miercuri, 26 octombrie 2011

Timisoara / Intalnirea Central Europeana a Asociatiei Europene de Urologie

Cel de-al 27-lea Congres National de Urologie “”RomUro” se desfasoara la Timisoara astazi si maine, la Centrul Regional de Afaceri.
Pentru prima data in ultimii ani, acest congres, prezidat de Prof. Dr. Florin Miclea, este organizat in afara Bucurestiului.
Printre temele abordate de catre cei peste 250 de participanti din toata tara se numara noi metode si tehnologii minim invazive, incluzand vaporizarea bipolara a prostatei, precum si chirurgia laparoscopica robotica.
Cu ocazia acestei manifestari, se aniverseaza 50 de ani de existenta a Clinicii de Urologie Timisoara, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.
Vineri, 28 octombrie si sambata, 29 octombrie, tot la CRAFT are loc Intalnirea Central Europeana a Asociatiei Europene de Urologie.
La cea de-a doua manifestare, prezidata de Prof. Dr. Viorel Bucuras, participa peste 400 de urologi din tara si din Europa Centrala si de Est. Intalnirea de la finalul saptamanii se organizeaza pentru a doua oara in Romania si prima data in Timisoara.
Participa personalitati marcante ale Urologiei Europene. Dintre acestia Prof. Michael Marberger (Viena), Jean De La Rosette (Amsterdam) si Hein Van Poppel (Belgia). Vor fi abordate teme extrem de importante precum cele mai noi metode de tratament in cancerul de prostata si in litiaza urinara.