sâmbătă, 3 septembrie 2011

Timişoara / Politehnica - FC Olt 1 - 0

A trecut şi etapa cu numărul 3 din liga secundă şi Poli reuşeşte să acumuleze maximum de puncte, după victoria în faţa lui FC Olt, cu 1 - 0.
Min. 60: Sepsi pătrunde pe partea stângă, centrează pentru Goga care înscrie din 3 metri.
Min. 56: Iese Pătraş, intră Popovici. Min 70: Intră Rafael Rocha, iese Curtean.
Politehnica Timişoara: Lepmets, Dăruială, Poparadu, Ilie, Curtean, Sepsi, Tameş, Zăgrean, Scutaru, Pătraş, Goga.
Rezerve: Ostafie, Mera, Zaluschi, Popovici, Sava, Iovan, Rocha
Politehnica Timisoara va înfrunta Naţional Sebiş (Liga III) în faza a V-a a Cupei României. Partida se va desfăşura pe stadionul celor din Sebiş marţi, 6 septembrie, cu începere de la ora 16,30. Aceasta este ultima fază înainte de intrarea în competiţie a formaţiilor ce activează în Liga I.

Timişoara / Meci de caritate cu Generaţia de Aur

"Generaţia de aur" a României va susţine un meci caritabil cu jucătorii care au jucat de-a lungul timpului pentru Politehnica Timişoara.
Stelea, Contra, Gică Popescu, Belodedici, Selimeş, Sabău, Rotariu, Hagi, Ioan Timofte, Viorel Moldovan, Gabi Balint, Anton Doboş, Marius Lăcătuş şi Potoceanu îi vor întâlni pe Frunză, Ţurcaş, Varga, Bătrânu, Velcea, Stoicov, Ivan, Oct. Popescu, Vlătănescu, Vlaicu, Săvoiu, Bălan, Guşatu, Ilici, Bărbosu, Contescu, Tanasoglu, Rosenblum şi Emerich Dembrovschi, într-un meci caritabil care va finanţa dotarea secţiei de chirurgie de la Spitalul pentru copii din Timişoara cu un laser chirurgical.
Partida va avea loc pe 15 septembrie, începând cu ora 19, iar preţul unui bilet este de 15 lei.

Timişoara / Noaptea Albă a Filmului Românesc

Pe data de 16 septembrie, va avea loc ce-a doua ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc.
După succesul din 2010, când aproximativ 7000 de spectatori au ales să se bucure de filmele din programul Nopţii Albe, organizatorii au decis ca pe lângă Bucureşti, şi alte oraşe să găzduiască cea mai lungă noapte dedicată producţiilor autohtone, precum: Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, evenimentul urmând a se desfăşura simultan în cele 4 oraşe, în noaptea de 16 septembrie.
Din program nu lipsesc producţii recent lansate pe marile ecrane precum Aurora (r. Cristi Puiu) sau Ursul (r. Dan Chişu), cele mai aclamate debuturi regizorale ale anului 2010: Morgen, r Marian Crişan, Eu când vreau să fluier, fluier, r. Florin Şerban sau Felicia înainte de toate, r. Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf, sau titlurile care au cucerit audienţa, precum California dreamin’ (nesfârşit), r. Cristian Nemescu şi Concertul, r. Radu Mihăileanu.
De asemenea, spectatorii se vor putea delecta şi cu o selecţie a celor mai originale documentare şi scurt-metraje româneşti ale anului 2011, dar şi cu filme clasice, care au influenţat generaţii de cineaşti.
Intrarea la filme va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Timişoara / Sara Bănățană despre "Bărăganul, golgota Banatului"

Miercuri, 7 septembrie, cu începere de la ora 19,30, în Bierhaus (str. Emanoil Ungureanu nr. 15) are loc a XI-a întâlnire "Sara bănățană".
Tema din această lună, "Bărăganul, golgota Banatului", este prilejuită de comemorarea a 60 de ani de la deportarea bănăţenilor în câmpia Bărăganului.
Invitaţi sunt ing. Silviu SARAFOLEAN şi dr. ing. Teofil SUBU, preşedintele respectiv vice-preşedintele Asociaţiei Foştilor Deportaţi în Bărăgan (1951-'56).
Intrarea este liberă.

vineri, 2 septembrie 2011

Timişoara / 489 de locuri de muncă disponibile în judeţul Timiş

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 8.230 locuri de muncă, în săptămâna 2-8 septembrie 2011.
Situaţia locurilor de muncă vacante, în fiecare judeţ:
Municipiul Bucureşti- 1.019; Iaşi- 631; Timiş- 489; Hunedoara- 367; Braşov- 359; Sibiu- 308; Bihor- 280; Harghita- 269; Arad- 257; Alba- 239; Vâlcea- 237; Bistriţa-Năsăud- 223; Constanţa- 223; Gorj- 221; Argeş- 220; Mureş- 214; Bacău- 202; Brăila- 189; Ilfov- 188; Dolj- 179; Sălaj- 179; Neamţ- 178; Vaslui- 153; Satu Mare- 142; Dâmboviţa- 139; Maramureş- 127; Teleorman- 103; Suceava- 101; Tulcea- 96; Călăraşi- 93; Prahova- 82; Galaţi- 79; Buzău- 79; Ialomiţa- 78; Giurgiu- 51; Mehedinţi- 50; Botoşani- 49; Olt- 42; Vrancea- 34; Covasna- 26; Cluj- 25; Caraş-Severin- 10.
La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 532 locuri de muncă, după cum urmează: ingineri şi subingineri (inginer mecanic - 32, inginer construcţii civile, industriale şi agricole- 15, inginer electrotehnist- 10, inginer producţie- 10 etc.), inspector asigurări- 32, contabil şef- 30, programator- 19, consilier vânzări asigurări- 16, inspector protecţia muncii- 13 etc.
Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 7.698 locuri de muncă.

CLICK AICI pentru Locuri de muncă disponibile în judeţul Timiş
Firmă, Meseria, Telefon, Adresa, posturi, Studii, Tip contract

România / I.S.U. Timiş, depăşit de Călăraşi, Bacău şi Suceava

În urma desfăşurării, în judeţul Bacău, a etapei finale a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă din România, pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Călăraşi s-au clasat pe primul loc, învingând, după o luptă strânsă, pompierii profesionişti din judeţele Bacău şi Suceava.
La această competiţie s-au confruntat cele mai bune echipe de la 11 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă (Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Suceava, Timiş), precum şi cea a municipiului Bucureşti.
După trei zile de concurs, în urma timpilor obţinuţi după cele patru probe - scara de fereastră, pista cu obstacole pe 100 de metri, ştafeta 4x100 de metri şi realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, locul II la proba Individuală cumulată a fost obţinut de plt. Micula Sergiu - I.S.U. Timiş, care a mai ocupat şi locul 3 la proba Scara de fereastră.

Timiş / Grand Prix Lugoj

Sâmbătă, 3 septembrie, are loc, la Lugoj, cea de-a şaptea etapă a Campionatului de Automobilism Timiş 2011 - "Grand Prix Lugoj", prilej cu care se va desfăşura şi etapa a cincea a Campionatului de Karting Timiş.
Organizatorii competiţiei sunt Comisia de Automobilism şi Karting Timiş, A.C.R. Timiş şi Asociaţia Clubul Sportiv "AutoClub Isac - Karting".
TRASEU: LUGOJ str.20 Decembrie 1989-Piata Victoriei,sensul giratoriu-str. Ion Creanga
LUNGIME TRASEU / 1 MANŞĂ : KARTING - 0.4 KM / AUTO – 0.6 KM
SE VOR EFECTUA 2 MANŞE DE CONCURS
ÎN CLASAMENT CONTEAZĂ MANŞA CEA MAI BUNĂ
AFIŞARE CLASAMENTE - ora 16 – Lugoj, Piaţa Victoriei
FESTIVITATE DE PREMIERE – 16.30 - Lugoj, Piaţa Victoriei.

Timişoara / FC Olt, al treilea meci în liga secundă

FC Politehnica Timişoara va întâlni pe FC Olt în etapa a 3-a din Liga II /seria II, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11, pe stadionul "Dan Păltinişanu".
Partida va fi arbitrată de Dan Monea (Aiud), tuşieri fiind Nicolae Megheşan (Tarnaveni) şi Mihaela Popescu Blându (Târgu Jiu). Rezervă de arbitru - Dorian Micloşina (Reşiţa). Observatori vor fi Marian Salomir (Cluj) şi Cristian Vasc (Baia Mare).

România / Magistraţii repetenţi

Institutul National al Magistraturii a afisat rezultatele la proba eliminatorie a examenului de admitere la INM. Doar 452 au reusit sa obtina un punctaj de trecere in urmatoarea etapa a examenului, in conditiile in care numarul celor inscrisi a fost de peste 3500 de candidati.
In data de 25 august, candidatii au sustinut proba eliminatorie la examenul de admitere in magistratura, un test grila cu 100 de intrebari de verificare a cunostintelor juridice din materia de drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.
Cea de-a doua etapa a concursului de admitere la INM incepe in data de 8 septembrie. Candidatii declarati admisi dupa prima proba vor sustine un test de verificare a rationamentului logic.
Ulterior, intre 9 si 19 septembrie, acestia vor sustine un interviu care are ca obiectiv identificarea aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.

Timişoara / Modificare de sensuri unice

În vederea fluidizării şi degajării traficului precum şi a traversării Căii Aradului de pe străzile Grigore Alexandrescu şi Marginii în condiţii de siguranţă, Comisia de Circulaţie a decis punerea în funcţiune a semaforului din intersecţia Calea Aradului – str. Marginii – str. Grigore Alexandrescu – str. Grigore T. Popa. De asemenea, în acelaşi scop, Comisia a luat decizia de modificare a sensurilor unice pe strada Grigore T. Popa (Câmpina) şi pe strada Armoniei după cum urmează:
- sensul pe str. Grigore T. Popa va fi dinspre strada Marginii spre Calea Sever Bocu;
- sensul pe str. Armoniei va fi dinspre Calea Sever Bocu spre str. Marginii.
Măsura va intra în vigoare de astăzi, 2 septembrie 2011. Efective ale Poliţiei Locale Timişoara se vor afla în zonă în zilele următoare, pentru a supraveghea buna desfăşurare a traficului şi respectarea noilor reglementări.
De asemenea, pentru reglementarea accesului în Calea Sever Bocu, în cursul săptămânii viitoare va fi amenajată o giraţie în intersecţia Calea Sever Bocu – Ion Ionescu de la Brad (capătul liniei 14).

Timiş / Primarul PSD din Banloc va candida pentru UNPR

Potrivit unui comunicat al UNPR, primarul independent din localitatea Saravale, judeţul Timiş, Liviu Petrişor, a semnat adeziunea la UNPR, devenind membru al partidului pentru care va candida în 2012.
Acestuia i se adaugă Ion Crăciun, primarul PSD din Banloc, judeţul Timiş.
27 de primari liberali, social-democraţi şi conservatori - 16 din judeţul Iaşi, patru din judeţul Galaţi, doi din judeţul Vrancea şi câte unul din judeţele Teleorman, Brăila, Vâlcea, Timiş şi Maramureş - şi-au anunţat oficial decizia de a candida din partea UNPR la alegerile locale de anul viitor.

Timiş / A încercat să se sinucidă din dragoste

În data de 01 septembrie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Făget au fost sesizaţi de către I. Gheorghe, din satul Răchita, judeţul Timiş, despre faptul că B. C. Ştefan, de 19 ani, a încercat să se sinucidă, înghiţind mai multe medicamente.
La fata locului s-a deplasat şi un echipaj al Ambulantei Făget care i-a acordat primul ajutor tânărului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Lugoj pentru efectuarea de investigaţii amănunţite şi recuperare. Din primele verificări a rezultat faptul că B. C. Ştefan, aflându-se în satul Răchita la bunica lui, după o ceartă cu prietena, a înghiţit mai multe pastile (calmante) care aparţineau mătuşii sale.
În cauză vor fi continuate cercetările pentru lămurirea cauzelor şi condiţiilor care au dus la săvârşirea acestui gest.

joi, 1 septembrie 2011

Femeia Săptămânii / Alina Vidican, adică Borcea de Timişoara

Pentru "hailaiful" dâmboviţean, fără nicio îndoială, evenimentul monden al săptămânii trecute a fost nunta dintre Cristian Borcea, acţionarul binecunoscut de la Dinamo Bucureşti, şi Alina Vidican, manechin din Timişoara ajuns în ograda lui Cătălin Botezatu.
Alina Vidican, născută la 24 martie 1984, la Timişoara, înălţime: 1,80 m,
măsuri: 89-59-89,a urmat cursurile Liceului Silvic din Timişoara, îi plac sporturile extreme, iubeşte călătoriile, muntele, marea şi moda. Se pare că are şi o carte preferată: “Contele de Monte Cristo” de Alexandre Dumas.
A apărut in publicatii ca Elle, Vogue, Cosmopolitan, Avantaje sau Star, în catalogul uneia dintre colectiile lui Catalin Botezatu in 2003, a câştigat titlul de “Cel mai bun model al anului 2001” la a saptea editie a festivalului de moda “National Fashion Show”, in 25 noiembrie 2002, precum şi premiul “Perfect Curls Pantene Pro V” la finala concursului “Super Model of The World” organizat de Ford Models in 2002.

Timişoara / Workshop de mişcare (scenică) la Teatrul Maghiar

Workshop-ul de mişcare scenică al Teatrului Maghiar de Stat 'Csiky Gergely' din Timişoara, ajuns anul acesta la a patra ediţie, se va încheia cu o gală. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 16, în Sala Mare a Teatrului. Participanţii, actorii Teatrului Maghiar, respectiv invitaţii din alte oraşe din Transilvania şi de peste hotare, vor oferi spectatorilor câte ceva din atmosfera atelierului de Mişcare şi/sau text. Trainingul din acest an a fost coordonat de Sipos Vera, membră a trupei Forte Dans, aflată sub conducerea lui Horváth Csaba.
Continuând tradiţia, workshop-ul de o săptămână se va încheia cu o zi dedicată sportului. Începând cu anul acesta, gazdă va fi Liceul Teoretic 'Bartók Béla'.
Evenimentul sportiv va avea loc duminică, 4 septembrie, de la ora 12, şi se află sub patronajul reporterului sportiv Dudás József.
Pe lângă meciurile de baschet şi ping-pong devenite deja tradiţie, anul acesta se va organiza şi un meci de tenis cu piciorul. Mult aşteptata cupă de fotbal va încheia manifestarea. În confruntare vor intra echipele alcătuite din membrii teatrului, iubitorii Thaliei, respectiv profesorii Liceului Teoretic 'Bartók Béla'.
Zi sportivă - 4 septembrie 2011 - Program:
12, sala de sport: ping-pong - individual, perechi: masculin, feminin
13:30, terenul de sport: fotbal
15, terenul de sport din spate: baschet - masculin, feminin
16:30, terenul de sport din spate: tenis cu piciorul - masculin.

Timişoara / Seminar despre arta secretă a unui părinte de succes

Sambata, 3 septembrie,între orele 16-19, in Bega Shopping Center, ultimul etaj, va avea loc un seminar inedit adresat adultilor ce au sau vor avea in ingrijirea lor copii.
"Arta secreta a unui parinte de succes" este un seminar in care parintii de toate varstele vor avea sansa sa descopere in ei acele unelte care sa atraga in viata copiilor lor mult ravnitul succes. Se va defini notiunea de succes ca un ansamblu de trairi, emotii, constiinta, realizari profesionale si materiale si se vor stabili pasii pe care un parinte ii poate urma in aceasta directie.
Seminarul va cuprinde:
ora 16-19 - atelier de creatie organizat de gradinita Tom&Jerry(www.gradinitatomsijerry.ro )
ora 17- Ioana Vartosu ( www.mamicafarafrica.ro) - "Daca vrei sa te uiti in oglinda priveste in copii tai" - adresat celor care intentioneaza sau urmeaza sa aibă un copil in viata lor si proaspetilor parinti cu informatii legate de cum se creaza emotiile in perioada intrauterina si primul an din viata
ora 17.20 - Dianna Popa-Vasiu (www.doremipentrucopii.ro) -"Deschide in fata propriului tau copil lumea bucuriei de a invata, ofera-i uneltele prin care sa isi foloseasca la maxim capacitatile si vei avea un copil dotat nu doar intr-un singur sens" voi detalia influenta muzicii asupra dezvoltarii emotionale si intelectuale a copilului
17.30 - Mihaela Stoian (www.revela.ro)-" Nici o scoala din lume nu poate concura cu cei 7 ani de acasa" , iar randurile din prezentare vor spune: " Noi ne invatam convingerile inca din copilarie, dupa care ne deplasam prin viata creandu-ne acele experiente care se potrivesc cu convingerile noastre".
17.45 - Bogdan Ilie (www.bogdanilie.ro)- "Orice își poate închipui și crede totodata, mintea umana - va putea să și înfaptuiască."
18- divizarea speakerilor in 4 colturi ale salii si permiterea participantilor de a intra in discutii libere cu acestia
18.30- concurs/tombola, anuntare castigatori.

Timişoara / Duminica muzicii de fanfară şi a celei militare

Duminică, 4 septembrie 2011, Primăria Municipiului Timişoara şi Brigada 18 Infanterie “Banat” vă invită la un concert de muzică militară. Membrii Muzicii Militare a Garnizoanei Timişoara vor concerta pentru timişoreni, în Parcul Scudier (Central) între orele 19 -20.30. Orchestra abordează mai multe genuri muzicale: muzică clasică – jazz – rock – blues – swing - muzică uşoară – pop - muzică de film, prin care speră să vă încânte inimile.
Primăria Municipiului Timişoara, împreună cu Brigada 18 Infanterie “Banat”, Garnizoana Timişoara, a reluat tradiţia concertelor de muzică militară, în aer liber, lunar în Parcul Central lângă Monumentul Ostaşului Român, în prima şi a treia duminică a fiecărei luni.
Tot duminică, 4 septembrie 2011, Primăria Municipiului Timişoara împreună cu fanfara Timişoara Big Band vă invită la un concert de muzică de fanfară. Membrii fanfarei Timişoara Big Band vor concerta pentru timişoreni, în Parcul Steaua între orele 18-19.
Trupa “Timişoara Big Band” s-a constituit în anul 2008 la Timişoara din absolvenţi ai Facultăţii de Muzică din Timişoara, instrumentişti din Orchestra Operei Naţionale Române, ai Filarmonicii Banatul Timişoara, ai Teatrului German şi din instrumentişti ai Muzicii Militare a Garnizoanei Timişoara.
Bandul de suflători este fondat şi însufleţit de inimosul dirijor Franz Hoffner.
“Timişoara Big Band” are o bogată experienţă scenică şi un repertoriu variat care cuprinde toate genurile muzicale. Bandul are în portofoliu peste 600 de piese şi abordează cu uşurinţă muzică populară germană, valsuri, polci, marşuri, muzică uşoară românească, sârbească, muzică gospel, muzică de film, musicaluri celebre dar şi jazz, blues, swing, samba, rumba, tango şi cha-cha-cha.
În caz de vreme nefavorabilă, concertele vor fi reprogramate.

România / Anul Nou Bisericesc

Spre deosebire de anul civil, care începe la 1 ianuarie, anul bisericesc începe la 1 septembrie, pentru că, după tradiţia moştenită din Legea Veche, în această zi s-a început creaţia lumii şi, tot în această zi, Şi-ar fi început Mântuitorul activitatea Sa publică, informează basilica.ro.
Începutul Anului Nou bisericesc a fost instituit de către Sfinţii Părinţi la Sinodul I de la Niceea, când s-a rânduit să se sărbătorească data de 1 septembrie ca un început al mântuirii creştinilor, în amintirea intrării lui Hristos în mijlocul adunării evreilor vestind tuturor 'anul bineplăcut Domnului'.
Ca mijloc de comemorare a vieţii şi-a activităţii răscumpărătoare a Mântuitorului, anul bisericesc ortodox are deci în centrul său sărbătoarea Sfintelor Paşti şi se poate împărţi în trei mari faze sau perioade, numite după cartea principală de slujbă folosită de cântăreţii de strană în fiecare din aceste perioade şi anume:
a)Perioada Triodului (perioada prepascală);
b)Perioada Penticostarului (perioada pascală);
c)Perioada Octoihului (perioada postpascală).
Fiecare din acestea cuprinde un număr de săptămâni.
a)Perioada Triodului ţine de la Duminica Vameşului şi a Fariseului (cu trei săptămâni înainte de începutul Postului Paştilor), până la Duminica Paştilor (total 10 săptămâni). Primele trei săptămâni din această perioadă alcătuiesc vremea de pregătire sufletească în vederea începerii postului, iar restul de şapte săptămâni - adică însuşi Postul Paştilor - este vremea de pregătire, prin pocăinţă, post şi rugăciune, pentru marea sărbătoare a învierii, precedată de amintirea Patimilor Celui ce S-a răstignit pentru noi.
b)Perioada Penticostarului ţine de la Duminica Paştilor până la Duminica I după Rusalii sau a Tuturor Sfinţilor (total opt săptămâni).
c)Perioada Octoihului ţine tot restul anului, adică de la sfârşitul perioadei Penticostarului până la începutul perioadei Triodului. Este cea mai lungă perioadă din cursul anului bisericesc. Durata ei variază între 40-26 săptămâni, fiind în funcţie de data Paştilor: cu cât într-un an oarecare Paştile cade mai devreme, iar în anul următor mai târziu, cu atât perioada Octoihului dintre ele e mai lungă; dimpotrivă, cu cât într-un an oarecare, Paştile cade mai târziu, iar în anul următor mai devreme, cu atât perioada Octoihului dintre ele se scurtează. De altfel, toate aceste trei perioade, fiind dependente de data variabilă a Paştilor, încep şi se sfârşesc nu la date fixe, ci variabile, de la an la an.(informaţii preluate din Liturgica Generală, Pr. Prof. Dr. Ene Branişte).

Timiş / ZILELE ORAŞULUI SÂNNICOLAU MARE

Vineri, 2 septembrie
ora 7 - Concurs de pescuit pentru copii la balta Buciuman
ora 8,30 -Concurs de tenis de câmp pentru copii pe terenul de la ștrandul termal
ora 20 - Spectacol de muzică populară la teatrul de vară. În program: Dansuri maghiare, bulgărești, germane, sârbești și românești, Formația studioului Formula Unu Continental, manager DORU ȚĂRANU, împreună cu soliștii vocali OTILIA DUMA, DUMITRU STOICĂNESCU și NICOLETA SÂRBU, Recital MIRELA PETREAN, Recital PUIU CODREANU.
Sâmbătă, 3 septembrie
ora 6 - Concurs de pescuit pentru adulți la balta Buciuman
ora 9 - Deschiderea expoziției de animale și păsări în piața agroalimentară
ora 10 - Dezvelire placă comemorativă în onoarea domnului HANS ROHRICH, pe str. 16 Decembrie
ora 12 - Acordarea titlului de "Cetățean de onoare al orașului" domnului GIANFRANCO ZOPPAS la Castelul Nako
ora 17 - Deschiderea oficială a televiziunii locale STV la sediul din Piața 1 Mai nr. 2
ora 18 - Lansarea cărții "Din istoria familiei Nako", de HASS HANS la Castelul Nako
ora 20 - Spectacol de muzică ușoară la teatrul de vară. În program: Recital al fomației APOCALIPS, Festivitatea de premiere a campionilor din Sânnicolau Mare la handbal și culturism, Recital al formației MĂTURA CU CORZI, Concert DJ SAVA și ANDREEA, Concert CELIA, Concert AMADEUS, Concert CONECT-R.
Duminică, 4 septembrie
ora 11 -Expoziție de mașini de epocă în centrul orașului
ora 9-12 - Moaștele SFÂNTULUI NICOLAE prezente la Liturghia Bisericii Ortodoxe Române
ora 20 - Spectacol la teatrul de vară. În program: Premierea perechilor ce au împlinit 50 de ani de căsătorie, Formația instrumentală condusă de MIȘA MIJATOVICI, Concert NADA UKRADEN, Spectacol de artificii, Concert MIROSLAV ILIC.

miercuri, 31 august 2011

Timiş / Spânzurat pe malul râului Timiş

În data de 30 august 2011, în jurul orei 13:25, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Boldur au fost sesizaţi prin intermediul apelului de urgenţă de către C. Ionuţ despre faptul ca a fost găsită o persoană spânzurată în satul Ohaba-Forgaci, într-o salcie pe malul râului Timis.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a stabilit că B. Nicolae, de 43 de ani, din comuna Boldur, sat Ohaba-Forgaci, s-a folosit de o sfoară de legat baloţi de fân, iar în urma examinării exterioare a cadavrului nu au fost constatate urme de violenţă. Într-unul din buzunare a fost găsit doar un proces-verbal de contravenţie, conform căruia victima fusese amendată în urmă cu o săptămână pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Asupra bărbatului şi la domiciliul acestuia nu a fost găsit un bilet prin care să justifice gestul la care a recurs.
Corpul neînsufleţit a fost depus la morgă pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Timişoara / Sistem de creditare pentru persoanele private de libertate

Sistemul de creditare pentru persoanele private de libertate a început să fie testat în zece penitenciare începând cu data de 1 august, informează un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Cele zece unităţi pilot în care este implementat Sistemul de creditare sunt Penitenciarul Arad, Penitenciarul Craiova, Penitenciarul Iaşi, Penitenciarul Oradea, Penitenciarul Bistriţa, Penitenciarul Bucureşti-Jilava, Penitenciarul Timişoara, Penitenciarul Târgşor, Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti şi Centrul de Reeducare Găeşti.
Sistemul de creditare va fi derulat pe o perioadă de 6 luni şi vizează cuantificarea participării persoanelor private de libertate la activităţi şi programe de educaţie, asistenţă psihologică şi socială, la munca efectuată în regim de prestări servicii, activităţi cu caracter gospodăresc, activităţi desfăşurate în regie proprie, în caz de calamitate şi pe bază de voluntariat, precum şi în situaţii de risc.
Începând cu data de 1 noiembrie 2011 va începe evaluarea persoanelor private de libertate, în funcţie de numărul de credite acumulate conform fiecărei activităţi desfăşurate. Acordarea recompenselor este realizată respectând cadrul legal de reglementări, însă acumularea creditelor reprezintă o condiţie necesară pentru formularea propunerii de recompensare. Persoanele private de libertate vor putea beneficia de recompense precum ridicarea sancţiunii disciplinare aplicate anterior, încredinţarea unei responsabilităţi, acordarea de premii, suplimentarea dreptului la pachet sau a dreptului la vizită şi acordarea unei zile permisiune de ieşire din penitenciar, pentru persoana privată de libertate care a fost recompensată anterior de minimum 3 ori.

Timişoara / Zilele cartierului Freidorf

Ca şi în anii precedenţi, Zilele cartierului Freidorf, ajunse la a cincea ediţie, care se doreşte o tradiţie în cartier, va cupirnde concursuri pentru copii, spectacole pentru tineri, dar şi pentru cei mai în vârstă, ceremonii religioase.
Vineri, 2 septembrie, de la ora 10, va avea loc un concurs de biciclete în zona Parcului Petöfi, urmat de desene pe asfalt, pictură şi desen naiv pentru copii, la Liceul Auto. Tinerii se vor întrece în Cupa Freidorf la fotbal, de la ora 13. Vineri seara concertează trupa rock Sanctuar, începând cu ora 18, iar apoi publicul este invitat la un spectacol de dansuri moderne şi discotecă de la ora 20.
Sâmbătă de la ora 10 se va desfăşura o competiţie sportivă de handbal pe terenul Liceului Auto, şi după-amiază, la ora 18, în Parcul Petofi Sandor este programată slujba ecumenică a Bisericilor Ortodoxă şi Catolică (vecernia). Aceasta va fi urmată la ora 18,30 de Deschiderea oficială a Evenimentului şi un spectacol deosebit de muzică şi dansuri populare cu Ansamblul Timişul al Casei de Cultură. Vor cânta soliştii: Doriana Talpeş, Ramona Roescu, Dumitru Stoicănescu, Adriana Curtu, Dolores Doncea, Gianina Beleiu, Camelia Florea, Vlad Bodnar şi Denis Hiliţian. Sâmbătă seara de la ora 21 tinerii vor dansa la discoteca în aer liber.
Duminică, 4 septembrie, după-amiază, începând cu ora 18, va avea loc un recital de muzică populară cu o parte dintre soliştii renumiţi ai folclorului bănăţean din ziua precedentă, iar spectacolul va fi urmat de un nou program de discotecă.
Intrarea la toate aceste manifestări este liberă.

Timiş / Moaştele Sfântului Nicolae la Sânnicolau Mare

Moaştele Sfântului Nicolae vor fi la loc de cinste în oraşul care îi poartă numele cu onoare. Primarul orasului, Dănuţ Groza, a făcut demersurile necesare pe lângă Arhiepiscopia Timişoarei, iar cu sprijinul Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanu, Episcopul Vicar, o parte din Moaştele Sfântului Nicolae vor fi aduse din Bari, Italia şi vor fi depuse în Biserica Ortodoxă din Sânnicolau Mare, chiar cu ocazia Zilelor Oraşului, în perioada 2-4 septembrie 2011.
'Mă bucur că am reusit să aducem moaştele în oraşul nostru chiar de zilele oraşului. Pot spune ca trăim o mare minune pentru Sânnicolau Mare. Moaştele vor rămâne definitiv în biserica din Sânnicolau Mare şi oamenii se vor putea reculege în acest loc sfânt' spune primarul Dănuţ Groza.
Prin viaţa deosebită pe care a dus-o, prin nenumăratele fapte bune şi minuni săvârşite, Sfântul Nicolae este prăznuit de către creştini în fiecare an, în 6 decembrie. Este patronul Greciei, al Rusiei, dar şi a mai multor oraşe, printre care se numără şi Sânnicolau Mare. Chiar numele oraşului poartă, în etimologia lui, numele acestui mare sfânt al creştinătăţii.
Sfântul Nicolae a trăit pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian şi, încă din tinereţe s-a dăruit întru totul lui Dumnezeu, prin fapte bune şi minuni. Din anul 1087, moaştele Sfântului Nocolae sunt păstrate la loc de cinste într-o biserică din sudul Italiei, la Bari. Ele iniţial au fost păstrate în Mira, acolo unde sfântul a slujit ca episcop, dar, un grup de cruciaţi italieni au dus moaştele la Bari, unde în anul 1197 s-a construit o biserică ridicată în cinstea Sfântului Nicoale. Se păstrează mâna dreaptă a sfântului, mână cu care tradiţia spune că l-a mustrat pe Arie atunci când a apărat dreapta credinţă la Sinodul I ecumenic din anul 325.

