joi, 3 noiembrie 2011

Timisoara / Congresul Societatii de Imagistica Musculoscheletala

Medicii radiologi din Timisoara si din intreaga tara se reunesc in aceasta perioada din 4 - 6 noiembrie cu ocazia celui de al cincilea Congres al Societatii de Imagistica Musculoscheletala din Romania. Cu aceasta ocazie, totodata are loc si un nou Simpozion Chapter al Societatii Internationale de Rezonanta Magnetica cu larga participare internationala.
Anul acesta, tematica reuniunilor este: "Aspecte imagistice in patologia traumatica la sportivi". Programul pregatit de organizatori isi propune sa ilustreze un capitol din ce in ce mai solicitat in domeniul radiologiei, a ecografiei si mai ales a rezonantei magnetice.
Activitatile sportive de performanta sau doar de agrement in toata diversitatea lor reprezinta o cauza majora de patologie a sistemului musculoscheletal in special la cei tineri si activi.
La manifestare vor participa radiologi, ortopezi, medici de medicina sportiva, fiziokinetoterapeuti, precum si oameni din sport in frunte chiar cu campioana olimpica de gimnastica MARIA OLARU, simbolul fotbalului timisorean COSMIN CONTRA si campionul mondial de box FRANCISC VASTAG.
Manifestarea va avea loc la Hotelul Continental si la Muzeul de Arta al Banatului in sala Baroca si va fi condusa de conf. dr. Florin Birsasteanu - Presedintele SIMSR si seful departamentului de RMN al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara.