Marian Iancu a postat pe siteul clubului Politehnica Timisoara un comunicat in care prezintă starea financiară a clubului pe care-l patronează: "In conformitate cu discutiile purtate intre reprezentantii clubului Politehnica Timisoara si cei ai puterii locale, pe parcursul anilor 2010 si 2011, discutii din care au rezultat obligatii pe care ni le-am asumat, dar si promisiuni certe din partea celeilalte parti, suntem pregatiti sa lansam urmatoarea propunere, pentru a fi analizata de intreaga opinie publica si in special de fanii alb-violeti:
In competitie cu posibilitatea de a renunta la activitatea fotbalistica, asa cum grupul de firme BkP a propus, din motivele pe care le-a prezentat, exista si situatia fericita in care puterea locala, prin vointa politica sa hotarasca, in baza unor performante actuale si viitoare sa sustina activitatea echipei de fotbal. Pentru acest fapt, propunem ca pentru anul 2011, in baza pozitionarii in clasament ca vicecampioana a tarii, asa cum va ramane Poli Timisoara in istoria fotbalului romanesc, dar luand in calcul si lipsa licentei, clubul sa primeasca in total, o suma in jurul valorii de 1,8 milioane de euro. Aceasta suma ar urma sa se deconteze prin cheltuielile efectuate pentru functionare pe parcursul anului in curs, conform Legii Sportului, fiind platibila pana la 31 decembrie 2011. Pentru anul 2012, conditionat de revenirea in Liga I, propunem o premiere totala, de catre autoritatile locale si judetene in jurul sumei de 2 milioane de euro, platibile dupa omologarea rezultatului si primirea licentei pentru Liga I, pana la 31 decembrie 2012.
Incepand cu anul 2013, in functie de pozitia ocupata in primele cinci locuri, ar putea sa existe mai multe paliere care sa conditioneze valoarea premierii, dupa omologarea rezultatelor si, bineinteles, acordarea licentei, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2013.
Revenim si introducem spre dezbatere faptul ca grupul de firme BkP si-a manifestat disponibilitatea sa se incadreze intr-o forma legala, propusa, care poate sa mearga pana la cedarea a 50% din actiunile societati pe actiuni Politehnica Timisoara, cu mentiunea ca aceia care vor prelua administrarea companiei sa isi asume intr-un termen mediu, 10-12 ani, o investitie egala cu valoarea capitalul social dezvoltat de grupul BkP, aproximativ 22 de milioane de euro. Daca exista un asemenea investitor, in mod obligatoriu el va trebui agreat de catre Consiliul Local, Consiliul Judetean, dar si de fanii alb-violeti. Reprezentantul acestuia va prelua functia de presedinte de Consiliu de Administratie si Director general, urmand ca BKP sa mentina ca reprezentant al intereselor sale (celelalte 50%) pe dl. Gheorghe Chivorchian. Facem mentiunea ca atat Consiliul Local, ca si cel Judetean se pot constitui ca actionari, daca acestea vor hotari ca prin aceasta interventie sa fixeze definitiv clubul ca entitate juridica locala, detinatoarea celei mai importante marci din vestul tarii.
Sunt unele din solutiile posibile pe care le publicam pentru ca lumea sa inteleaga ca suntem atasati de proiectul Politehnica Timisoara, iar lucrul acesta ne face responsabili. Faptul ca am propus incetarea activitatii este o consecinta logica a agresiunii continue la care suntem supusi din partea unei federatii ostile.
Informatii cu caracter general
Incepand cu data de 24 octombrie 2011 pe rolul Tribunalului Arbitral de la Lausanne se afla spre solutionare Dosarul cu nr. CAS/2011/O/2610 intre SC Fotbal Club Timisoara SA (actuala Politehnica Timisoara SA) si SC Cross Emany SA (fosta „Politehnica Timisoara SA Zambon”, obligata sa-si modifice numele in urma hotararii definitive a justitiei din Romania prin care a pierdut palmaresul). Cererea spre judecare este emisa cu privire la recunoasterea in plan sportiv a drepturilor patrimoniale, respectiv palmares, istorie, culori etc ca proprietate ASFC Politehnica Timisoara in asociere cu SC Fotbal Club Timisoara SA (actuala Politehnica Timisoara SA).
