joi, 20 octombrie 2011

Timisoara / Ministrul culturii italiene sarbatoreste Risorgimento in Banat

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a primit vizita unei delegaţii italiene astazi, 20 octombrie 2011, , condusă de Giancarlo Galan, ministrul bunurilor şi activităţilor culturale din Italia.
În cadrul întrevederii, primarul Timişoarei a prezentat oraşul, oportunităţile economice, dar şi culturale, precum şi demersurile Timişoarei pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană. A vorbit despre multiculturalitatea oraşului şi despre faptul că în premieră comunitatea italiană a avut un reprezentant în Consiliul Local. De asemenea, a exprimat aprecierea sa pentru faptul că investitorii străini nu părăsesc Timişoara.
Ministrul italian al culturii a declarat că Timişoara este un simbol al României, atât în ceea ce priveşte Revoluţia din Decembrie 1989, cât şi prin premierele înregistrate: oraş cu străzile iluminate electric, primul tramvai, primul canal navigabil din ţară şi altele. Au mai fost discutate oportunităţi de colaborare din mediul cultural şi universitar, iar legat de mediul academic s-a insistat pe domeniul sănătăţii. La finalul întâlnirii, ministrul din guvernul italian a semnat în Cartea de Onoare a Timişoarei.