sâmbătă, 8 octombrie 2011

Timişoara / Expoziţie AMBRONAY - ALT SAT, ALTĂ POVESTE

AMBRONAY - ALT SAT, ALTĂ POVESTE este o expoziţie al cărei vernisaj va avea loc pe 18 octombrie, de ora 18, la Institutul francez din Timişoara(bd. C.D. Loga nr. 46).
Ambronay este un sat obişnuit, situat la nord-est de Lyon, care a devenit un loc important pe harta culturală din provincie.
Mândria localnicilor, abaţia Notre-Dame, găzduieşte de treizeci de ani unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică barocă.
Viaţa cotidiană a sătenilor şi pasiunea acestora au făcut obiectul unui proiect internaţional.
Rezultatul acestui proiect este o expoziţie de fotografii realizate de artistul rus Alexandr Volinsky şi întregite de mărturiile adunate de jurnalistul Andrei Popov.
După ce a fost prezentată la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti şi la Centrul Cultural Francez din Oslo, această expoziţie poposeşte în această toamnă la Institutul francez din Timişoara în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie.

Timişoara / Podul peste Behela, redimensionat cu 170 000 euro

Direcţia Tehnică are în programul de investiţii pe anul 2011 obiectivul de investiţii ,,Consolidare Pod Uzina de Apă”.
Podul, amplasat în partea de est a municipiului Timişoara, asigură traversarea Canalului Behela, realizând legătura între strada Uzinei şi strada Rozelor, este într-o avansată stare de degradare.
Asupra structurii de rezistenţă a podului nu au fost executate recent lucrări de întreţinere sau reparaţii, astfel că podul a ajuns într-o stare care nu mai conferă siguranţă desfăşurării traficului auto.
Datorită stării total necorespunzătoare a structurii existente din punct de vedere a capacităţii portante şi a gabaritului se impune proiectarea unui pod nou, dimensionat hidraulic şi la clasa E de încărcare pentru două benzi de circulaţie.
Prin HCL nr. 396/27.10.2009 a fost aprobată documentaţia tehnico-economică aferentă acestui obiectiv, cu o valoare totală (inclusiv TVA) a investiţiei estimată la 1.332,885 mii lei, reprezentând 316,954 mii euro, conform devizului general.
În vederea lansării procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică pentru execuţia de lucrări, în conformitate cu HG 28/2008, anexa.4, art.5 este necesară adoptarea unei noi hotărâri de consiliu pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate.
Datorită procesului de inflaţie mai 2009 – mai 2011 = 1,1705 (raport INS) precum şi a adoptării unor măsuri suplimentare împotriva fenomenelor hidrometeorologice apărute tot mai des în ultima perioadă, valoarea
investiţiei a crescut la 2.056,938 mii lei (inclusiv TVA), reprezentând 486,009 mii euro.
Creşterea valorii investiţiei ,,Consolidare Pod Uzina de Apă” în anul 2011 faţă de faza Studiu de Fezabilitate din 2009 se datorează următorilor factori (conform expunerii de motive din partea proiectantului):
- îmbunătăţirea soluţiei de fundare prin prisma fenomenelor hidrometeorologice din anul 2010, pentru a preîntâmpina producerea de afuieri şi implicit periclitarea stabilităţii structurii; s-au prevăzut incinte din palplanşe pierdute, care protejează fundaţia şi permit concomitent ridicarea cotei de fundare;
- protejarea albiei cu saltele de gabioane pentru a se preîntămpina producerea de afuieri la debite mari;
- sporirea lăţimii structurii (infrastructură şi suprastructură) pentru a se include în gabarit o pistă pentru ciclişti, cu lăţimea de 2m;
- realizarea elevaţiilor culeelor în soluţie cu ziduri întoarse şi plăci de racordare, faţă de soluţia iniţială “culee înecată”;
- protejarea anticorozivă a betonului la infrastructură şi suprastructură;
- amplificarea sistemului de canalizare, care nu este cuprins pe acest tronson în programul de investiţii al Primăriei Timişoara.

Timiş / Finanţare suplimentară a unor structuri sportive

Prin Hotărârea CJT nr.113/2011 s-a aprobat finanţarea nerambursabilă în semestrul II 2011 în cadrul Programului sportiv de utilitate publică „Promovarea sportului de performanţă” a unor structuri sportive printre care Clubul Sportiv Municipal Lugoj cu suma de 200.000 lei, Clubul Sportiv Municipal Timişoara cu suma de 100.000 lei, Asociaţia Sportiva Clubul ,,Pascota Ioan Ilie’’ cu suma de 50.000 lei.
Întrucât cluburile au obţinut rezultate deosebite, CJT propune suplimentarea finanţării Clubul Sportiv Municipal Lugoj cu suma de 110.000 lei, Clubul Sportiv Municipal Timişoara cu suma de 40.000 lei, Asociaţia Sportiva Clubul ,,Pascota Ioan Ilie ’’ cu suma de 30.000 lei. CSM Timişoara ( secţia volei ) a obţinut în cursul acestui an unele rezultate deosebite - Medalia de aur la Festivalul Olimpic de Tineret de la Albena, Medalia de aur la Campionatele Naţionale de Cadete Mamaia, Medalia de aur de la Campionatele Naţionale de Juniore Mamaia, Medalia de aur la Balcaniada U20 de la Kardzhali.

Timişoara / Seminar de dansuri latino

Magnum Team anunţă organizarea unui seminar latino la Timişoara, cu unul dintre cei mai buni antrenori de pe continent.
Astfel, în perioada 12 -14 octombrie 2011, se va desfăşura seminarul de dansuri latino unde va preda Mirjam Zwijnsen. Aceasta este una dintre cele mai bune antrenoare, fostă campionă mondială şi europeană de 10 dansuri.
Seminarul, care contine 6 ore de grup, se adresează atât dansatorilor cât şi arbitrilor, instructorilor sau antrenorilor şi este recunoscut de către Comisia de Arbitri pentru dreptul de arbitraj.
Costul seminarului este de 20 euro/ şedinţă de grup(2 ore).
Înscrierile se fac la clubul de dans sportiv Magnum Team, la noua sala Mágnum de pe Str. N. Titulescu nr. 5 cu intrare de pe B-dul Republicii, deasupra fostului magazin Paltim.

