joi, 3 noiembrie 2011

Arad / Impuscaturi si urmarire ca-n filme la Salonta

Aseară, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamanetul din dotare pentru reţinerea unui bărbat care, aflat la volanul unui autoturism, a forţat intrarea în ţară prin P.T.F. Salonta şi ulterior a spart un baraj al poliţiştilor de frontieră, rănind uşor unul din agenţi.
Bărbatul a fost reţinut în scurt timp de poliţiştii de frontieră şi ofiţerii D.G.I.P.I., în cursul zilei de azi urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Salonta, pentru luarea măsurilor legale.
În data de 02.11.2011, în jurul orei 18.50, la P.T.F Salonta, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul român Marius Cristian P., în vărstă de 24 ani, cu domiciliul pe raza municipiului Salonta care conducea un autoturism.
La controlul de frontieră, în timpul verificării documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră bihoreni i-au solicitat cetăţeanului român să prezinte pentru control şi portbagajul autoturismului, moment în care şoferul acestuia a demarat în trombă spre municipiul Salonta.
Poliţiştii de frontieră bihoreni au luat toate măsurile pentru prinderea acestuia, organizându-se un baraj la intrarea în municipiul Salonta.
La semnalul regulamentar de oprire al poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a oprit, dupa care a demarat în trombă din nou, lovind cu autoturismul pe unul din poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune. În acel moment s-au efectuat somaţiile legale, după care au fost trase cinci focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul autoturismului nu a oprit, intrând în municipiul Salonta.
Poliţistul de frontieră lovit de autoturism a primit îngrijiri medicale, în prezent starea acestuia fiind stabilă din punct de vedere medical.
A fost anunţată Poliţia Salonta organizându-se filtre la intrările şi ieşirile din oraş.
Cetăţeanul Marius C. P., a fost reţinut de poliţiştii de frontieră în jurul orei 22.25 cu sprijinul D.G.I.P.I. - S.J.I.P.I. Bihor, acţiune la care a participat şi personalul operativ din cadrul I.J.P.F. Bihor.
Cercetările sunt continuate de ofiţeri din cadrul I.J.P.F. Bihor sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale .