vineri, 4 noiembrie 2011

Caras-Severin / 2 luni de nebunii pentru hotii din Poiana Golului

Caz soluţionat de Biroul Furturi Auto al Poliţiei Municipiului Reşiţa, în cursul zilei de 3.11.2011, după aproximativ două luni de investigaţii, prezentat într-o conferinţă de presă organizată la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin în cursul zilei de 4.11.2011.
Totul a început la jumătatea lunii septembrie 2011, în jurul orelor 22, când doi tineri de 27, respectiv 22 de ani, au sustras un moped din Poiana Golului pe care l-au vândut ulterior pentru suma de 200 lei.
După aproximativ două săptămâni cei doi au pătruns în mai multe garaje situate pe Valea Ţerovei. Dintr-unul au sustras un autoturism, iar din altul au sustras instalaţii electrice şi mai multe piese auto pe care le-au transportat cu autoturismul sustras.
Instalaţia electrică au ars-o, au recuperat cuprul în cantitate de aproximativ 50-55 kg pe care l-au valorificat la un centru de colectare pentru 1000 de lei.
De asemenea piesele furate le-au vândut pentru suma de 300 de lei.
La începutul lunii octombrie, cu autoturismul sustras s-au deplasat în comuna Văliug unde au pătruns prin efracţie într-un magazin de la intrarea în comună de unde au luat mai multe sticle cu băuturi alcoolice (whisky, vin), cafea, ţigări de diferite mărci, cartele telefonice, mai multe produse alimentare, obiecte vestimentare, aproximativ 200 de lei în monede şi un televizor. Toate bunurile sustrase au fost încărcate în maşină şi au fost duse în Poiana Golului, declarând că le-au folosit pentru ei.
Câteva zile au trecut doar până cei doi au pătruns într-un alt magazin de pe muntele Semenic de unde au fost sustrase alimente, respectiv conserve şi dulciuri, DVD şi o sobă metalică, iar din magazia din spatele chioşcului au fost luate două generatoare.
După magazinul de pe munte a urmat o altă societate comercială din centrul comunei Văliug de unde au fost sustrase ţigări.
O altă săptămână, o altă infracţiune, săvârşită de această dată pe raza comunei Bozovici dintr-un magazin. Şi de această dată cei doi au sustras ţigări, produse alimentare şi cartele telefonice, o parte dintre bunuri fiind valorificate.
La scurt timp după acest furt, N.CEZAR a condus autoturismul sustras, de care cei doi s-au folosit la săvârşirea infracţiunilor, în Poiana Golului, unde a avariat un alt autovehicul. Tânărul nu s-a înţeles cu proprietarul maşinii avariate, care a sunat la poliţie, iar de frică să nu fie găsit de poliţişti s-a deplasat în zona staţiunii Secu unde a incendiat maşina.
La sfârşitul lunii octombrie cei doi au sustras dintr-un autoturism situat pe Aleea Nuferilor din Reşiţa cd-playerul, dar iniţial au dorit să sustragă maşina.
Un alt autoturism a fost sustras de pe Aleea Gladiolelor din Reşiţa în noaptea de 24/25.10.2011, pe care l-au abandonat după ce s-au plimbat.
Ultima lovitură acelor doi a fost dată în cursul nopţii de 31.10/01.11.2011 când de pe bulevardul Republicii a fost sustras un alt autoturism, cu care s-au deplasat pe DN 58, unde la intersecţia cu drumul ce duce spre localitatea Cornuţel poliţiştii au oprit autoturismul în care se aflau cei doi.
Observând poliţiştii cei doi au fugit pe câmp poliţiştii fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment şi alte cinci spre cei doi fugari care însă au reuşit să scape.
La câteva ore, V.PETRU, în vârstă de 27 de ani, cunoscut cu antecedente penale, a fost reţinut de poliţişti şi condus la sediul poliţiei unde şi-a recunoscut toate faptele.
Poliţiştii au reuşit recuperarea a trei autoturisme, mopedul şi bunuri din societăţi comerciale în proporţie de 60 %, care au fost predate părţilor vătămate, prejudiciul total fiind de aproximativ 50000.
Cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi tentativă la furt calificat, V. PETRE fiind reţinut pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Pentru identificarea tânărului de 22 ani, poliţiştii continuă cercetările şi au indicii cu privire la depistarea acestuia în cel mai scurt timp.