vineri, 7 octombrie 2011

Timişoara / Declaraţii Emil Boc şi Anca Boagiu

Emil Boc:Până în acest moment, în România, în perioada 2009-2011, s-au dat în folosinţă şi se circulă pe 90 de km de autostradă - repet, se circulă astăzi - şi anume: 52 de km autostrada Transilvania, 17 km la Sibiu, centura ocolitoare care face parte din tronsonul de autostradă Nădlac-Constanţa, deci sunt integraţi în această autostradă, şi recent 21 de km de autostradă la Constanţa, pe care, repet, se poate circula. Mai putem vorbi de 37 de km de drumuri în regim expres, la patru benzi, pe care, de asemenea, se poate circula 13 km la centura Ploieştiului, 20 de km la Bucureşti, Chitila, Voluntari, 4 km centura Adunaţii Copăceni. Sunt lucruri concrete, finalizate în această perioadă. La acestea mai adăugăm 48 de km de drumuri ce reprezintă centuri ocolitoare ale unor oraşe şi municipii - Timişoara - 13 km, Lugoj - 9 km, Turnu-Severin - 8 km, Mehadia - 2 km, Cluj - 10 km, Iaşi - 6 km. Sunt lucrări finalizate, care pot fi utilizate de către cei care doresc. Şi mai adăugăm 615 kilometri de drumuri naţionale reabilitate.
***
Când vor începe lucrările pe Timișoara-Lugoj?
Anca Boagiu: Au, deja, pe primul tronson, autorizația de construire, vestea bună în zonă e că și Nădlac-Arad are autorizația de construire, deci practic sunt două tronsoane pe care putem începe lucrările sau, mai precis, colegii mei deja au început să lucreze, doar că n-am venit noi oficial să marcăm momentul, sunt organizările de șantier deja făcute. Și mai important este faptul că la nivelul Comisiei Europene au fost deja semnate contractele de finanțare, sunt 724 de milioane de euro care deja au fost contractați cu Comisia Europeană, urmând ca alți circa 500 să fie contractați până la sfârșitul acestui an. Deci sunt bani care vor intra în execuție în România. Practic, discutăm astăzi despre 183 de km de autostradă care vor completa Coridorul IV Paneuropean și putem spune că, excluzând tronsonul Sibiu-Pitești, care va fi executat în regim de parteneriat public-privat sau concesiune, Coridorul IV va fi finalizat în 2013.
***
Emil Boc: Soluția numărul 1 și de departe cea mai importantă o reprezintă susținerea, prin toate mijloacele și posibilitățile, a investițiilor și a locurilor de muncă. Principalele modalități pe care le avem la dispoziție ar fi următoarele:
1. Politica bugetară – alocarea în continuare de resurse consistente pentru infrastructură în cadrul bugetului.
2. Susținerea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, care reprezintă un motor vital al activității economice. Modalitățile prin care putem susține IMM-urile sunt, în esență, următoarele: în primul rând, menținerea în continuare a cotei unice de 16% de impozitare. În al doilea rând oferirea de sprijin prin Fondul de garantare și contra-garantare a IMM-urilor. Vreau să știți că această măsură a salvat și generat în 2009 - 2011 peste 200 de mii de locuri de muncă, le-am salvat sau le-am ajutat să se creeze. Și coroborată cu măsura șomajului tehnic, din 2009 și 2010, poate fi una din explicațiile pentru care România are o cotă cu 2 procente mai mică decât media UE la șomaj. Deci acordarea de garanții guvernamentale pentru întreprinderi, pentru noi locuri de muncă, este o soluție.
3. Ajutoarele de minimis pe care Ministerul de Finanțe le pune la dispoziție pentru micro-întreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii, pentru dezvoltarea afacerilor, potrivit prevederilor legale.
4. Noul program cardul Kogălniceanu, cu garanții de stat și sprijin de creditare, tot pentru IMM-uri, după un model european.
5. Programele noi pentru tineri, debutanți în afaceri, sau Programul Start, pentru cei care sunt în primii doi ani de activitate, sprijin concret pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea IMM-urilor. Menționez de asemenea programele Ministerului Muncii pentru sprijinirea celor care angajează șomeri – toți cei care angajează șomeri peste 45 de ani sau persoane care au 3 ani până la pensionare sau tineri absolvenți, în funcție de nivelul studiilor, beneficiază de o subvenție lunară timp de cel puțin 1 an de zile pentru locul de muncă nou creat, adică prin angajarea unei asemenea persoane. Avem resurse financiare în cadrul bugetului pentru plata unor asemenea firme care angajează șomeri sau absolvenți sau ucenici.
Nu în ultimul rând am vorbit de Codul fiscal. Am dat în permanență atenție la modificarea Codului fiscal pentru a ajuta mediul fiscal în această perioadă de criză. Am adoptat măsura prin care am permis reeșalonarea datoriilor firmelor afectate de criză, am mai luat o decizie începând cu octombrie – ca firmele care-și achită până la finalul lunii decembrie principalul și dobânda să fie scutite de plata penalităților de întârziere, ca o măsură pentru a fi sprijinite firmele afectate de criză sau reducerea cu 50% a penalităților dacă se plătește până în 2012, în luna iunie – un proces, iarăși, pentru a sprijini firmele.
Am luat, de asemenea, decizia de a continua procesul de informatizare. Din luna ianuarie în loc de 5 declarații se completează o declarație unică , în format electronic, și acre contribuie la debirocratizare. E un pas important ce trebuie continuat și va fi continuat de miniștrii Cabinetului.
Nu în ultimul rând, fac mențiunea cu privire la modificarea Codului muncii, care a permis flexibilizarea relațiilor de muncă astfel încât criteriul performanței să fie principalul criteriu în cadrul contractului de muncă și să poată repună relațiile de muncă pe o bază cu adevărat capitalistă, de producere de prosperitate, de competitivitate și productivitate. Coroborată această măsură cu înăsprirea sancțiunilor pentru munca la negru, în perioada 1 mai – 28 septembrie s-au înregistrat în România peste 1.100.000 de noi contracte de muncă, 1.105.000, din care astăzi sunt active 786.230. Unele au încetat pe parcursul acestei perioade. Deci iată cei care vorbeau de sclavagismul Codului muncii, atât de sclavagist este că a adus peste 1 milion de noi locuri de muncă. Pentru că atunci vrei să faci economie de piață trebuie să ai și reguli specifice economiei de piață. Nu poți să faci capitalism cu metode comuniste. trebuie să vorbești aceeași limbă și să aplici aceleași reguli. Și ca o dovadă în acest sens, numărul contractelor active în România este cu mult peste numărul maxim de contracte de muncă active în anul 2008 în orice perioadă. Pot să vă spun că la data de 28 septembrie 7.357.159 de contracte de muncă există active în România, cu mult peste 7.000.230, câte erau în 31 decembrie 2008.
***
Emil Boc: Un investitor care a realizat în România investiţii de peste 500 de milioane de euro şi are peste 10.000 de mii de locuri de muncă în ţara noastră, este un investitor care merită susţinerea, sprijinul şi parteneriatul Guvernului României. Prezenţa noastră astăzi, aici, este o dovadă, în primul rând, de recunoaştere pentru ceea ce a făcut şi face Continental pentru piaţa forţei de muncă, pentru investiţiile din România şi, în acelaşi timp, un semn sănătos pentru continuarea colaborării viitoare. Prin acest memorandum, practic, creăm cadrul pentru realizarea unor investiţii suplimentare de cel puţin 140 de milioane de euro şi crearea a încă 2.000 mii de locuri de muncă, în România, în diversele locaţii pe care Continental le are în ţara noastră. Obligaţiile noastre sunt foarte simple şi directe. În primul rând, de a acorda sprijinul legal, pentru dezvoltarea investiţiilor de o asemenea amploare în România şi, în al doilea rând, în calitate de prim-ministru ce coordonează şi departamentul de atragerea a investiţiilor străine şi de promovare a exportului, de a continua politica de mediere, în vederea obţinerii la timp a avizelor şi autorizaţiilor necesare dezvoltării investiţiilor, în raport cu autorităţile locale şi cu structurile guvernului central. Deci, practic acestea sunt angajamentele pe care Guvernul României şi le ia faţă de un investitor extrem de serios şi de pragmatic în ţara noastră: acordarea sprijinului legal pentru continuarea investiţiilor şi facilitarea obţinerii avizelor legale şi la termen în raport cu autorităţile centrale şi locale. De acest sprijin beneficiază orice investitor din această ţară, indiferent dacă este străin sau autohton.

Banat / Derby regional de handbal la Reşiţa

Primii doi marcatori ai echipei de handbal Politehnica Municipal Timişoara au revenit la antrenamente după o zi de pauză.
Interul Ioan Stan şi extrema stângă Mihai Timofte s-au confruntat cu diferite contuzii după meciul bănăţenilor cu Steaua, de duminică dimineaţa. Şi interul Sabin Ignat s-a plâns de o lovitură primită la nivelul toracelui, însă el nu a avut nevoie de întreruperea programului de pregătire. Pivotul Dragan Mrakic se reface şi el, dar e incertă prezenţa lui în etapa următoare.
Alb-violeţii pregătesc derby-ul regional de la Reşiţa, cu formaţia CS Caraş Severin. Pentru aceeaşi confruntare se speră că va fi bun de joc şi pivotul Silviu Băiceanu, care a semnat săptămâna trecută cu Politehnica.
Meciul CS Caraş Severin – Politehnica Timişoara se va juca sâmbătă 8 octombrie, de la ora 17, în Sala Polivalentă din Reşiţa. Arbitrii desemnaţi pentru acest joc sunt bucureştenii Constantin Din şi Sorin Dinu.

Timişoara / 9 migranţi mititei au trecut frontiera

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera timiseni au depistat noua persoane care au treacut ilegal frontiera verde a Romaniei pentru a ajunge in spatiul Schengen. In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga si Jimbolia au depistat in zona de competenta, trei grupuri de migranti, formate din noua barbati.
Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana. Lucratorii au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de trei algerieni, doi turci, doi tunisieni, un sirian si un marocan cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
Politistii de frontiera au intocmit lucrare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Timişoara / "Loturi" de drumuri judeţene, date pentru proiectare şi execuţie

Comisiile de evaluare a ofertelor depuse pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene şi de interes local pentru perioada 2011-2013 au finalizat procedurile de evaluare pentru încă trei loturi incluse în cadrul PNDI.
Două dintre cele trei loturi vizează zona de vest a ţării.
Astfel, pachetul de lucrări (proiectare şi execuţie) aferente judeţelor Hunedoara şi Timiş a fost atribuit Asocierii S.C. CONFORT SA - S.C. BRING CONSULT SRL- S.C. TRISKELE SRL pentru valoarea de 516.831.381,14 lei fără TVA.
Pachetul de lucrări (proiectare şi execuţie) aferente judeţelor Arad şi Bihor a fost atribuit Asocierii SC Romstrade SRL şi SC Primacons SRL, cu o propunere financiară, de 527.241.804,58 lei fără TVA.

Timişoara / Cererile pentru ajutorul de încălzire a locuinţei

Începând cu data de 17 octombrie 2011 Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara preia cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere însoţite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, combustibili solizi şi petrolieri, conform O.U.G nr. 70/2011, pentru perioada sezonului rece 2011-2012. Acestea se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara din B-dul 16 Decembrie nr. 15.
Pot beneficia de acest drept familiile sau persoanele singure, cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Timişoara, al căror venit net pe membru de familie nu depăşeşte 615 lei.
Acte necesare:
-cerere tip şi declaraţie pe proprie răspundere (puse la dispoziţie de către Direcţia de Asistenţa Socială Comunitară);
-copie după actele de identitate pentru toţi membrii familiei care au acelaşi domiciliu sau reşedinţă la adresa la care se solicită ajutorul, sau locuiesc şi se gospodăresc împreună, sunt înscrise în carte de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei;
-certificat de naştere pentru copiii minori sub 14 ani;
-acte doveditoare privind proprietatea: copie contract de vânzare – cumpărare, extras de carte funciară, contract de închiriere sau împuternicire din partea proprietarului locuinţei( după caz);
-acte doveditoare privind veniturile familiei din luna anterioară depunerii cererii : adeverinţă de salariu cu venitul net(inclusiv valoarea bonurilor de masă), cupon de pensie, cupon alocaţii/indemnizaţii pentru copii, alte dovezi privind veniturile.
-pentru ajutorul de încălzire a locuinţei cu gaze naturale – factură de plată.
Familiile si persoanele singure care au in proprietate cel putin unul dintre bunurile cuprinse în Anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.70/2011, nu beneficiază de ajutor pentru incalzirea locuintei.
Pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere se vor efectua anchete sociale pentru cel putin 60% dintre beneficiarii dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Dacă în urma anchetelor sociale se constată că titularul nu a declarat corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia şi bunurile deţinute, sumele plătite necuvenit se vor recupera, în condiţiile legii.
Nedeclararea corectă a membrilor de familie, a veniturilor şi a bunurilor cuprinse în anexa menţionată constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1000 lei.
Programul cu publicul: Luni - Vineri , între orele 8.30 – 16.30; Marţi , între orele 8.30 – 18. Informaţii la telefon: 0256293884.

Timişoara / Ajutorul de încălzire a locuinţei în sistem centralizat

Începând cu data de 12.10.2011 , în punctele termice ale SC Colterm SA, se distribuie formularele reprezentând cererile şi declaraţiile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei în sistem centralizat, conform OUG nr.70/31.08.2011. Acestea, însoţite de actele doveditoare vor fi colectate în perioada 17.10.2011 – 20.11.2011 (pentru ajutorul acordat pentru luna noiembrie 2011).
Pentru sezonul rece 2011-2012 pot beneficia de ajutor de încălzire, familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 786 lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 1082 lei .
Acte necesare:
*cerere şi declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei - formulare tip.
*copii după actele de identitate ale membrilor de familie cu domiciliul sau reşedinţa la adresa pentru care se solicită ajutorul (carte de identitate/buletin de identitate/ paşaport / carte de identitate provizorie, certificat de naştere pentru copiii minori sub 14 ani, permis de şedere temporară sau permanentă ori document de identitate pentru cetăţenii străini sau apatrizi).
*adeverinţă de la asociaţia de proprietari/locatari pentru persoanele care nu au domiciliul sau reşedinţa la adresa pentru care solicită ajutorul, din care să rezulte că sunt înscrişi în cartea de imobil şi sunt luaţi în calcul la stabilirea cheltuielilor pentru întreţinerea locuinţei.
*acte din care rezultă calitatea titularului cererii faţa de imobilul pentru care solicită ajutorul:
- proprietar ( copie după contractul de vânzare –cumpărare, extras de carte funciară)
- chiriaş (contract de închiriere)
- împuternicit (împuternicire de la proprietar/ titularul contractului de închiriere)
acte privind veniturile nete lunare realizate de familie în luna anterioară depunerii cererii:
- adeverinţă privind venitul net(inclusiv valoarea bonurilor de masă)
- cupoane pensii
- cupoane indemnizaţii pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 sau 3 ani
- cupoane indemnizaţii cu caracter permanent
- cupoane alocaţii de stat pentru copii, respectiv alocaţii pentru minorii daţi în plasament familial sau încredinţaţi spre creştere şi educare
- acte doveditoare ale veniturilor din închirieri, dobânzi, dividende sau părţi sociale
- declaraţie privind alte venituri realizate.
Pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere se vor efectua anchete sociale pentru cel putin 60% dintre beneficiari.
În situaţia în care familia sau persoana singură beneficiară de ajutor pentru încălzirea locuinţei refuză să furnizeze informaţiile şi documentele necesre pentru întocmirea anchetei sociale sau în urma anchetelor sociale efectuate prin sondaj se constată că la completarea declaraţiei pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile aceştia nu au declarat corect numărul membrilor de familie, veniturile ori bunurile deţinute, dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei încetează, iar sumele plătite cu acest titlu se recuperează în condiţiile legii. Dacă fapta titularului intră sub incidenţa legii penale, vor fi sesizate organele competente.
Neîndeplinirea obligaţiei titularului de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute, aşa cum sunt acestea trecute în formularele tip constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1000 lei.
Informaţii la numerele de telefon 0256-434530 şi 0256-302611.

Timişoara / Selecţie pentru actori şi regizori - valul II

Teatrul Thespis, teatru studenţesc din 1965, din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, organizează SELECŢIE pentru actori şi regizori.
Te aşteaptă luni, 10.10.2010, ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor, studioul de teatru 202 “Lelu Bihoi”.
Selecţia constă într-o prezentare şi un scurt moment actoricesc(poezie/fabulă/banc/povestire/...).
Scena Thespisului îţi va da posibilitatea să te exprimi artistic, să creezi, să fii liber, să fii tu, să vezi ce poţi, să te distrezi, să îţi faci prieteni, să faci ce nu poţi face în nici o altă parte, să creşti, să rămâi copil, să fii aplaudat, să simţi, să respiri teatru şi multe altele, pe care te invităm să le descoperi.
Alătură-te unei liste de membri care, de-a lungul timpului, i-a cuprins, alături de fondatorul Thespis, Lelu Bihoi, pe Victor “Ţache” Ţintoi, Armand Calotă, Florin Călinescu, Doru Iosif, Doru Maniu, Patricia Nedelea, Ioana Barbu, Mirela Puia, Ioana Iacob, Christine Cizmaş, Ioan Codrea, Ovidiu Mihăiţă şi mulţi alţii care fie au ales pentru toată viaţa teatrul, fie şi-au îmbogăţit fiinţa cu o experienţă de neuitat a tinereţii.

Timişoara / 546 locuri de muncă disponibile în judeţul Timiş

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 10.701 locuri de muncă, în perioada 7-13 octombrie 2011.
Situaţia locurilor de muncă vacante, în fiecare judeţ:
Dolj- 894; Municipiul Bucureşti- 861; Iaşi- 760; Timiş- 546; Neamţ- 540; Cluj- 520; Braşov- 452; Constanţa- 384; Vâlcea- 352; Arad- 328; Mureş- 320; Hunedoara- 312; Călăraşi- 309; Harghita- 309; Bihor- 299; Satu Mare- 274; Vaslui- 255; Alba- 208; Tulcea- 203; Bacău- 194; Sibiu- 189; Ilfov- 180; Bistriţa-Năsăud- 167; Gorj- 165; Teleorman- 154; Botoşani- 150; Prahova- 151; Dâmboviţa- 148; Suceava- 143; Giurgiu- 139; Maramureş- 120; Argeş- 114; Brăila- 90; Sălaj- 81; Covasna- 76; Buzău- 68; Ialomiţa- 62; Mehedinţi- 49; Vrancea- 42; Galaţi- 42; Olt- 41; Caraş-Severin- 10.
La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 683 locuri de muncă, după cum urmează: ingineri şi subingineri (inginer mecanic - 26, inginer construcţii civile, industriale şi agricole- 23, inginer nave- 19, inginer producţie- 13, proiectant inginer mecanic- 13, inginer automatist- 13 etc.), programator- 26, contabil şef- 24, consilier financiar-bancar- 24, manager- 20, profesor în învăţământul gimnazial- 18, consilier vânzări asigurări- 16, analist servicii client- 13, consultant fiscal- 10, cercetător în chimie - 10 etc.
Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 10.018 locuri de muncă.

CLICK AICI pentru LOCURI DE MUNCĂ DISPONIBILE ÎN JUDEŢUL TIMIŞ
FIRME, ADRESE, TELEFOANE, LOCURI VACANTE

Timişoara / Asociaţia ADOR COPIII – Comunitatea familiilor adoptive din România, la ONG Fest

Asociatia ADOR COPIII – Comunitatea familiilor adoptive din Romania va invita sa vizitati standul nostru de prezentare in cadrul targului ONG-Fest 2011, care se va desfasura in 8 si 9 octombrie, in Piata Unirii.
Acest eveniment constituie pentru Asociatia ADOR COPIII – Comunitatea familiilor adoptive din Romania, prima iesire la rampa si prima intalnire de mare amploare cu publicul caruia i se adreseaza serviciile oferite de aceasta.
In cadrul evenimentului ONG Fest Timisoara, ADOR COPIII – Comunitatea familiilor adoptive va oferi mai multe informatii despre activitatile asociatiei, despre directiile de dezvoltare propuse si despre proiectele de viitor.
ADOR COPIII – Comunitatea familiilor adoptive va oferi informatii despre etapele adoptiei, va oferi o carte cu povesti terapeutice familiilor adoptive sau celor interesate sa porneasca pe drumul adoptiei, va oferi baloane inscriptionate cu mesaj, picturi pe fata pentru copii, cd-uri cu materiale informative de mare pret despre adoptie si despre ingrijirea copiilor si va organiza sesiuni de preconsiliere in vederea formarii grupurilor de suport cu si pentru familiile adoptive sau pentru cele dornice sa adopte.

Timişoara / Weekend cu ploaie şi vânt

Administratia Nationala de Meteorologie anunţâ că vremea se va raci accentuat incepand din regiunile vestice si nord-vestice, astfel incat duminica, 9 octombrie, valorile termice se vor situa sub normele climatologice in toata tara.
Vantul va avea intensificari in toate regiunile.
Va ploua pe arii extinse, mai insemnat cantitativ in regiunile extracarpatice, precum si in cele montane, unde la altitudini mai mari de 1800 m precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul va sufla tare.

Timiş / Spânzurat la Tormac

În data de 6 octombrie 2011, în jurul orei 7, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Deta au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către C. Vasile, despre faptul că într-un imobilul din comuna Tormac a găsit o persoana de sex masculin spânzurată.
De urgenţă la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care din verificările efectuate a stabilit că persoana decedată se numeşte M. Vasile, de 55 de ani, din localitatea Tormac, judeţul Timiş, acesta fiind găsit spânzurat de o grindă de la intrarea în imobil cu o sfoară.
Pe cadavru nu au fost observate urme vizibile de violenţă fiind transportat la Institutul de Medicină Legală Timişoara pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzelor decesului.
Bărbatul a recurs pentru prima dată la acest gest şi nu a lăsat un bilet de adio. Acesta suferise o intervenţie chirurgicală pentru recuperarea vederii, intervenţie care a avut rezultate pozitive, C. Vasile recuperându-şi vederea.

Timişoara / Gullyver - inspectorul video al canalelor

Prin parteneriatul de colaborare cu departamentul de apă uzată al Primăriei München, Aquatim beneficiază acum de o autoutilitară pentru inspecţia video a canalizării. Vehiculul este dotat cu un robot prevăzut cu cameră video cu circuit închis (CCTV), monitor, calculator cu software specializat pentru înregistrarea defectelor şi alte accesorii.
Inspecţia video a canalelor are o serie de avantaje. În primul rând, robotul are acces acolo unde nu au oamenii, în canalele nevizitabile, de diametre mici. Localizarea cu precizie a defectelor, prin folosirea combinată a camerei video şi a aplicaţiei informatice specializate, este celelalt mare atu al inspecţiei CCTV. Cunoscând cu precizie starea canalelor, se poate lua uşor decizia potrivită, de reabilitare sau remediere. La Aquatim inspecţia video se va folosi şi pentru recepţia canalelor noi sau verificarea reparaţiilor făcute.
Gullyver, aceasta este denumirea dispozitivului de inspecţie video, este proiectat să funcţioneze pentru diametre ale conductei de la 250 la 1.500 mm. Transmisia semnalului video şi comanda la distanţă a robotului se realizează printr-un cablu din fibră optică. Propulsia se face cu patru motoare, alimentate de un set de acumulatori reîncărcabili, care asigură tracţiunea integrală şi o viteză maximă de deplasare de 15 m/min.
Echipajul care va lucra cu autoutilitara de inspecţie a urmat un stagiu de pregătire în Germania, pe utilajul respectiv. Transferul de bune practici de la specialiştii germani la cei români, realizat în cadrul parteneriatului cu Primăria din München, s-a dovedit în mai multe rânduri a fi un instrument eficient de perfecţionare profesională în domeniul utilităţilor de apă şi de canalizare.

Timișoara / Matei Vișniec – studiu și spectacol-lectură

Sâmbătă, 8 octombrie 2011, de la ora 12, la Librăria Humanitas „Joc secund“ din Timișoara (Str. Lucian Blaga nr.2) va avea loc prezentarea cărții Matei Vișniec. Mirajul cuvintelor calde de Daniela Magiaru, apărută la Editura Institutului Cultural Român.
Scriitorul Matei Vișniec și Daniela Magiaru, autoarea studiului, vor participa la eveniment. Vor vorbi despre lucrare criticii literari Cornel Ungureanu, Alina Mazilu și Mircea Mihăieș. Discuția va fi urmată de un spectacol-lectură cu textul Scrisori de dragoste către o prințesă chineză sau Cum am dresat un melc pe sânii tăi, de Matei Vișniec, susținut de actorul Ciprian Scurtea, de la Teatrului Național „Radu Stanca“.
Matei Vișniec (n. 29 ianuarie 1956, Rădăuți) este un poet și dramaturg român, activ în acest moment în Franța, cunoscut în special pentru scrierile sale în limba franceză. A studiat istoria și filozofia la Universitatea din București și a fost membru fondator al Cenaclului de Luni, coordonat de profesorul Nicolae Manolescu.
În 1987, fuge din România și cere azil politic în Franța, unde obține cetățenia franceză în 1993. În prezent locuiește la Paris, unde este jurnalist la Radio France Internationale, și colaborează la diferite alte reviste franceze.
După 1989, devine autorul cel mai jucat în România, în București și în provincie, la radio și la televiziune. În octombrie 1996, Teatrul Național din Timișoara organizează un festival „Matei Vișniec” cu 10 dintre piesele sale, prezentate de către 12 trupe teatrale. Fragmente din piesele sale sunt prezentate și în cîteva manuale școlare alternative.

joi, 6 octombrie 2011

Timişoara / Mircea Mihăieş,vicepreşedinte al Institutului Cultural Român

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 06 octombrie a.c. decretul privind numirea lui Mircea Mihăieş în funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român, precum şi decretul privind numirea Taniei Mihăilescu (Radu) în funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român.
Mircea Mihăieş este critic literar, eseist, prozator, traducător.
Născut la 1 ianuarie 1954, Sântana, jud. Arad.
Absolvent al Facultăţii de Filologie, Universitatea din Timişoara, secţia engleză-franceză (1976–1980). Doctor în filologie, Universitatea din Bucureşti (1995). Redactor la revista „Orizont”(1980–1990); Redactor-şef al revistei „Orizont” (1990–); Lector la Catedra de limbă şi literatură engleză a Universităţii de Vest din Timişoara (1992–1996);
Conferenţiar (1996–1999); Profesor la Catedra de limbă şi literatură engleză a Universităţii de Vest din Timişoara (1999–); Conducător de doctorate, domeniul Filologie (2003–); Director executiv al revistei „British and American Studies” editată de Universitatea din Timişoara.

Timişoara / Cu pistolul ruginit la piaţă, la 14 ani

Politisti din cadrul Sectiei 1 Politie, in timp ce efectuau activitati specifice in Piaţa 700 din Timisoara, la data de 5 octombrie, in jurul orei 16, au observat un tanar care oferea diferite bunuri spre vanzare.
Trecand la legitimarea acestuia politistii au stabilit ca se numeste C. A., de 14 ani, din municipiul Timisoara, asupra sa fiind gasit un pistol cu glont ce avea un incarcator si cinci cartuse, nefiind functional intrucat era ruginit si ii lipsea cuiul percutor.
Politistii au intocmit dosar penal in cauza in vederea stabilirii conditiilor in care arma a intrat in posesia minorului.

Timişoara / Invazie portocalie pe Bega

Conducerea PDL se reuneste vineri, la Timisoara, pentru sedinta de constituire a Comisiei Nationale de Infrastructura, Energie si Mediu a partidului, pentru sedinta Biroului Permanent National, precum si pentru dezbaterea “Regionalizare, reforma statului si masuri de relansare economica”.
Vineri dimineata se va constitui Comisia Nationala de Infrastructura, Energie si Mediu a PDL, in Sala Polivalenta din Centrul de Afaceri Timisoara, urmand ca de la ora 11 sa se desfasoare sedinta Biroului Permanent Naţional al PDL.
De la ora 13 are loc dezbaterea cu tema “Regionalizare, reforma statului si masuri de relansare economica”, eveniment la care participa presedintele PDL, Emil Boc, precum si 450 de invitati, printre care oameni de afaceri, ministri ai PDL si membri din conducerea centrala a partidului.

Timişoara / Poli întâlneşte pe Maramureş

Până la optimile de finală ale Cupei României Timişoreana, acolo unde Poli Timisoara, vicecampioana României pe 2010-11 va întâlni Steaua Bucureşti, castigatoarea Cupei Romaniei, editia 2010-11, Poli va întâlni în jocul din etapa a 8-a a Ligii II, cu FC Maramures Universitar Baia Mare, meci programat sambata, 8 octombrie, de la ora 18, pe stadionul „Dan Paltinisanu”.
Antrenorul principal Valentin Velcea a vorbit la conferinta de presa de astazi, 6 octombrie, despre oponentii de sambata, trupa care nu trebuie subevaluata sub nicio forma: „FC Maramures Baia Mare nu este o echipa atat de slaba precum se vorbeste. Jucam acasa, ne trebuie cele trei puncte. Evoluam la Timisoara si doresc sa intaresc acest aspect deoarece Poli joaca mereu la victorie si trebuie sa castige. Avem o serie de absente, din motive medicale, dar si de natura sportiva, avand in vedere convocarile la „nationale” ale lui Ricketts, Patras si Ilie. Poparadu va lipsi cu siguranta de pe teren dupa accidentarea din meciul cu UTA. Au mai aparut si alte incertitudini, inclusiv cele ale Curtean, Jitaru si Tames si vom vedea cati dintre jucatorii indisponibili vor fi recuperati pana la ora partidei de sambata".
Jocul va fi arbitrat de brigada Marius Omut (Oradea)-Razvan Nistoran (Resita), Silviu Haramuz (Resita). Rezerva: Silviu Gulei (Drobeta Turnu Severin). Delegati: Ioan Onicas (Zalau) si Costica Donose (Craiova).
Liga a II-a - Meciurile Etapei 8, Seria Vest
Oct 8, 2011 /11 FC Ariesul Turda - CS Juventus Bucureşti
Oct 8, 2011 /11 FC Bihor Oradea - CS MUREŞUL Deva
Oct 8, 2011 /11 ALRO Slatina - FC Chindia Târgovişte
Oct 8, 2011 /11 FC Olt SA - CS Luceafărul Oradea
Oct 8, 2011 /11 ACF GLORIA Bistriţa - CS Gaz Metan Severin
Oct 8, 2011 /13 CSM Râmnicu Vâlcea - FC Argeş
Oct 8, 2011 /18 FC Timişoara - CS FC Maramures Baia Mare
Oct 9, 2011 /11 FC UNIREA Alba Iulia - FC UTA Arad
Clasament
1.ACF GLORIA Bistriţa 7 4 3 0 14-6 15
2.FC Timişoara 7 4 3 0 11-6 15
3.FC Argeş 7 4 2 1 15-10 14
4.CS MUREŞUL Deva 7 4 0 3 7-11 12
5.FC UNIREA Alba Iulia 7 3 2 2 9-5 11
6.FC Maramureş Baia Mare 7 3 1 3 10-8 10
7.FC UTA Arad 7 2 4 1 7-5 10
8.FC Chindia Târgovişte 7 2 3 2 7-7 9
9.CS Juventus Bucureşti 7 2 2 3 8-9 8
10.CS Gaz Metan Severin 6 2 2 2 4-5 8
11.CS Luceafărul Oradea 7 2 2 3 7-9 8
12.CS FC Bihor Oradea 6 2 2 2 7-9 8
13.CS ALRO Slatina 7 1 3 3 5-7 6
14.CSM Râmnicu Vâlcea 7 2 0 5 6-10 6
15.SC FC Olt SA 7 1 2 4 6-11 5
16.FC Ariesul Turda 7 0 3 4 4-9 3

Timişoara / Cornelia Corescu, rechizitoriu finalizat de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, inculpaţilor: CORESCU CORNELIA GHEORGHINA, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M) Timiş, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă;
MEDEŞAN VASILE, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii iulie, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, împreună cu inculpatul Medeşan Vasile, i-au pretins suma de 10.000 lei unui denunţător, administrator la o societate comercială, indicându-i ca banii să fie achitaţi cu titlu de donaţie pentru organizaţia judeţeană a partidului din care toţi trei făceau parte (Partidul Democrat Liberal). În schimb, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina a lăsat să se înţeleagă că va uza de influenţa pe care o are asupra subordonaţilor săi, inspectori de muncă, pentru ca aceştia să aplice sancţiuni mai blânde decât cele care se impun firmei administrate de denunţător, firmă care fusese supusă anterior unui control pe linia respectării legislaţiei muncii.
Iniţial, în condiţiile în care denunţătorul s-a angajat că va achita suma pretinsă, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina a dispus ca o angajată din subordine să întocmească două anexe la actul de control, în care să constate aspecte nereale care să atragă sancţiuni mai blânde societăţii administrate de denunţător.
Ulterior însă, după ce denunţătorul a achitat numai 1.000 lei din suma pretinsă, Corescu Cornelia Gheorghina a dispus aceleiaşi subordonate să revină asupra actului de control astfel încât să îi fie aplicată denunţătorului amenda corespunzând neregulilor constatate în timpul controlului.
Pe fondul unor discuţii ulterioare, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina a condiţionat renunţarea la sancţiunile aplicate de depunerea, de către denunţător, a întregii sume de bani pretinse iniţial. În acest context, inculpata a dispus înregistrarea, în evidenţele instituţiei, a unei contestaţii antedatate, în vederea anulării procesului verbal care atrăgea aplicarea sancţiunii. Contestaţia antedatată a fost întocmită astfel încât să apară ca fiind formulată de denunţător, în termen legal. Cu toate acestea, remiterea întregii sume de bani pretinse de inculpată nu a mai avut loc.
La data de 16 septembrie 2011, Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei Corescu Cornelia Gheorghina, iar la data de 22 septembrie 2011, Curtea de Apel Timişoara a admis recursul procurorilor DNA şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile şi a inculpatului Medeşan Vasile (detalii în comunicat nr. 559/VIII/3 din 15 septembrie 2011).
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş.

Vest / 3,5 kg de cannabis intrate în ţară pe la Vama Nădlac

Mai multe persoane suspectate că procurau droguri din Olanda şi le vindeau ulterior în Bucureşt au fost prinse cu 3,5 kg. de cannabis. Drogurile erau disimulate în roata de rezervă a autoturismului cu care acestea veniseră din Olanda.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Gavrilă Ovidiu Marian, 29 de ani, Popa Viorel Cristian, 43 de ani, Neguţ Gheorghe Marius, 35 de ani, Mălăncuş Vasile Marian, 32 de ani, Cristache Adrian Constantin, 36 de ani, Marin Mihai, 41 de ani şi Ruse Iulian Alexandru, 24 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, prev. de art. 7 al.1,3 din Legea nr. 39/2003 , art. 2 al.1 şi art.3 al.1 din Legea 143/2000.
Timp de aproximativ trei luni, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurori D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti, au investigat activitatea infracţională infracţională a unei reţele de trafic internaţional de droguri. Cei şapte membrii ai grupării infracţionale procurau importante cantităţi de droguri din Olanda pe care le transportau pe cale rutieră în România, pentru a fi valorificate în Bucureşti.
Operaţiunea a fost finalizată în noaptea de 4 spre 5 octombrie a.c., când poliţiştii au prins în flagrant trei bărbaţi, pe raza judeţului Arad, după ce au introdus în ţară 3,5 kg. de cannabis, drogurile find disimulate în roata de rezervă a autoturismului cu care se deplasau pe ruta România-Olanda şi retur.
În continuare, în dimineaţa zilei de 5 octombrie a.c., poliţiştii antidrog, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, au efectuat trei percheziţii la domiciliile altor trei membrii ai grupării, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor trei unităţi de calcul şapte telefoane mobile, 17 cartele SIM, 2.000 de lei şi 250 de euro, despre care există suspiciuni de contrafacere.
De asemenea, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie a.c., a fost prins şi ultimul membru al grupării, liderul acesteia.
Toate cele şapte persoane au fost reţinute, iar procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a suspecţilor pentru 29 de zile pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Vest / 24 de africani au "evadat" din Centrul de refugiaţi din Arad

În seara, de miercuri, 5 octombrie, pe timpul desfăşurării activităţilor cultural - educative, conform programului orar stabilit prin Regulamentul de Ordine Interioară, un număr de 24 de cetăţeni străini, 16 din Algeria şi 8 din Tunisia, au părăsit Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad prin forţarea gratiilor de la ferestrele camerelor dispuse în spatele clădirii.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că cetăţenii străini au intrat ilegal în România şi urmare a hotărârii dispuse de către autorităţile competente de luare în custodie publică, aceştia au fost cazaţi în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică - Arad, în vederea îndepărtării în ţara de origine.
Luarea în custodie publică este o măsură de restrângere temporară a libertăţii de mişcare pe teritoriul statului Român, dispusă de magistrat împotriva străinilor care nu au putut fi îndepărtaţi în termenul prevăzut de lege (24 de ore). Perioada maximă de luare în custodie publică a străinilor nu poate depăşi 6 luni.
Centrele de cazare pentru străinii luaţi în custodie publică sunt spaţii închise, special amenajate, administrate de O.R.I., dotate cu aparatură de supraveghere video, extern şi intern, însă nu şi în camerele de cazare pentru asigurarea intimităţii străinilor.
Ca urmare a producerii acestui eveniment, directorul general al ORI, chestor principal de poliţie dr. Nelu POP a dispus măsuri ca în activităţile de depistare şi reţinere a cetăţenilor străini să fie mobilizate şi efectivele structurilor teritoriale ale ORI din judeţele învecinate.
De asemenea, s-a dispus efectuarea unui control de fond care a început imediat după producerea evenimentului urmând să fie luate măsurile în funcţie de constatările Serviciului de Control din cadrul ORI.
De regulă, cetăţenii străinii luaţi în custodie publică, refuză chiar şi ideea de a se reîntoarce în ţările de origine apelând şi la situaţii extreme, ca aceasta, pentru a evita returnarea.
Din cei 24 de cetăţeni străini, doi au fost reintroduşi în Centru fiind depistaţi de către structurile MAI cu atribuţii în asigurarea ordinii şi siguranţei publice.

Timişoara / Cea de-a IX-a ediţie a târgului de adopţii canine

În data de 8 octombrie, în Zona Lipovei, terenul viran situat la intersecţia străzilor Silistra şi Holdelor, între orele 10 -13, dacă condiţiile meteo sunt favorabile, sunteţi invitaţi la a IX-a ediţie a târgului de adopţii canine organizat de Primăria Municipiului Timişoara, prin Direcţia de Mediu.
Douăzeci de câini deparazitaţi, vaccinaţi, sterilizaţi, microcipaţi şi cu carnete de sănătate, dornici de afecţiune vor aştepta nerăbdători noii stăpâni faţă de care să-şi arate devotamentul şi recunoştinţa.
Târgurile de adopţii canine organizate sub deviza „Şi mie îmi stă bine în lesă!” vor continua, fiind organizate bilunar, atâta timp cât vremea ne permite, în scopul promovării adopţiilor şi a creşterii responsabile a animalelor de companie.

Timişoara / Cupa României la dans sportiv

Între 15 si 16 octombrie 2011 se va desfasura, la Timisoara, Cupa Romaniei la dans sportiv, competitie organizata de catre clubul de dans sportiv Magnum Team la Sala Sporturilor Constantin Jude, fosta Sala Olimpia.
In paralel cu acest concurs se va desfasura si Cupa Baroque aflata deja la editia a V-a, competitie organizata anual de catre clubul de dans sportiv Magnum Team.
Cupa Romaniei este cel mai important eveniment de dans sportiv desfasurat la Timisoara in anul 2011, desemnand reprezentantii Romaniei la cupele mondiale si europene. Se va dansa, in cele doua zile de concurs, la cele doua sectiuni existente in dansul sportiv: sectiunea standard - dansurile vals lent, tango, vals wienez, slow fox, quick step sisectiunea latino - dansurile samba, cha-cha, rumba, jive, passo double
Datorita atmosferei deosebite care o creeaza dansatorii pe ringul de dans si datorita faptului ca dansul transmite atat emotia artistica cat si suspansul unei intreceri sportive, competitile de dans sportiv se adreseaza tuturor varstelor si gusturilor. Biletele pot fi achizitionate de la Sala Magnum, aflata pe str. N. Titulescu nr. 5, cu intrarea de pe B-dul Republicii sau de la Sala Constantin Jude. Exista doua tipuri de bilete: legitimatie pentru o zi care costa 25 de lei si legitimatie pentru doua zile care costa 40 de lei.

