vineri, 21 octombrie 2011

Timisoara / Recital de pian al muzicianului nevazator Erdi Tamas

Asociatia Pro Philharmonia impreuna cu Asociatia Femeilor Maghiare din Timis si Institutul Cultural Romanesc Budapesta, va invita duminica, 23 oct 2011, ora 18, la recitalul de pian a muzicianului nevazator Erdi Tamas (Ungaria).
TAMÁS ÉRDI şi-a pierdut vederea în urma unui tratament medical. Avea 15 ani când a obtinut primul succes la Festivalul de Primăvară din Budapesta, cu Concertul pentru pian în La Major de Mozart, sub bagheta dirijorului Tamás Vásáry. La vârsta de 19 ani, editează două CD-uri Mozart, tot sub îndrumarea ’maestrului’, Vásáry Tamás. La 17 ani este laureat al Concursului Internaţional de Pian Louis Braille de la Moscova. Urmeaza inscrierea la Academia de Muzică din Viena, unde este studentul Imolei Joó. În 2002 obţine licenţa în arte, ca bursier al Royal Conservatorium din Toronto şi discipol al lui Leon Fleisher.
Erdi Tamas a fost distins cu premiul Prima Primissima.
Evenimentul, care va avea loc in sala Capitol a Filarmonicii Banatul, face parte dintr-o serie de concerte dedicate aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui Franz Liszt. Biletele pot fi achizitionate de la casieria Filarmonicii Banatul, pretul acestora fiind de 10 lei respectiv 15 lei la balcon si loja. Elevi, studenti si pensionari beneficiaza de reducere, pretul biletului pentru acestia fiind de 5 lei. Casieria este deschisa si duminica, cu o ora inainte de concert . Anexam si o scurta biografie a solistului.