosefin Residence”.

Campanie de colectare a anvelopelor uzate

Timisoara - ECO CLUB Timişoara în parteneriat cu SC EcoTires SRL vin în sprijinul cetăţenilor prin organizarea primei campanii de colectare a anvelopelor uzate din municipiul Timişoara.

De la 193 la 3 270 de imbolnaviri de rujeola

La nivel naţional, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut.
Astfel, dacă în 2010 au fost confirmate în toată ţara 193 cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, în 2011 numărul acestora a crescut la 3 270 de îmbolnăviri.

Cantece de Craciun si concert unplugged

Timisoara - În data de 9 decembrie, de la ora 19, va avea loc concertul de cântece de Crăciun intitulat „Fereastră spre suflet”. Concertul va fi susţinut de Incanto Quartetto

Cei mai patrioti romani sunt din Banat

41% dintre români pot spune despre ei că sunt patrioţi. Cei mai patrioţi români, cel puţin la nivel declarativ, sunt românii din Banat (unde 60% se pot caracteriza în acest mod) şi din Muntenia (50%).

marți, 6 decembrie 2011

Sprijin pentru suferinzii de boli musculare si neuromusculare progresive

Timisoara - Fundaţia “Laurenţiu Ciucur” în colaborare cu Televiziunea Europa Nova, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş , Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiș şi Cons Electrificarea Instal Timişoara organizează, în perioada 09-10 decembrie 2011, cea de a XVIII - a ediţie a “TELEMARATONULUI SPERANŢEI”,

Daniel Stanciu: Va fi un meci mai dificil decat cele cu Ceahlaul si Steaua

Timisoara - Joi, 8 decembrie, ora 18, Poli va întâlni pe Gaz Metan Medias, într-un meci al cărui rezultat va conta foarte mult pentru viitorul imediat al cluburilor.

Coplata va lasa pacientii fara acces la serviciile medicale

Colegiul Medicilor din România şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România îşi manifestă dezacordul cu adoptarea Legii nr. 220/2011 - modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Legea coplăţii).

Primul concert live All in Green in Romania

Timisoara - All in Green vă invită vineri, 9 decembrie, ora 21, la All in Green Live Concert, organizat cu ocazia lansării primului nostru album, intitulat “Travelers in this world/ Exiting the dream”.

Festivalul International Studentesc de Colinde si Obiceiuri de Iarna

Timisoara - În perioada 7 – 10 decembrie 2011, Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara organizează a doua ediţie a Festivalului Internaţional Studenţesc de Colinde şi Obiceiuri de Iarnă.

Regal de box la sala Constantin Jude

Timișoara - Timișorenii sunt invitați la un adevărat regal de box în 9 decembrie, la sala Constantin Jude (Olimpia) unde se va desfășura ultima etapă din faza grupelor a Euroligii BoxingOne Championship.

Mansarda cu sinucidere

Timisoara - În cursul acestei dimineţi, în jurul 8.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că o femeie a fost găsită decedată în locuinţa sa.

luni, 5 decembrie 2011

804.728 romani aniverseaza Sfantul Nicolae

Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Administraţiei şi Internelor, 804.728 de cetăţeni români, din care 515.453 bărbaţi şi 289.275 femei, poartă numele Sfântului Nicolae.

Taxele judetene pentru anul fiscal 2012 raman neschimbate

Timisoara - Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Timiş nr. 105/2010 au fost aprobate taxele judeţene pentru anul fiscal 2011. Proiectul de hotărâre care va fi supus votului în plen propune ca nivelul taxelor judeţene stabilite

Audiere publica cu tema Cine are nevoie de roti?

Timisoara - Grupul de iniţiativă „Cine are nevoie de roti? ” organizează, vineri, 9 decembrie 2011, ora 14.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara o audiere publică cu tema”Cine are nevoie de roti?”.

Improvizatie teatrala francofona

Timisoara - Lectoratul francez din Timişoara, asociaţia Hexagone sub egida Ambasadei Franţei în România, în parteneriat cu Institutul francez din Timişoara vă invită să veniţi pentru a descoperi un meci de improvizaţie teatrală francofonă, TIMPROPHONIES,

Politistul Militaru Dorin, trimis in judecata

Timisoara - Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
MILITARU DORIN, ofiţer de poliţie (cu gradul de comisar şef),