luni, 17 octombrie 2011

Timiş / Drumul oaselor: încă 35 de migranţi la frontiera de vest

Treizeci si cinci de persoane, care intentionau sa intre ilegal in tara, au fost retinute in acest weekend de catre politistii de frontiera in zona de competenta a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis.
Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga, Jimbolia, Moravita si Beba Veche au depistat in zona de competenta, noua grupuri de migranti, provenind din tari precum Maroc, Tunisia, Algeria, Pakistan.
S-a stabilit ca persoanele in cauza au varste cuprinse intre 21 si 39 de ani si au trecut fraudulos frontiera din Serbia in Romania, incercand sa intre ilegal in tara.
Politistii de frontiera au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
Ultima saptamana a fost o perioada activa pentru politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, acestia depistand 17 grupuri de migranti (54 de persoane), care incercau sa intre ilegal in Romania pe la zona verde.
In topul celor care au intrat ilegal in Romania sunt cetateni din Algeria, Maroc si Tunisia.