Timişoara / Handbaliştii de la Poli, învingători la Kikinda

Handbaliştii alb-violeţi au făcut o deplasare “fulger” dincolo de graniţă, pentru a juca o altă partidă amicală în compania echipei Steaua Roşie Mokrin. Şi de această dată, “studenţii” s-au impus cu scorul final de 27-21, la pauză 9-12.
Faptul că sârbii conduceau la pauză este explicat prin formula de echipă trimisă în prima repriză. Nedeljko Vuckovic şi Uwe Bittenbinder i-au trimis în teren pe jucătorii mai puţin folosiţi în turneul “Cupa Politehnica” de acum câteva zile. În partea a doua, au intrat şi cei cu experienţă, astfel încât rezultatul a redevenit favorabil timişorenilor. Remarcatul meciului a fost tânărul portar Răzvan Vâlceanu, care a avut o prestaţie de excepţie.
Pentru echipa de pe Bega urmează joi 1 septembrie şi vineri, 2 septembrie, o dublă amicală cu echipa sârbă Metaloplastika Sabac. Partidele vor avea loc de la ora 17, la sala “Constantin Jude”.

marți, 30 august 2011

Timişoara / Centru regional de afaceri şi inovare în sectorul IT&C

Municipiul Timişoara a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul “Infrastructură regională de afaceri şi inovare în sectorul IT&C”, elaborat în cadrul Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Proiectul, în valoare de 19.159.203,27 lei (T.V.A inclus) şi cofinanţat de municipiul Timişoara cu suma de 7.217.067,83 lei, reprezentând contribuţia beneficiarului la cheltuielile eligibile ale proiectului, urmează a fi implementat pe o perioadă de 24 luni, începând cu data de 26.07.2011.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt construirea unui imobil, în municipiul Timişoara - nucleu al Polului de Creştere Timişoara – pentru găzduirea unei structuri de sprijinire a afacerilor în domeniul IT&C, menită să contribuie la sprijinirea IMM-urilor aflate în faza demarării şi/sau consolidării afacerilor lor.
Asigurarea dotărilor necesare şi a serviciilor de suport pentru firmele incubate, care să contribuie la reducerea cheltuielilor indirecte ale acestora, în vederea creşterii competitivităţii lor pe piaţă.
Prin proiect este prevăzută construirea şi amenajarea unei clădiri în regim D+P+4E, cu o suprafaţă desfăşurată de 6.311,75 mp incluzând spaţii pentru recepţie, spaţii pentru birouri firme, şi spaţii informale de deservire, ce vor fi utilate şi dotate la standarde europene cu utilajele şi echipamentele de ultimă generaţie, necesare funcţionării infrastructurii în parametrii optimi.
Primăria Municipiului Timişoara are încheiate două acorduri de parteneriat cu Universitatea Politehnică din Timişoara şi Universitatea de Vest din Timişoara, ambele având ca scop sprijinirea întreprinderilor din domeniul IT, ce vor fi găzduite în cadrul infrastructurii ce urmează a fi realizată în cadrul proiectului.

Timişoara / Distribuire de produse alimentare

Din data de 1 septembrie 2011, va începe distribuirea de produse alimentare din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene, conform Hotărârii de Guvern nr. 600/2009.
Distribuirea se va face în Timişoara, str. Ioan Plavoşin nr. 21 (cartierul Mehala), conform următorului program: Luni: 8 - 14.30,  Marţi: 8 - 17.30,  Miercuri: 8 - 14.30,  Joi: 8 - 16.30, Vineri: 8 - 13.
Categoriile de persoane, cu domiciliul în municipiul Timişoara, care beneficiază de ajutoarele alimentare sunt:
a) beneficiarii de ajutor social,  acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;
b) şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj acordată potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj;
c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună;
d) persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.
Actele necesare pentru ridicarea produselor sunt:
Pentru şomeri: buletinul sau cartea de identitate ( copie şi original), precum şi  carnetul de şomer vizat la zi ( copie şi original).
Pentru persoanele cu handicap: buletinul sau cartea de identitate (în  copie şi original), certificatul de încadrare în grad de handicap grav şi accentuat, valabil la data ridicării produselor, (în  copie şi original).
Pentru pensionari: buletinul sau cartea de identitate ( copie şi original), cuponul de pensie din luna curentă sau luna anterioară ( copie şi original).
Se vor distribui făină, mălai, paste făinoase,biscuiţi, orez şi lapte praf.
Relaţii suplimentare la  sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară, B-dul. Regele Carol I nr. 10,  telefon nr. 0356-416049; 0256-220583.

România / Cine este în spatele proiectului de la Roşia Montană?

Până în anul 2009, au existat trei companii private româneşti care deţineau un număr mic de acţiuni în Roşia Montana Gold Corporation: Cartel Bau S.A. (0.23%), Foricon S.A. (0.23%), Comat S.A. (0.23%).
În documentele anterioare, Gabriel Resources identifică aceste trei companii drept "companii de stat". La sfârşitul anului 2009, Gabriel Resources cumpăra acţiunile a două dintre aceste companii. Foricon este acum o companie privată care oferă servicii în domeniul construcţiilor.
O perspectivă canadiană asupra proiectului
În calitate de observator canadian al dezbaterii cu privire la proiectul de exploatare auriferă de la Roşia Montana din România am fost surprins de faptul că promotorul acestui proiect, firma Gabriel Resources este prezentată tot timpul ca fiind o companie canadiană.
Am examinat documente oficiale, accesibile publicului pentru a stabili, parafrazându-l pe Butch Cassidy când vorbeşte cu Sundance Kid, "who are these guys"?

CLICK AICI pentru continuare Cine este în spatele proiectului de la Roşia Montană?

Timişoara / Simboluri care ne unesc: Vieru - Eminescu

Miercuri, 31 august 2011, de la ora 12, în cadrul Consulatului Onorific al Republicii Moldova din Timişoara, situat pe Bulevardul Revoluţiei din 1989, nr.20, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură: "Simboluri care ne unesc: Vieru - Eminescu", semnată de artistul plastic Dan Merişca.
Evenimentul cultural, care va avea loc cu ocazia inaugurării sediului Consulatului Onorific, este organizat de către Asociaţia Pro Benemerenti împreună ci instituţia consulară. Expoziţia, prezentată de dr. Antoniu Martin, critic de artă, se doreşte a fi un arc peste timp, propunîndu şi să înfăţişeze doi poeţi reprezentativi pentru cultura română de pretutindeni.

Timişoara / S-a aruncat de la etajul 9 al Spitalului Judeţean

În data de 29 august, în jurul orei 15.35, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 au fost anunţaţi prin apelul de urgenţă despre faptul că o persoană a sărit de la etaj din Spitalul Judeţean Timişoara.
La faţa locului s-a stabilit că cele relatate se confirmă, iar persoana care s-a aruncat de la etajul 9 a decedat.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat B. R. ALEXANDRU, de 81 de ani, din Timişoara, se afla internat la secţia de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean.
Corpul neînsufleţit a fost depus la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Timişoara / 35 de percheziţii la mafia informatică

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova efectuează un număr de 35 de percheziţii domiciliare în localităţile Craiova (20), Bucureşti (5), Galaţi (4), Constanţa-Mangalia (3), Săcele (1), Timişoara (1), Feteşti (1), în vederea destructurării a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de natură informatică (tip skimming).
Învinuiţii sunt cercetaţi în două cauze pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, spălare a banilor, prev. de art. 23 din Legea nr. 656/2002 şi infracţiuni săvârşite prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice sau de comunicaţii - infracţiuni prevăzute în Legea nr. 365/2002 privind comerţul electronic (art. 24-25 şi art. 27) şi de titlul III din Legea nr. 161/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice (art. 42 şi 46).
Prejudiciul cauzat de membrii grupului este estimat la o sumă de peste 300.000 de euro.
Activitatea infracţională a membrilor acestor două grupări s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state, respectiv ROMÂNIA, FRANŢA, SPANIA, ITALIA, COLUMBIA, REPUBLICA DOMINICANĂ, S.U.A. şi MEXIC.
La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduşi cu mandat de aducere un număr de 24 de învinuiţi în vederea audierii.

luni, 29 august 2011

Timişoara / Judeţul Timiş, fruntaş pe ţară la numărul eliminaţilor de la bacalaureat

Conform statisticii realizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, situaţia participării la proba E.a, la limba şi literatura română a sesiunii august - septembrie 2011 a examenului de bacalaureat este următoarea:
Din totalul celor 62.348 elevi înscrişi s-au prezentat la examen 54.099 de candidaţi (86,77%). Ca urmare a diferitelor tentative de fraudare a examenului (telefoane mobile, fiţuici), au fost eliminaţi 240 de candidaţi (0,44% dintre cei prezenţi) la nivel naţional. Cele mai multe cazuri de elevi eliminaţi au fost înregistrate în Bucureşti - 44 de candidaţi, judeţul Timiş - 18 candidaţi, judeţul Argeş -17 candidaţi, judeţul Bihor -14 candidaţi.
Mâine, 30 august, examenul de bacalaureat continuă cu proba scrisă la limba şi literatuta maternă, la care s-au înscris 945 de candidaţi.

Timişoara / Japonezul bănăţean Koji Murofushi, campion mondial la aruncarea ciocanului

În ziua a treia a Campionatelor mondiale de atletism de la Daegu (Coreea de Sud), proba masculină de aruncarea ciocanului a fost dominată clar de Koji Murofushi, campion mondial cu 81,24 m, aruncare reuşită chiar de 2 ori, prin care a doborât recordul Japoniei, vechi de 23 de ani şi care aparţinea tocmai tatălui său.
Fostul campion olimpic de la Atena, care a reuşit un la Daegu un concurs excepţional, cu 4 aruncări de peste 80 m, este fiul unui cvadruplu campion al Asiei, Shigenobu Murofushi, evident tot aruncător de ciocan, şi al Serafinei Moritz, aruncătoare de suliţă româncă, fostă campioană europeană de junioare în 1968 şi campioană a României, în 1970. De altfel, părinţii lui Koji Alexander Murofushi, numele complet al campionului mondial-2011, dar şi medaliat cu argint în 2001 şi 2003, s-au întâlnit la un concurs internaţional de la Praga, cu 40 de ani în urmă, după 3 ani născându-se actualul campion.
Puţini ştiu, însă, că la 1 iunie 1950 viitoarea atletă Serafina Moritz, campioană naţională şi europeană, s-a născut la Şag, lângă Timişoara.

Caraş-Severin / Tranzit întrerupt prin PTF Naidăş şi PTF Moldova Nouă

In data de 30.08.2011, intre orele 23 - 1, la sediul IJPF Caras-Severin se vor executa lucrari de intretinere la reteaua de date si ca urmare tranzitul de persoane, masini si marfa prin PTF Naidăş si PTF Moldova Nouă se va intrerupe in perioada mentionata.
Rugam cetatenii care si-au programat tranzitarea acestor puncte de frontiera in aceasta perioada sa foloseasca punctele de frontiera PTF Moravita (jud. Timis) si PTF Portile de Fier (jud. Mehedinti).

Timişoara / Concert Simfonic la Sala Capitol

Sâmbătă, 3 septembrie 2011, de la ora 20, Filarmonica Banatul oferă iubitorilor de muzică un Concert Simfonic, găzduit de Sala CAPITOL din Timişoara, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional GEORGE ENESCU (3 – 24 septembrie 2011).
Program zilei cuprinde Adrian Enescu: DOMINO – Concert pentru percuţie şi orchestră, Aram Haciaturian: Suita de balet SPARTACUS ( extras), Cântec popular irlandez, Alice Gomez: RAIN DANCE, Cântec popular românesc – MOCIRIŢA, James Last: LONELY SHEPHERD, Charlie Chaplin: THIS IS MY SONG.
La pupitrul dirijoral se va afla RADU POPA, solişti fiind ZOLI TOTH – percuţie, COSMIN BĂLEAN – duduk şi DORU ROMAN – percuţie. Preţul unui bilet: 5 lei.

România / Istoria proiectului Roşia Montană

Aurul este exploatat la Roşia Montană de peste 2000 de ani, continuu. Până în 1970, exploatarea s-a facut în subteran, prin galerii, în masivele Cetate, Cârnic, Orlea etc.
Începând cu anul 1970, s-a trecut la exploatarea la suprafaţă, în carieră deschisă (mină) în masivul Cetate, distrugându-se mai multe urme importante ale exploatării vechi, romane; înălţimea masivului Cetate a scăzut în timp cu 120 metri. Exploatarea din cariera Cetate era de maximum 400.000 tone minereu pe an, cu o concentraţie medie de 1,57 grame/tonă.
Minereul era transportat la un concasor din interiorul carierei Cetate, trecea printr-un puţ către un transportor subteran pe bandă rulantă şi apoi într-un al doilea puţ. De aici, minereul era transportat 6,5 km de-a lungul unei căi ferate cu ecartament îngust către un concasor secundar, situat lângă uzina de preparare Gura Roşiei. Minereul concasat era transportat pe bandă peste drumul naţional DN 74A către uzina de preparare, unde se obţinea concentratul, prin flotaţie convenţională. Sterilele erau depozitate într-un mic iaz de decantare de lângă Gura Roşiei.

CLICK AICI pentru continuare Istoria proiectului Roşia Montană

Timişoara / Moarte fără semne de întrebare

La data de 28 august 2011, în jurul orei 12.20, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de I. Andrei despre faptul că pe strada Martir Marius Ciopec din Timişoara o femeie în vârstă este căzută sau decedată.
O echipă operativă din cadrul Secţiei 2 Poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului unde s-a reuşit pătrunderea in interiorul locuinţei lui B. Ecaterina, de 81 ani, care era decedată, dar nu prezenta urme de violenţă.
Medicul de familie a eliberat certificatul de deces al persoanei nefiind suspiciuni cu privire la cauzele decesului.

Timişoara / Expoziţia Taberei de Creaţie Plastică Rubin - Dubova 2011

Joi, 1 septembrie, la ora 19, Fundaţia Rubin vă invită la vernisajul Expoziţiei Taberei de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2011 (ediţia a VI-a), ce va avea loc la Muzeul de Artă din Timişoara. În deschidere va vorbi directorul instituţiei, Marcel Tolcea.
Expoziţia cuprinde lucrări realizate de invitaţii la Tabăra de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2011: Alexandru Jakabhazi, Ana-Maria Teodorescu, Camil Mihăescu, Cristian Sida, Diana Popovici, Gabriel Kelemen, Gopal Dagnogo, Horia Bojin, Manuela Marchiş, Sorin Bijan, Ştefan Călărăşanu, Ştefania Becheanu, Tiberiu Giucă, Victor Vulpe şi Vlad Corban.
Expoziţia Taberei de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2011 va putea fi vizitată la Muzeul de Artă Timişoara în perioada 1 – 10 septembrie 2011.
Ediţia din acest an a taberei a fost organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, Primăriei Dubova şi a sponsorilor: Papillon Cafe, Ainee, Staropramen, Tioss Commerce, Print Press, Incremental, Emilliani, Şcoala de Meserii Eurotraining.
Persoană de contact: Georgeta Petrovici, telefon 0745 830 362.

duminică, 28 august 2011

Timiş / Piromanii din Gătaia

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Gătaia au reţinut cinci bărbaţi, suspecţi că au incendiat în perioada 4 octombrie 2009 - 27 august 2011 mii de baloţi de fân şi zeci grajduri în care erau depozitate furaje.
În noaptea de 26/27.08.2011, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că a avut loc un incendiu la un fânar în care erau depozitaţi 150 de baloţi de fân. La câteva minute poliţiştii au depistat la aproximativ 500 de metri de incendiu pe R. Alexandru şi B.D. Ioan, suspecţi de comiterea incendiului. Asupra lor a fost găsită o brichetă, cu care se presupune că a fost provocat incendiul.
Astfel, în urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că R. A. Florin, de 18 ani, împreună cu L. A., de 17 ani, F. C. Lucian, de 19 ani, B. D. I., de 16 ani, şi M. Tibor, de 24 de ani, toţi din Gătaia au distrus prin incendiere bunuri în valoare totală de aproximativ 227.850 de lei. Într-unul din incendiile provocate de cei cinci suspecţi au murit arse cinci vaci gestante şi un viţel.
În total, poliţiştii au reuşit să probeze 13 fapte de distrugere prin incendiere în urma cărora părţile vătămate Ş. Silviu, G. Paul, O. Călin, R. Horaţiu, G. Gabor, B. Cristian, V. Ioan, K. Francisc, U. Petru, Ş. Francisc, S. Ionel, D. Ion, G. M. Daniel şi G. Francisc, toţi din Gătaia au suferit pagube de mii de lei fiecare ca urmare a incendierii a sute de tone de fân şi a mai multor locuri de depozitare.
Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.
Cercetările vor continua pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor cinci suspecţi.

România / Înscrieri în Programul Mihail Kogălniceanu pentru IMM-uri

Incepind cu data de 9 Septembrie 2011 incep inscrierile in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii. Formularul de inscriere va fi activ pe site-ul www.aippimm.ro sau direct pe linkul: http://programenationale2011.aippimm.ro/ incepind cu 9 septembrie 2011, ora 10.
Guvernul a aprobat, în ședința din 29 Iunie 2011, printr-o Ordonanță de Urgență, un program pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii – Programul Mihail Kogălniceanu pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.
Avantajele pe care le prezintă acest program sunt două: subvenționarea a maximum 70% din rata dobânzii aferente creditului pe care un IMM dorește să îl acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an; iar pe partea de garanții de stat, Fondul național de garantare, pentru maximum 80% din valoarea creditului, garantează creditul pe care îl ia o întreprindere mică și mijlocie, dar garanția nu poate să depășească 100.000 de lei.
Condițiile pentru accesarea acestui program sunt: societatea comercială să aibă minim doi ani de funcționare; să nu fie în procedură de insolvență; să prezinte garanții colaterale de până la 40%, celelalte de 80% fiind asigurate prin garanții de stat; să nu fie în dificultate conform directivelor europene; să nu fie emisă o decizie de recuperare a ajutorului de stat; să nu se afle în litigiu cu Ministerul de Finanțe sau cu Ministerul Economiei sau cu instituția de credit unde dorește să ia un credit; să nu figureze cu credite restante în centrala riscurilor bancare; să nu figureze cu incidente majore cu cecuri și bilete la ordin în centrala incidentelor de plăți.

Timişoara / Românii au talent la Hotel Continental

Caravana ,,Românii au talent” ajunge la sfârşitul lunii august şi în Timişoara. Bănăţenii sunt asteptati sa-si arate talentul la preselectiile ce vor avea loc pe 30 august, incepand cu ora 10, la Hotel Continental. Indiferent ce varste au, indiferent de ocupatie sau de abilitatea pe care o poseda, aceasta este sansa lor de a arata de ce sunt in stare si de a intra in cursa pentru marele premiu de 120.000 de euro. Smiley si Pavel Bartos, cei doi prezentatori ai show-ului de la Pro TV se vor afla printre participanti si vor incerca sa afle cat mai multe lucruri despre ei.
Inscrierile pentru preselectiile “Romanii au talent” se fac pe site-ul romaniiautalent.ro, dar si direct in locatie.