marți, 2 august 2011

Timişoara / Criminalul din Jimbolia şi lampa celulei

Bărbatul care a ucis o fetiţă de 10 ani în Jimbolia după ce a violat-o, Andrei Giarmaty, a murit marţi, la Spitalul Municipal Timişoara, după ce, luni, a încercat să se sinucidă cu un cearşaf legat de lampa celulei din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, unde era reţinut de două luni.
'Bărbatul fusese adus la spital în stare de stop cardio-respirator, în comă de gradul IV, cu şanse aproape nule de supravieţuire. I s-au făcut toate manevrele care se practică în astfel de situaţii, inclusiv de medicii de pe ambulanţă, dar nu a mai putut fi salvat', a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal timişorean, Ramona Gâdea.
La Poliţia Timiş, a fost deschisă o anchetă administrativă internă pentru a vedea cum s-a întâmplat acest incident.
În urmă cu două luni, Monica, de 10 ani, s-a dus la bunicii săi din Jimbolia, pentru câteva zile de vacanţă. După două zile, ea se îndrepta spre gară, pentru a reveni la părinţi, dar pe drum l-a întâlnit pe agresor, care era cu bicicleta. Întrucât era un vecin al bunicilor, în momentul în care el i-a propus să urce pe bicicletă că o va duce la gară, fetiţa l-a ascultat, dar el s-a îndreptat spre una din bălţile de la periferia oraşului, unde i-a propus să facă o baie. A urmat violarea micuţei, iar, când bărbatul şi-a dat seama ce a făcut, a strangulat-o. Acesta şi-a ascuns fapta câteva zile şi chiar s-a oferit să ajute familia micuţei pentru a o găsi. Anchetatorii au ajuns la concluzia că el este autorul faptelor, l-au chemat la audieri şi bărbatul şi-a recunoscut vina. A fost arestat şi dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Timiş.