duminică, 12 iunie 2011

Timişoara / Campanie de promovare a securităţii şi sănătăţii la locul de muncă

Uniunea Judeţeană C.N.S.L.R. Frăţia - Timiş, împreună cu partenerii de proiect S.C. Casablanca Services S.R.L. şi Asociaţia Colfasa continuă seria evenimentelor destinate transferului de bune practici europene din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Astfel, zilele trecute, expertul italian PAOLO NARDOZZA, consultant în formare pe tema securităţii şi sănătăţii în muncă, a organizat o serie de seminarii şi întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor şi angajaţi din diverse sectoare de activitate în vederea schimbului de bune practici cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă pe şantierele de construcţii şi alte sectoare de activitate, unde rata accidentelor de muncă continuă să se menţină ridicată: exploatare forestieră, siderurgie etc.
Programul expertului italian a cuprins două seminarii pe tema managementului calităţii şi securităţii în muncă, desfăşurate la Timişoara şi Reşiţa şi două mese rotunde cu reprezentanţi ai sindicatelor din Timişoara şi Hunedoara.
Această activitate se va finaliza cu un Manual de bune practici, ce va fi distribuit partenerilor sociali şi tuturor celor interesaţi. De asemenea, acesta va fi disponibil în format electronic şi pe site-ul proiectului „Securitatea şi sănătatea în muncă”(www.securitateainmunca.eu), cât şi în format imprimat, la Infochioşcul deschis la sediul Uniunii Judeţene CNSLR Frăţia Timiş de pe strada dr. Liviu Gabor, nr.4, Timişoara.
Proiectul „Securitatea la locul de muncă”, cu un buget de 1.781.158 lei, se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, între octombrie 2009 şi septembrie 2010, în cele patru judeţe din Regiunea de Dezvoltare Vest. Obiectivul general al proiectului constă în susţinerea capacităţii partenerilor sociali şi a organizaţiilor societăţii civile din regiune pentru a contribui la îmbunătăţirea calităţii muncii şi la consolidarea integrării sociale prin participarea activă la procesele decizionale şi prin dialog social.