joi, 20 octombrie 2011

Timisoara / Cat costa un politist? 5000 de euro!

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări faţă de inculpaţii:
MILITARU DORIN, ofiţer de poliţie (cu gradul de comisar şef), şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Caraş Severin, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată şi
MIULESCU LOREDANA MONICA în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2008, inculpatul Militaru Dorin, în calitate de comandant al Centrului Militar Judeţean Caraş Severin, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 1.000 de euro pentru a-l sprijini să ocupe în mod nelegal un post de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş Severin.
Concret, Militaru Dorin i-a dat asigurări denunţătorului că va interveni pentru promovarea probelor scrise prin furnizarea răspunsurilor de către o persoană implicată în organizarea concursului.
Pentru că denunţătorul nu a reuşit să ocupe postul menţionat mai sus, Militaru Dorin i-a restituit acestuia suma de 1.000 de euro.
În plus, în cursul lunii martie 2009, inculpatul Militaru Dorin, de astă dată în calitate de şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al I.P.J. Caraş Severin, s-a oferit să îl ajute pe denunţător să câştige concursul pentru ocuparea unui post de agent de poliţie în cadrul I.P.J. Caraş Severin.
În acest sens, Militaru Dorin i-a prezentat-o pe inculpata Miulescu Loredana Monica susţinând că aceasta poate interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere în cadrul Poliţiei Române pentru a câştiga concursul pentru ocuparea postului de agent de poliţie. În acest scop, Miulescu Loredana Monica a pretins şi primit de la denunţător, în două tranşe, suma de 5.000 de euro. Toate aceste demersuri au rămas fără rezultat deoarece denunţătorul a aflat că a fost sistată procedura de ocupare a postului respectiv.
Din cei 5.000 de euro primiţi, Miulescu Loredana Monica a restituit denunţătorului suma de 1.000 de euro iar pentru recuperarea diferenţei, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatului Militaru Dorin.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. - Direcţia Generală Anticorupţie.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
La data de 19 octombrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.