luni, 17 octombrie 2011

Timişoara / Cultură de cannabis şi traficanţi de Banat

În această dimineaţă, poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Timişoara efectuează opt percheziţii din judeţele Mehedinţi şi Timiş, pentru probarea activităţii infracţionale a unei grupări organizate implicate în trafic de droguri de risc.
Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara - Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat investigaţii cu privire la un grup infracţional organizat, implicat în producerea, traficul şi consumul ilicit de droguri de risc, ce acţiona în zona de vest şi sud-vest a ţării, în principal pe raza judeţelor Timiş şi Mehedinţi.
În urma cercetărilor, au fost identificaţi cinci suspecţi, consideraţi lideri ai grupării infracţionale, ca fiind M. Narcis, de 31 de ani, F. Bogdan, de 27 de ani, P. Bogdan, de 26 de ani, R. Dan, de 27 de ani şi C. Claudiu, de 24 de ani. Din investigaţii s-a stabilit că într-un imobil ce aparţine unuia dintre suspecţi, situat în judeţul Mehedinţi, membrii grupării cultivau cannabis şi îl pregăteau pentru distribuţie către consumatori.
În această dimineaţă, poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Timişoara, împreună cu poliţişti ai S.C.C.O. Mehedinţi şi sprijiniţi de jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins simultan în opt imobile din judeţele Mehedinţi şi Timiş, folosite de membrii grupării. Astfel, într-unul dintre imobile au fost descoperite mai multe încăperi în care erau depozitate plante de cannabis, atât verde, cât şi uscată.
Cei cinci suspecţi vor fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. Timişoara pentru audieri şi continuarea cercetărilor.