sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Timisoara / Studenti la Fabrica de Antreprenori

Centrul de Dezvoltare a Carierei organizeaza, in perioada 25 noiembrie – 1 decembrie, a III-a editie a proiectului Fabrica de Antreprenori, dorind sa acorde cat mai multor tineri sansa de a descoperi tainele antreprenoriatului.
Editia din 2011 cuprinde multe surprise noi care doresc sa stimuleze viitorii antreprenori in aplicarea propriilor idei de afaceri.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale a 60 de studenti care vor beneficia de dezvoltarea competenţelor si cunostintelor pe parcursul a 7 zile prin traininguri, vizite la companii si dezbateri cu antreprenori locali de succes.
Intentia este de a crea noi antreprenori de succes a caror atitudine sa denote intotdeauna: integritate, focus, asumarea responsabilitatii, bucuria de a crea si incredere in sine.
Cei 60 de tineri participanti vor beneficia de 5 zile de training prin care vor dobandi cunoastere, competente si abilitati antreprenoriale:
Pe parcursul a doua zile vor invata sa isi creeze un plan de cariera, cum sa il integreze intr-un plan mai amplu al vietii pe care o doresc, au aflat care sunt metodele de dezvolta re personala (training, coaching, mentoring s.a.).
Durata a alte doua zile vor dobandi cunostinte relevante pentru a pune bazele unei afaceri: leadership, planul de afaceri, aspect legale si juridice in infiintarea unei companii, aspectele managementului general.
In plus, datorita aplicatiilor si exercitiilor derulate participantii vor acumula competente esentiale: planificarea carierei, organizare, comunicare, prezentare in public.
Vor cunoaste 5 afaceri de success pe parcusul a douazile in care vor fi vizita la aceste companii si vor avea loc discutii libere cu antreprenorii care le-au creat:
Vor afla de la acestia care sunt elementele cheie pentru care prospera, de a avea succes in Romania indiferent de circumstante;
Vor vedea afaceri de dimensiuni diferite, create in domenii de activitate diferite, conduse de oameni cu pregatire, varste, experiente diferite cu scopul de a elimina din mintea lor diferitele filtre, bariere si prejudecati pe care le au referitor la modelul tipic de antreprenor.
Cel mai bun plan de afaceri creat in cadrul programului va fi premiat cu 2000 lei. Acest premiu va permite creatorului sa isi poata pune ideea in practica sau sa investeasca ulterior intr-o analiza mai aprofundata a pietei pe domeniul sau de interes.