Pe scurt, daca in plan civil hotararea este definitiva, irevocabila si executorie, ea trebuie implementata in plan sportiv de Tribunalul Arbitral de la Lausanne. Speram sa se judece in termen util, poate chiar pana pe 4 decembrie 2011.
In alta ordine de idei astept intrebari pertinente care sa clasifice modul in care Tribunalul de la Lausanne a mentinut hotararea Comisiei de Apel a FRF, cea care ne-a anulat licenta. Ma refer la fanii care au primit toata documentatia si care au nelamuriri in legatura cu aceasta. Raspunsurile vor fi transmise prin intermediul site-ului oficial. La cererea suporterilor putem stabili si o intalnire in care sa dezbatem fiecare punct din hotararea la care am facut referire. In acest caz nu ne-am spus inca ultimul cuvant!
SITUATIA FINANCIARA A FC POLITEHNICA TIMISOARA LA DATA DE 31 OCTOMBRIE 2011
1.DATORII:
·Actionari – 2 milioane euro aproximativ, finantare din partea BKP in lunile Aprilie - August 2011 (functie de hotararea AGA, suma poate fi capitalizata);
·Transfer Brezinsky - 1,2 milioane euro (obligatie de plata esalonata pentru urmatoarele 4 luni);
·Contracte jucatori - 0,4 milioane Euro;
·Bugetul statului - 0,4 milioane Euro;
·Datorii de functionare - 0,5 milioane Euro;
·Transfer Sepsi – 1,3 milioane Euro (litigiul se afla pe rol la FIFA);
· Transfer Magera – 0,7 mil. Euro (litigiul se afla pe rol la TAS).
2.SUME ESTIMATE DE INCASAT:
·Transfer Pantilimon – 2,3 milioane euro in luna ianuarie 2012 sau 3 milioane euro in luna iunie 2012, functie de optiunea clubului Manchester City;
·Transfer Nikolic – 0,8 milioane Euro in luna iunie 2012, functie de optiunea clubului Steaua Bucuresti;
·Actiune la TAS impotriva FRF cu privire la jucatorul Dare Vrsic- 3 milioane Euro;
·Transferuri posibile pentru ianuarie 2012, aprox 1,2 milioane Euro (estimate). Valoarea actuala a lotului este de aproximativ de 10 milioane de Euro.
3.BUGET ESTIMAT PENTRU OCTOMBRIE 2011 PANA IN MAI 2012/ APROXIMATIV 1.8 - 2 MILIOANE EURO
RECAPITULARE:
Total datorii: 4,5 milioane euro la 30 septembrie + 2 milioane euro catre actionari + 2 milioane euro buget pana in mai 2012 inclusiv.
Total de incasat: intre 5 si 8 milioane euro, in functie de optiunile accesate, de actiunile la TAS si de transferurile din ianuarie 2012.
Valoarea minima a loturilor de jucatori estimata pentru anul 2012 -intre 8 si 10 milioane euro.
4.EXPLICATII:
·Sumele sunt rotunjite, prin adaugare;
·Datele sunt complete si nu s-au omis spre a fi consemnate niciunele;
·Datele furnizate sunt prezentate si insusite de Presedintele Consiliului de Administratie si Directorul General - Iancu Alexandru Marian;
·Prezentarea datelor si a sumelor este simpla, fara termeni tehnici pentru a fi usor de analizat de catre toti cei interesati.
5.ANALIZA:
Pe termen scurt, Poli are nevoie de o infuzie de capital de aproximativ 2 milioane de euro. Termen scurt inseamna 5-6 luni. Platile pot fi esalonate in aceasta perioada. Pe termen mediu si lung, Poli are resurse sa finanteze activitatea curenta".