sâmbătă, 22 octombrie 2011

Timisoara - 436 locuri de rezidentiat si posturile scoase la concurs

Organizarea concursului de Rezidenţiat, sesiunea 2011, a intrat în linie dreaptă.
La concursul de Rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 20 noiembrie, s-au înscris 5030 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, care vor concura pe 3 810 locuri şi posturi scoase la concurs.
Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1775), Cluj Napoca (820) şi Iaşi (774).
Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta, concursul se va desfăşura, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara.
În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Toate amănuntele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, precum şi publicaţia de concurs au fost publicate deja de Ministerul Sănătăţii în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-urile www.rezidenţiat.info şi www.ms.ro.
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie medicală, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.
Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.

CLICK AICI pentru Locuri rezidentiat/Posturile scoase la concurs
in ARAD, CARAS-SEVERIN, HUNEDOARA, TIMIS