vineri, 4 noiembrie 2011

Timis / La frontiera de vest colcaie de migranti

Douazeci si sapte de persoane care intentionau sa intre ilegal in tara, au fost retinute ieri de catre politistii de frontiera in zona de competenta a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis.
In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga, Beba Veche si Deta au depistat in zona de competenta, sase grupuri de migranti, provenind din tari precum Maroc, Somalia, Afganistan si Pakistan.
S-a stabilit ca persoanele in cauza au varste cuprinse intre 20 si 39 de ani si au trecut fraudulos frontiera din Serbia in Romania, incercand sa intre ilegal in tara noastra.
In timpul audierilor, cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
Politistii de frontiera au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
Ultima saptamana a fost o perioada activa pentru politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis, acestia depistand 20 de grupuri de migranti (81 de persoane), care incercau sa intre ilegal in Romania pe la zona verde.