vineri, 4 noiembrie 2011

Timisoara / 2040 de lei amenda pentru ... 11 boschetari

În data de 03.11.2011, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie au desfăşurat între orele 15-19 o acţiune în zona de competenţă pentru menţinerea ordinii liniştii publice.
În urma acţiunii cele 51 de cadre participante au condus la sediul poliţiei 35 de persoane care au fost amprentate şi fotografiate şi au aplicat 44 de sancţiuni în valoare de 15.842 de lei. Tot cu această ocazie au mai confiscate 25 de tone de porumb şi au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, dintre care un certificat a fost reţinut unui autobuz.
Spre exemplu, a fost oprit în trafic un autotractor care tracta o semiremorcă, ocazie cu care s-a stabilit că acesta transporta cantitatea de 25.000 de kilograme de porumb fără a avea factură fiscală şi contract de comercializare a bunurilor. Întreaga cantitate de porumb a fost ridicată în vederea confiscării şi au fost sesizaţi comisari ai Gărzii Financiare în vederea dispunerii măsurilor legale.
Având în instrumentare dosarul penal privind furtul comis din garajul situat în curtea unui imobil de pe Aleea Viilor, poliţiştii au reuşit identificarea lui B. Lucian, din Timişoara, care este suspect că în seara zilei de 30.10.2011 a escaladat gardul imobilului mai sus menţionat iar din garaj a sustras 90 de lei.
Pe strada Republicii şi pe strada General I. Dragalina au fost depistate 11 persoane din mediul celor fără adăpost, care consumau băuturi alcoolice pe domeniul public şi săvârşeau gesturi obscene. Toţi au fost conduşi la sediul secţiei unde au fost amprentaţi, fotografiaţi şi sancţionaţi pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 mod şi Legii 290/2005 cu amenzi în cuantum de 2040 de lei.
În timpul acţiunii au fost depistate 10 persoane pe Calea Aradului, strada Gheorghe Adam şi Demetriade care atrăgeau persoane în vederea practicării de raporturi sexuale pentru a obţine foloase materiale. Cele 10 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale cu amenzi în valoare totală de 4.440 lei.