marți, 18 octombrie 2011

Timisoara / Degivrantii si antigivrantii, pregatiti la aeroportul Traian Vuia

Aeroportul Internaţional Timişoara 'Traian Vuia' este pregătit pentru sezonul rece, atât pentru asigurarea în bune condiţii a activităţilor de degivrare şi antigivrare a aeronavelor, cât şi pentru a asigura menţinerea pistei la parametri de siguranţă.
Astfel, în prezent există deja un stoc de 12.000 de litri de lichid degivrant (care îndepărtează gheaţă) şi 11.000 de litri de lichid antigivrant (care previne depunerile de gheaţă), urmând ca stocul să fie reînnoit periodic în funcţie de necesităţi. Aeroportul deţine două utilaje de degivrare cu care se efectuează aceste operaţiuni, ori de câte ori este necesar.
Din cauza procedurilor de degivrare pot apărea întârzieri minore de 10-15 minute faţă de orarul anunţat.
Pe lângă asigurarea siguranţei pasagerilor prin degivrarea aeronavelor, Aeroportul Internaţional Timişoara a asigurat deja un stoc de lichid special şi granule destinate combaterii poleiului pe suprafeţele de mişcare din cadrul aeroportului, este vorba de 10.000 de litri, precum şi 5.000 kg de granule.
'Suntem pregătiţi să intervenim cât mai rapid, în condiţiile în care vor apărea fenomenele specifice iernii, atât pentru a proteja suprafeţele aeronavelor, cât şi pentru a asigura menţinerea pistei în stare operaţională. Noi acţionăm în permanenţă pentru a asigura condiţii de securitate maximă pentru operaţiunile desfăşurate pe Aeroportul Internaţional Timişoara-Traian Vuia. Nu vom risca niciodată să înregistrăm un eveniment similar cu cel de la Verona din 1995 Administraţia aeroportului are obligaţia de a asigura respectarea tuturor normelor internaţionale în vigoare în ceea ce priveşte securitatea şi siguranţa pasagerilor, prevăzute de Codul aerian.' spune directorul AIT, Cornel Sămărtinean.
S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara este a doua companie aeroportuară din România, după Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, deservind în 2010 peste 1,13 milioane de pasageri.