joi, 15 septembrie 2011

Timişoara / Votaţi platanul de pe vremea turcilor!

Asociația pentru Calitatea Vieții a propus platanul din mijlocul drumului de pe strada Pomiculturii la competiția Arborele Anului în România 2011. Un juriu naţional format din jurnalişti, activişti de mediu, botanişti și specialişti silvici au ales, din cei 27 de arbori înscrişi, un număr de 12 finalişti, care au acces în faza finală a competiţiei.
Votul Dvs. va fi înregistrat doar după ce veţi face click pe link-ul din e-mailul pe care-l veţi primi după ce aţi votat. De pe fiecare IP se permite votul cu maximum 5 adrese de e-mail. Câştigător va fi desemnat acel arbore care va întruni cel mai mare număr de voturi până în data de 31 octombrie.
Link-ul pentru vot este: http://www.arboreleanului.ro/voteaza.php?id=20
În vârstă de 330 ani, o circumferinţă de 4,47 m şi o înălţime de 21 m, în Timişoara, un platan stă postat pe mijlocul străzii Pomiculturii încă de pe vremea când oraşul era paşalâc turcesc. Toată lumea îl ştie ca şi copacul din drum. Când s-a refăcut drumul viteza a fost limitată şi au fost instalate semne de drum îngustat. Şoferii care trec astăzi prin zonă s-au obişnuit cu copacul de pe şosea. Platanul secular este protejat şi ca măsură de siguranţă a fost înconjurat de municipalitate cu un gard metalic vopsit în galben.