Timişoara / Începe ONGFest - Târgul Economiei Sociale

În perioada 8-9 octombrie 2011 se va desfăşura la Timişoara cel mai important eveniment al societăţii civile din România - ONGFest - Târgul Economiei Sociale.
Peste 35 de organizaţii au răspuns invitaţiei partenerului local Institutul Roman de Educaţie a Adulţilor, care a beneficiat şi de ajutorul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara. In dorinţa de a promova voluntariatul, spiritul civic şi economia socială, ONGFest - Târgul Economiei Sociale va avea loc in Piaţa Unirii in faţa Palatului Baroc in zilele de sâmbătă şi duminică, 8-9 octombrie 2011, in intervalul orar 10-20.
Participanţii provin din cele mai variate domenii, printre care se află servicii sociale, filantropie, sport şi recreere, educaţie, voluntariat, participare civică şi advocacy, cooperare, case de ajutor reciproc, asociaţii de producători, asociaţii patronale şi profesionale.
Pe lângă latura expoziţională, vor avea loc numeroase seminarii, ateliere, spectacole şi concerte. Acestea vor avea loc atât in spaţiul special amenajat din faţa Palatului Baroc, cât şi pe scena amplasată in faţa Domului Romano-Catolic din Piaţa Unirii.
Sâmbătă 8 octombrie, IREA va organiza seminarul “”Rolul ONG-urilor in stimularea participării copiilor, tinerilor şi adulţilor la educaţia permanentă””, care se va desfăşura in intervalul orar 10:30 – 13, la Hotel Timişoara, Sala Londra.
In plus, doritorii vor putea participa la o serie de seminarii şi workshopuri interesante şi utile, pe diverse teme. Dintre acestea, se pot aminti voluntariatul, educaţia globală, posibilitatea obţinerii de credite pentru intreprinderile sociale, campaniile 2%. Latura de divertisment nu este nici ea neglijată: in fiecare oraş vor avea loc spectacole de teatru, pantomimă, concerte şi concursuri, spre deliciul vizitatorilor. Informaţii complete sunt disponibile pe site - ul evenimentului, www.ongfest.ro .

Timişoara / Bleach Your Smile Party

Art Dental Clinic organizează joi, 6 Octombrie, începand cu ora 21, petrecerea tematica intitulată Bleach Your Smile in Eve Fashion Lounge, pe Bulevardul 3 August 1919 nr. 1.
Bleach Your Smile este o petrecere tematica in care muzica, decorul si cei care participa vor experimenta un concept inedit in entertainment-ul timisorean.
Elemente din arta dentara alaturi de cele mai atractive asistente din stomatologie, acompaniate de cea mai buna muzica, completate cu bauturi "specifice" albirii spiritului fiecarui participant, pot fi descoperite si experimentate.
In plus, Art Dental Clinic oferă 4 premii, constand in 4 albiri dentare, gratuit doar celor care vor fi prezenti.

miercuri, 5 octombrie 2011

Timişoara / Constantin Mărăscu: Ulise între două lumi

Vineri, 7 octombrie a.c., ora 12.00, în sala de cenaclu a Filialei Timişoara şi a revistei Orizont (Piaţa Sf.Gheorghe nr. 3) vor fi sărbătorite Zilele Editurii Marineasa. În context, va avea loc lansarea volumului Ulise între două lumi promise semnat de CONSTANTIN MĂRĂSCU.
Constantin Marascu, nascut in Padina Mare, la 1 noiembrie 1952. Licentiat al Facultatii de Stiinte Ecoomice (1980), cursuri postuniversitare de management, imagine, stiri, productie tv s.a. realizator 1995 pana in prezent (anterior secretar general de redactie si director) la TVR Timisoara, redactor la Radio Timisoara (1989-1995), metodist la Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara (1982-1989), 1989 - cateva luni responsabil cu activitatea sistemului de cultura si din sanatatea publica la Consiliul Municipal Timisoara, 1980 - 1982 economist la Intreprinderea de Utilaj Greu din Timisoara. A publicat 7 carti (6 de versuri si una de proza scurta), contributii la mai multe volume colective (poezie, proza, articole in domeniul presei, managementului, economic). A obtinut mai multe premii nationale si internationale pentru productii de televiziune.

Timiş / Cel mai bun primar de oraş din Regiunea Vest

Cel mai bun primar de oraş din regiunea de Vest a României, în opinia juriului din cadrul celei de-a IV-a ediţii a Forumului Administraţiei Româneşti, desfăşurat în perioada 28 septembrie -1 octombrie 2011 la Rin Grand Hotel din Bucureşti, este primarul oraşului Jimbolia, Kaba Gábor.
Premiul a fost acordat în cadrul Galei Administraţiei Locale la Înălţime, eveniment ce s-a desfăşurat vineri, 30 septembrie şi care a reunit în capitală aproximativ 400 de primari de comune, oraşe, municipii sau municipii reşedinţă de judeţ şi alţi 200 de invitaţi, printre care directori de spitale, funcţionari publici şi directori de instituţii deconcentrate.
Potrivit declaraţiei redactorul şef al Revistei Române de Administraţie Publică Locală, Ionuţ Iuria, membrii juriului au nominalizat câştigătorii în funcţie de mai multe criterii de evaluare a activităţii personale şi a proiectelor instituţiei pe care o reprezintă : inovaţie, apetit pentru dezvoltare şi aprecierea din partea mass-media sau a structurilor asociative. Din juriu au făcut parte atât redactorul şef al revistei cât şi coordonatorul Centrului de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă, Ilie Brie, şi alte personalităţi din structuri asociative ale municipiilor, oraşelor şi comunelor din România.
Gala Administraţia Locală la Înălţime s-a aflat la prima ediţie şi a fost organizată, alături de alte evenimente, sub oblăduirea Revistei Române de Administraţie Publică Locală. La eveniment au fost premiaţi mai întâi primarii celor mai bune comune din toate regiunile ţării, după care s-a trecut la premierea primarilor de oraşe, pe regiuni. În Regiunea Vest, locul al III-lea a fost adjudecat de primarul oraşului Nădlac, ( judeţul Arad), Ciceac Vasile, locul al II-lea de primarul oraşului Haţeg (judeţul Hunedoara), Nicolae Timiş, iar trofeul şi premiul locului I au fost acordate primarului Jimboliei, Kaba Gábor.

Timiş / Festivalul Papricaşului la Buziaş

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului se pregăteşte de start. Duminică, 9 octombrie 2011, zona Cazinoului din oraşul staţiune Buziaş va răsuna de muzică și voie bună, asezonate cu preparate culinare care de care mai gustoase.
Concursul culinar va debuta la ora 10.30, cei prezenţi putând urmări fiecare etapă din prepararea papricaşului, iar desigur cei cu bun spirit de observaţie vor putea „fura” secretul reţetei papricaşului câştigător. Acesta din urmă va fi desemnat în jurul orei 12.30 de juriul evenimentului. Vor intra în jocul aromelor din ceaune câteva kilograme de cartofi, usturoi, ceapă, ardei iute, roşii, câteva oi sacrificate şi marinate în baiţ şi alte câteva kilograme de carne de porc.
Programul manifestărilor dedicate acestui eveniment, deja tradiţional pentru localitatea timişeană Buziaş, va fi condimentat cu momente artistice, spectacole, concursuri şi bineînțeles degustări de papricaş şi vinuri specifice zonei.
Festivalul Papricaşului are deja o tradiţie şi, ca la orice competiţie ce se respectă, se vor acorda premii, iar papricaşul fiert în cazane va putea fi degustat de toţi cei care vor veni să-i încurajeze pe concurenţi. Locul degustării şi al spectacolelor este, ca şi în anii precedenţi, zona cazinoului din parcul staţiunii Buziaş.
Dacă vă gândiți să plecați la drum trebuie să știți că având în vedere lucrările de reparaţii care se desfăşoară pe DJ 592, la intrarea în Buziaş dinspre Timişoara, accesul în staţiune este posibil pe ruta ocolitoare Timişoara – Topolovăţu Mare – Hitiaş.

Timişoara / Capdelemn şi Zián & Kopik la Sfântu Gheorghe

La sfârşitul acestei săptămâni, în zilele de 8 şi 9 octombrie, Teatrul Maghiar de Stat 'Csiky Gergely' din Timişoara va fi prezent la Sfântu Gheorghe cu spectacolele Capdelemn şi Zián & Kopik.
Publicul va putea viziona producţiile în cadrul celei de-a III-a edişii a Festivalului 'Cimborák'. Organizat de Teatrul de Păpuşi 'Cimborák' (secţia de păpuşi a Teatrului 'Tamási Áron' din Sfântu Gheorghe), evenimentul adună cele mai importante spectacole de păpuşi puse în scenă în stagiunea 2010/2011 de teatrele maghiare de profil.
One-man show-ul pentru adulţi Capdelemn va intra în scenă în 8 octombrie de la ora 17:50, iar spectacolul pentru copii Zián & Kopik va putea fi urmărit în 9 octombrie de la ora 11. Ambele reprezentaţii vor avea loc în Sala Studio a Teatrului de Păpuşi 'Cimborák'.
Zián şi Kopik, cei doi spiriduşi verzi, îşi vor continua drumul, urmând ca în data de 11 octombrie să încânte publicul arădean în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Euro Underground şi Marionete, două festivaluri care au fuzionat sub un singur nume. Evenimentul din acest an devine locul de întâlnire al multor artişti din România şi din alte 12 ţări din lume.
Cele două reprezentaţii ale spectacolului sunt programate de la orele 10 şi 12 pe scena Teatrului de Marionete.

Lugoj / Judecătorul Parfin Eugen Cosmin, sancţionat cu avertisment

În şedinţa din data de 5 octombrie 2011, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare formulate de Comisia de disciplină împotriva Angela Pop, judecător în cadrul Judecătoriei Năsăud, Năsui Gabriel Adrian, judecător în cadrul Curţii de Apel Cluj şi Parfin Eugen Cosmin, judecător în cadrul Judecătoriei Lugoj.
Judecătorul Parfin Eugen Cosmin a fost sancţionat cu avertisment, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art.99 lit.e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
În esenţă s-a reţinut că domnul judecător nu respectat în mod repetat şi din motive imputabile dispoziţiile legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor.

Timişoara / Animalele de la Grădina Zoologică trec la orarul de toamnă

În ciuda vremii extrem de frumoase şi însorite, cu temperaturi ridicate, toamna îşi intră tot mai vizibil în drepturi.
Perioada în care astrul solar ne luminează ziua este în continuă scădere, temperatura scade constant, iar în scurt timp vom asista la pregătirea naturii pentru iarnă.
Şi în Grădina Zoologică Timişoara, cadrul natural oferit de Pădurea Verde suferă schimbări rapide, oferind vizitatorilor o privelişte de o frumuseţe deosebită, în palete de culori impresionante. În concordanţă cu această schimbare autumnală, programul de vizitare a Grădinii Zoologice se restrânge corespunzător.
Începând cu data de 5 Octombrie 2011, accesul vizitatorilor în Grădina Zoologică Timişoara se va face începând cu ora 10 şi până la ora 17.

Timişoara / Scutire de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitului pe clădire şi teren

În vederea atragerii de fonduri la bugetul local, într-un termen cât mai scurt, şi pentru sprijinirea contribuabililor persoane juridice care au fost afectaţi de criza financiară, Consiliul local al Municipiului Timişoara a adoptat HCL nr. 273/26.07.2011 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis, în vederea scutirii de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale neachitate în termen constând in impozit/taxă pe clădire şi/sau impozit/taxă pe teren datorate bugetului local de către întreprinderile de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Timişoara, respectiv HCl nr. 273/26.07.2011 privind scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitului pe clădire şi teren datorat de asociaţii şi fundaţii.
Astfel, contribuabilii persoane juridice pot beneficia de scutire de la plata majorilor de întârziere aferente impozitului/taxei pe clădire şi/sau teren, pentru o perioadă de 5 ani de la data naşterii dreptului organului fiscal de a stabili obligaţiile care fac obiectul scutirii, cu condiţia achitării integrale a debitului în perioada 01.08.2011 – 31.01.2012.
Pentru a putea beneficia de scutire, pe lângă plata integrală a debitului restant în perioada susmenţionată, contribuabilii persoane juridice trebuie să îndeplinească anumite condiţii expres prevăzute în HCL nr. 274/2011, legate de obiectul de activitate, starea de insolvenţă, lichidare, dizolvare, etc. Cererea se depune la registratura Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara, B-dul Mihai Eminescu nr. 2B, însoţită de documentele justificative prevăzute în hotărârile consiliului local susmenţionate.
Valoarea totală a ajutorului de minimis acordat contribuabililor persoane juridice care desfăşoară activităţi economice, precum şi scutirea acordată contribuabililor persoane juridice non-profit, acordată pe o perioadă de 3 ani consecutivi, (2 ani fiscali precedenţi şi anul fiscal în curs), cumulată cu valoarea alocării financiare acordate în temeiul hotărârilor consiliului local, nu poate depăşi echivalentul a 200.000 de euro (respectiv 100.000 de euro pentru întreprinderile care activează în sectorul transporturilor).
Detalii suplimentare cu privire la procedura de acordare a scutirii de la plata majorilor de întârziere aferente impozitului/taxei pe clădire şi/sau teren, se regăsesc pe site-ul Directiei Fiscale a Municipiului Timisora www.dfmt.ro, sectiunea Cadrul legal si sectiunea Comunicate de presa.

Timişoara / Cupa României la fotbal: Poli - Steaua

La Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Cupei României la fotbal.
Alb-violeţii de la Politehnica Timişoara vor înfrunta pe stadionul Dan Păltinişanu pe nimeni altcineva decât "celebra" echipă a europarlamentarului Gigi Becali, Steaua Bucureşti.
Iată programul meciurilor din această fază a competiţiei:
CS Otopeni (D2) - Rapid Bucureşti
FC Vaslui - Dunărea Galaţi (D2)
FC Timişoara (D2) - Steaua
Dinamo - Gaz Metan Severin (D2)
Gaz Metan Mediaş - Astra II Giurgiu (D2)
Oţelul Galaţi - FCM Tg Mureş
Astra Ploieşti - Petrolul Ploieşti
Pandurii Tg Jiu - FC Braşov
Meciurile se vor disputa într-o singura manşă, între 25 şi 27 octombrie, pe terenul primelor formaţii extrase din urnă.

Timişoara / Parlamentari din landul Renania de Nord Westfalia, vizită de lucru pe malurile Begăi

Astăzi, de la ora 9, primarul Gheorghe Ciuhandu a avut o întâlnire cu membrii Comisiei pentru Europa şi Comunitatea Globală din Parlamentul Landului Renania de Nord Westfalia, Germania.
Werner Jostmeier este şeful delegaţiei, care efectuează o vizită de lucru în România, la Timişoara şi în Croaţia, în perioada 3-7 octombrie.
În cadrul discuţiilor, primarul Timişoarei a prezentat oportunităţile economice ale Timişoarei şi Banatului, a relevat prezenţa investitorilor străini şi importanţa consulatului german, precum şi deschiderea instituţiei pentru încurajarea realizării de noi investiţii.
Membrii delegaţiei l-au intrebat pe edilul Timisoarei despre descentralizare şi regionalizare, despre problemele administraţiei publice locale şi efectele crizei economice.
La finalul întâlnirii, şeful delegaţiei a semnat în Cartea de onoare a oraşului.
Membrii Comisiei pentru Europa şi Comunitatea Globală din Parlamentul Landului Renania de Nord Westfalia, Germania, a avut după aceea şi o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Timişoara / 16.580.000 lei la bugetul local din impozit pe clădiri

De la începutul anului s-au încasat 16.580.000 lei la bugetul local al municipiului Timişoara ca impozit pe clădiri de la 164.481 persoane fizice.
S-a mai adăugat ca impozit pe terenuri 3.065.000 lei, încasaţi de la 45.393 de persoane fizice.
71.435 de persoane fizice, posesori de autoturisme, au plătit 10.553.000 lei, încasaţi ca impozite pe autovehicule, bani ajunşi la bugetul local în cele nouă luni care au trecut din anul 2011.

Timiş / Grenadă de strada Republicii

În data de 4 octombrie, în jurul orei 15.30, s-a prezentat la sediul Poliţiei Oraşului Jimbolia, P. Mihai care a sesizat faptul că pe strada Republicii din Jimbolia, a fost găsită într-o anexă o grenadă defensivă.
Grenada a fost găsită de către S. Zenovi, din Jimbolia în timp ce efectua curăţenie în acea anexă, grenada aflându-se într-o cutie de carton printre alte obiecte.
La faţa locului s-a constatat că pe suprafaţa grenadei nu erau prezente urme de identificare.
Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş au ridicat grenada în scopul distrugerii.

Timişoara / Arest preventiv pentru hoţul de la Jebel

P. G. Dumitru, de 41 de ani, din Tecuci, judeţul Galaţi, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
Bărbatul este suspect că în perioada 26-29 august 2011 a sustras dintr-o locuinţă de pe raza localităţii Jebel, suma de 120.000 de euro şi 8000 de dolari.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Deta, la data de 3 septembrie 2011 au reuşit identificarea şi depistarea lui P. G. Dumitru, de 41 de ani, din Tecuci, judeţul Galaţi, pe raza comunei Mihăeşti, judeţul Hunedoara, acesta fiind suspect că în perioada 26-29 august a.c., a sustras dintr-o locuinţă din localitatea Jebel o sumă mare de bani în valută.

Timişoara / Administrator penal la Chevereşu Mare

În urma activităţilor de cercetare penală, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au dispus începerea urmăririi penale faţă de N. I. Arpad, din Chevereşu Mare, judeţul Timiş, care în calitate de administrator a două societăţi comerciale, în perioada ianuarie 2009 - septembrie 2010, respectiv august 2009 - octombrie 2010, a reţinut de la angajaţi şi nu a virat în cel mult 30 de zile de la scadenţă la bugetul consolidat al statului impozitul pe veniturile din salarii, contribuţia la asigurările sociale, contribuţia la asigurările de sănătate şi contribuţia la asigurările de şomaj în valoare totală de 82.477 lei respectiv 41.782 lei. Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Timişoara / Crima de pe strada Sever Bocu, final cu autor arestat

În urma unor investigaţii complexe efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale sub directa coordonare a Parchetului de pe Lângă Tribunalul Timiş s-a reuşit identificarea şi depistarea lui C. Sebastian, de 30 de ani, din Timişoara, suspect că în data de 21.11.2010, i-a aplicat lui I. Constantin, de 45 de ani, din localitatea Prisaca, judeţul Bacău, lovituri care i-au cauzat decesul.
În fapt în data de 21.11.2010, în jurul orei 10, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Politie au fost sesizaţi cu privire la faptul că sub balconul unui bloc de pe strada Sever Bocu din Timişoara a fost găsită decedată o persoană care făcea parte din rândul persoanelor fără adăpost şi care prezenta leziuni la nivelul capului.
În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii unei morţi violente, iar la data de 28.07.2011 în urma rezultatelor expertizelor medico-legale dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
În baza probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă reţinerea lui C. Sebastian pentru 24 de ore suspect de comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.
În data de 5.10.2011, suspectul a fost prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Timişoara / Aniversare de 15 ani a Fundaţiei „Pentru Voi”

Fundatia „Pentru Voi” aniverseaza 15 ani de activitate, in cadrul unui eveniment care va avea loc luni 17 octombrie, de la ora 18, la Filarmonica „Banatul” din Timisoara.
„Este un eveniment dedicat tuturor celor care sunt alaturi de noi de 15 ani: beneficiarii nostri, familiile lor, autoritatile locale, finantatori nationali si internationali, parteneri din tara si strainatate, reprezentanti ai comunitatii de afaceri locale, ai presei, voluntarii nostri. E un moment de bilant in care gandurile noastre se indreapta cu recunostinta catre toti aceia care ne-au ajutat sa redam demnitatea persoanelor cu dizabilitati si sa le readucem in mijlocul comunitatii timisorene" a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.
In cadrul evenimentului se vor rememora principalele reusite ale Fundatiei Pentru Voi si se vor prezenta proiectele de viitor. Spectacolul va fi incheiat de un concert simfonic sustinut de orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timisoara, Dirijor: Radu Popa, Solisti: Catalina Costin (vioara), Cosmin Balean (duduk).
Prezenta la eveniment se face doar pe baza de invitatie. Pentru detalii vizitati www.pentruvoi.ro, facebook, linkedin, twitter.
In acesti ani, Fundatia „Pentru Voi” a atras peste 13.000.000 lei in comunitatea locala din finantari nerambursabile si sponsorizari in beneficiul adultilor cu dizabilitati intelectuale.
A dezvoltat servicii sociale comunitare unice in tara pentru adultii cu dizabilitati intelectuale si familiilor lor. In prezent sprijina 180 astfel de familii.

