luni, 3 octombrie 2011

Banat / Invazie la frontiera de vest

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut 18 persoane, cetăţeni algerieni, marocani, moldoveni şi un iranian care încercau să treacă ilegal frontiera de stat a României.
6 migranţi au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră timişoreni, 3 migranţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni, 3 de către cei gălăţeni şi 3 de cei vasluieni, toţi la 'frontiera verde' precum şi 1 migrant ascuns şi doi bărbaţi cu acte false depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.
* Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat în zona de competenţă, şase persoane de sex masculin care nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediile sectoarelor pentru verificări.
Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni marocani şi patru algerieni, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
* În data de 02.10.2011, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F.Nădlac, judeţul Arad, a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de trei persoane de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria. Persoanele au fost reţinute pentru identificare la aproximativ 500 metri faţă de teritoriul statului vecin, în marginea localităţii Nădlac, în vegetaţia din apropierea liniei de frontieră.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că toţi sunt cetăţeni algerieni cu vârste cuprinse între 24 - 31 ani şi intenţionau să ajungă în Franţa.
* Tot poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat o persoană de sex masculin care intenţiona să iasă ilegal din România, ascunsă în toaleta unui tren internaţional.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţean iranian în vârstă de 23 ani şi intenţiona să ajungă în Spaţiul Schengen. Persoana în cauza a recurs la această metodă întrucât nu deţinea documente legale de trecere a frontierei.
* În data de 02.10.2011, în jurul orei 16.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, jud. Arad, s-au prezentat pentru a călători în Spaţiul Schengen două persoane de sex masculin care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti.
Cu ocazia efectuării controlului documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră arădeni, având suspiciuni privind autenticitatea cărţilor de identitate româneşti prezentate la control, au procedat la o verificare amănunţită a acestora, cu ajutorul aparaturii din dotare, ocazie cu care s-a constatat că documentele în cauză sunt false.