marți, 1 noiembrie 2011

Timisoara / Concert aniversar la 150 de ani de la unificarea Italiei

Joi, 3 noiembrie 2011,de la ora 19, Opera Romana din Timisoara va gazdui concertul aniversar dedicat implinirii a 150 DE ANI DE LA UNIFICAREA ITALIEI.
Eveniment va fi sustinut de Ansamblul „La chiave armonica” din Italia înființat în anul 2010 și alcătuit din tineri muzicieni (Angelo Di Ianni-vioară, Nicola Marvulli-vioară, Carlo Piergallini-violă, Franchellucci- violoncel,Lorenzo Capretta-contrabas). Ansamblul „La Chiave Armonica” (Cheia armonică) interpretează muzica cu entuziasm și măiestrie, abordând în egală măsură repertoriu vocal și instrumental clasic, cât și redescoperirea muzicii tradiționale necunoscute publicului.
Preocuparea continuă a tinerilor artiști (toți sub 30 de ani) pentru studiu cât și temelia trainică a studiilor univeristare (L’Accademia della Scala și L’Accademia del Maggio Fiorentino) sunt garanția robusteții acestui ansamblu.
„La Chiave Armonica” a debutat la „Poggio Imperiale” din Florența cu opera bufă a lui G.B. Pergolesi: „La Serva Padrona”, titlu pe care l-a prezentat și în cadrul a două festivaluri din Italia: „Toson D’Oro”din Vasto și „Festival Arthemisia”din Sant’Agata d’Esaro.
În același an al înființării, ansamblul a participat la prima ediție a festivalului „Il Barocco nel Fermano” din Fermo-Italia, interpretând: „Stabat Mater” și „Salve Regina” de G.B. Pergolesi, „Magnificat” de A. Vivaldi, „Dixit Dominus” de G.F. Händel, „Cantata nr. 62” de J.S. Bach înregistând un mare succes de public.