marți, 4 octombrie 2011

Timiş / Casa viitorului va ajunge la Lugoj

LPG Solutions, în parteneriat cu Primaria Municipiului Lugoj, organizeaza în zilele de miercuri, 19 octombrie, si joi, 20 octombrie, în Sala de Consiliu a Primariei, de la orele 18, o prezentare a unui nou sistem de constructie de tip Lego.
Casa viitorului - Casa Pasivă este un proiect pe care Primaria Municipiului Lugoj îl sustine în vederea promovarii conceptului de conservare a energiei - conceptul Casa verde. Casa mult visata poate fi construita acum în cel mai scurt timp având toate ingredientele necesare - CALITATE - EFICIENTA - RAPIDITATE, caracteristicile de baza ale acestui sistem revolutionar în constructii, la un raport calitate - pret de invidiat.
La acest eveniment sunt invitate sa participe atât persoanele fizice, cât si juridice interesate sa construiasca, în regie proprie sau nu, folosind acest sistem inovator.
Casa pasivă deja construită îşi poate exploata energia din mai multe surse: aşa sunt căldura emanată de corpul uman, căldura emanată de aparatele electrocasnice, căldura exterioară în special energia primară a pământului. Pe lângă acestea mai este nevoie de un sistem de aerisire cu ajutorul căruia putem asigura completarea aerului proaspăt şi curat. Pentru exploatarea energiei şi reversarea din pamânt chiar avem nevoie de un colector, prin care aparatura de aerisire ne trage aerul proapăt. Pentru buna funcţionare este de ştiut că în pământ la o adâncime de de 1-1,5 metri indiferent de anotimp sunt 6-9 C constant. Ca să putem beneficia de această calitate a solului trebuie să plasăm o ţeavă de circa 35m şi 200mm diametru, prin care se va realiza încălzirea sau răcirea aerului. Lângă generator trebuie plasat un regenerator de căldură (aerul proaspăt va fi condus printr-un schimbător de căldură, care ne schimbă aerul cald (aerul folosit) cu cel proaspăt). Eficienţa aparatului va trebui să fie minim 80% pentru a atinge debitul necesar. Simplul fapt că ţeava de aerisire este sub nivel mai are un avantaj: sistemul de schimbare a aerului nu are posibilitatea de îngheţ astfel nu se direcţionează energie pentru protejarea acestuia.

Timişoara / Omul preşedintelui Sarkozy va "experimenta" reintegrarea rromilor în judeţul Timiş

Arno Klarsfeld, președintele Oficiului Francez pentru Imigrare și Integrare al Republicii Franceze şi un foarte apropiat colaborator al preşedintelui Nicolas Sarkozy, a lăsat-o pe Carla Bruni pe mâini bune la Paris şi a venit în Timişoara pentru a discuta cu autoritățile în vederea identificării unor posibilități de sprijin pentru reintegrarea cetățenilor români de etnie rromă.
La întâlnirea cu presa de Prefectura judeţului Timiş, avocatul franco-israelian Arno Klarsfeld a declarat că se doreşte ca 80 de familii de "români" să fie reintegrate în societatea românească, mai exact în 5 judeţe, printre care şi Timiş.
Bani se pare că sunt, de la Fondul Social European, numai că la modul concret nu există nici o strategie clară, în afara faptului că nu se va mai aplica tactica de până acum, când "românii" erau trimişi acasă cu avionul şi cu 300 de euro în buzunar, după care se întorceau cu autocarul înapoi în Franţa.
Întrebat ce se va întâmpla concret reintegrarea cetăţenilor de etnie rromă, Arno Klarsfeld a mărturisit că deocamdată se "experimentează".
Oricum, din motive pe care nu a dorit să le spună, dar se pot ghici, delegaţia franceză condusă de avocatul francez va face o vizită mâine dimineaţă în comuna Şag.

Timişoara / Programul întreruperilor de curent în Timiş şi Caraş-Severin

5 – 7 octombrie 2011
Pentru lucrările anuale de reparaţii si întreţinere instalaţii si reţele electrice, precum si posturi de transformare,
Enel Distribuţie Banat anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.
Observaţie: întreruperile în furnizarea energiei electrice vor avea loc în intervalul indicat, dar durata lor nu
este determinată încă.

Timiş

Miercuri / 05.10.2011
Timisoara: Str.Babadag (p), Aleea CFR (p), Calea Bogdănestilor (p), str.Aprodul Movilă, Zalău, Banu Mărăcine, Pop Retegan, Blv.Cetăţii (p), Balta Verde (p)
Jud.Timis: Sânpetru Mare ((p) + foraje apă SC GOSAN) 9 - 12
Timisoara: Blv.Cetăţii nr.1/2 Sc.A
Jud.Timis: Biled (p), Sălciua Nouă 9 - 17
Jud.Timis: Beregsău Mare (SC UNIMPRESA), Nerău (p), Teremia Mare (p) 9 - 15
Jud.Timis: Deta (ferma Botorea Costel), Moraviţa (p), Folea (p), Răchita (p) 8 - 16
Jud.Timis: Făget Colonie, Brănesti, Jupânesti, Gladna Română, Balosesti, Luncanii de Sus, Luncanii de Jos, Tomesti Colonie, Bătesti, Sintesti, Temeresti, Margina Colonie, Margina Sat, Colonia Zorani, Nemesesti, Costeiu de Sus,
Breazova, cosava, Curtea, Românesti, Fărăsesti, Poieni, Crivina, Pietroasa, Homojdia, Tomesti Sat, Zorani 8 - 18
Jud.Timis: Cralovăţ, Ciresu, Criciova, Măguri, Jdioara, Fădimac, Bara, Dobresti, Spata, Rădmănesti, Secas, Vizma, Crivobara, Ohaba Română, Ohaba Lungă, Dubesti, Lăpusnic 9 - 19
Joi / 06.10.2011
Timisoara: Str.Dimineţii, W.Shakespeare (p), Progresul (p)
Jud.Timis: Beregsău Mic (p), Cherestur (p), Vizejdia 9 - 15
Jud.Timis: Biled (p), Pischia (p) 9 - 17
Jud.Timis: Banloc (p), Răchita (p) 8 - 16
Jud.Timis: Honorici, Pădureni 9 - 19
Vineri / 07.10.2011
Timisoara: Str.Astrilor (p), Aleea Icar (p), Blv.Sudului
Jud.Timis: Biled (p), Sânandrei (p) 9 - 17
Jud.Timis: Beregsău Mare (p) 9 - 15
Jud.Timis: RoveniŃa Mare (p), Răchita (p) 8 - 16
Sâmbătă / 08.10.2011
Timisoara: Str.M.Eminescu(p), Buftea(p), Dr.Russel(p), Eugeniu de Savoya(p), G.Cosbuc(p), P.Chinezu(p), Doicesti, Tulnicului(p), Oituz(p) Rodnei(p), Popa Sapcă(p), Buftea(p) 9 - 16

Caraş-Severin

Miercuri / 05.10.2011
RESITA - Piata Republicii,Castanilor,Oituz,Beethoven,Calarasilor, A.C Popovici,Laminoarelor,Cerbului,N.Grigorescu,Delavrancea, Izvorului 12 – 15
Herculane zona Tabara 10 – 14
VERENDIN 9 – 15
Joi / 06.10.2011
STANCILOVA DE SUS,STANCILOVA DE JOS 10 - 14
ORAVITA-LATUNAS 10 - 17
Herculane zona Centrala 9 – 18
VERENDIN 9 – 15
Vineri / 07.10.2011
ORAVITA-LATUNAS 10 - 17
TOPLET zona Sarcastita 10 – 14
VERENDIN 9 – 15.

Timişoara / Dosarul avocatei de la Bozovici, la Curtea de Apel

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei NIŢU MARIA CERASELA, avocat în Baroul Caraş-Severin, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi instigare la mărturie mincinoasă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunilor iunie – august 2011, inculpata Niţu Maria Cerasela, în calitate avocat, i-a pretins unei persoane suma de 700 lei, promiţându-i că în schimb va interveni pe lângă un magistrat judecător din cadrul Judecătoriei Bozovici, pentru a-l determina să soluţioneze în mod favorabil acţiunea civilă exercitată de persoana respectivă, în sensul anulării unui proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei la regimul circulaţiei rutiere.
La data de 9 august 2011, inculpata Niţu Maria Cerasela i-a prezentat lui Perian Ion, învinuit în cauză, detaliile plângerii contravenţionale redactate pentru clienta sa şi l-a instruit să declare, în mod mincinos, că în momentul constatării contravenţiei s-ar fi aflat de faţă şi că ar fi perceput în mod nemijlocit detaliile pe care inculpata i le-a furnizat ulterior, asigurându-l că mărturia sa mincinoasă nu va putea fi probată.
Referitor la învinuitul Perian Ion, faţă de care s-au efectuat cercetări sub aspectul infracţiunii de mărturie mincinoasă, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amendă de 1 000 lei.
Amintim că la data de 12 august 2011, Curtea de Apel Timişoara a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei Niţu Maria Cerasela (detalii în comunicat nr. 521/VIII/3 din 12 august 2011).
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timişoara.