marți, 18 octombrie 2011

Timisoara / Felicia Filip în concert extraordinar la Opera Romana

Filipissima cântă pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara vineri, 21 octombrie 2011, de la ora 19. Concertul poartă titlul « Eu sunt Felicia » şi are loc în cadrul Zilelor Culturale ale BNR 2011.
Banca Naţională a României o aduce la Timişoara pe celebra soprană Felicia Filip, într-un eveniment în regia lui Cristian Mihăilescu. Artista îi va avea invitaţi la acest eveniment pe baritonul Iordache Basalic, balerina Corina Dumitescu, prim-solistă a Companiei de balet ONB, cvartul vocal Anatoli şi pianista Ioana Maxim. Proiecţiile video din cadrul concertului extraordinar sunt realizate de Alexandru Ştefan. Programul muzical cuprinde lucrări din creaţiile compozitorilor C.W. Gluck, G.F. Handel, W.A. Mozart, G. Verdi, J. Strauss, P. Sorozabal, E. Satie, P. Martincek, F. Mercury, G. Lake, P. Sinfield.
Felicia Filip este, din 1990, prim –solistă a Operei Naţionale din Bucureşti. După ce a cucerit marile scene lirice ale lumii, cântând la Viena, Londra, Tokyo, Barcelona sau Toronto în opere precum Traviata, Rigoletto şi Boema, artista a realizat o premieră pentru istoria muzicală autohtonă : Felicia Filip este prima cântăreaţă de operă din România care s-a alăturat unei trupe de rock, realizând împreună cu legendara formaţie Iris un proiect de rock simfonic care se bucură, de peste un deceniu, de un succes fulminant.
Biletele pentru spectacolul « Eu sunt Felicia » la Timişoara costă, în funcţie de loc, între 20 şi 30 de lei şi s-au pus în vânzare la la Agenţia ONRT.