vineri, 13 mai 2011

Timişoara / Două unităţi militare vor deveni cartiere de locuinţe

Astăzi, 13 mai 2011, primarul Gheorghe Ciuhandu şi Generalul de Brigadă, Gheorghe Simina, comandantul Brigăzii 18 Infanterie Banat au semnat, în prezenţa Secretarului de Stat pentru Politica de Apărare şi Planificare, Viorel Oancea, protocolul de predare-primire a unor imobile care au fost transmise din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Timişoara şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.
Este vorba despre UM 1366 de pe str. Chişodei nr. 125 (caracteristici: suprafaţă construită – 187,10 m, suprafaţă desfăşurată – 537,20 m, suprafaţa totală a terenului, inclusiv construcţiile – 60.634 m) şi UM 977 de pe Calea Aradului (caracteristici: suprafaţă construită – 1.321 m, suprafaţă desfăşurată – 1.321 m, suprafaţa totală a terenului, inclusiv construcţiile – 37.125 m).
Pe aceste terenuri vor fi construite locuinţe şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit, prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Consiliul Local al Municipiului Timişoara va transfera în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, conform legii, un procent de 33% din numărul de locuinţe realizate, dar nu mai puţin de 300 de unităţi locative şi terenul aferent acestora.
Acest proces de transfer a unor imobile către Consiliul Local Timişoara a început în urmă cu mai bine de un an, în martie 2010, când reprezentantii Primariei municipiului Timisoara si reprezentantii M.A.N , Unitatea Militara Timisoara au incheiat Minuta A- 879 / 18.03.2010 prin care M.A.N era de acord sa transfere terenuri aflate in administrarea şi folosinţa M.A.N către municipiul Timişoara pentru construirea de locuinţe prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.