miercuri, 5 octombrie 2011

Timiş / Cel mai bun primar de oraş din Regiunea Vest

Cel mai bun primar de oraş din regiunea de Vest a României, în opinia juriului din cadrul celei de-a IV-a ediţii a Forumului Administraţiei Româneşti, desfăşurat în perioada 28 septembrie -1 octombrie 2011 la Rin Grand Hotel din Bucureşti, este primarul oraşului Jimbolia, Kaba Gábor.
Premiul a fost acordat în cadrul Galei Administraţiei Locale la Înălţime, eveniment ce s-a desfăşurat vineri, 30 septembrie şi care a reunit în capitală aproximativ 400 de primari de comune, oraşe, municipii sau municipii reşedinţă de judeţ şi alţi 200 de invitaţi, printre care directori de spitale, funcţionari publici şi directori de instituţii deconcentrate.
Potrivit declaraţiei redactorul şef al Revistei Române de Administraţie Publică Locală, Ionuţ Iuria, membrii juriului au nominalizat câştigătorii în funcţie de mai multe criterii de evaluare a activităţii personale şi a proiectelor instituţiei pe care o reprezintă : inovaţie, apetit pentru dezvoltare şi aprecierea din partea mass-media sau a structurilor asociative. Din juriu au făcut parte atât redactorul şef al revistei cât şi coordonatorul Centrului de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă, Ilie Brie, şi alte personalităţi din structuri asociative ale municipiilor, oraşelor şi comunelor din România.
Gala Administraţia Locală la Înălţime s-a aflat la prima ediţie şi a fost organizată, alături de alte evenimente, sub oblăduirea Revistei Române de Administraţie Publică Locală. La eveniment au fost premiaţi mai întâi primarii celor mai bune comune din toate regiunile ţării, după care s-a trecut la premierea primarilor de oraşe, pe regiuni. În Regiunea Vest, locul al III-lea a fost adjudecat de primarul oraşului Nădlac, ( judeţul Arad), Ciceac Vasile, locul al II-lea de primarul oraşului Haţeg (judeţul Hunedoara), Nicolae Timiş, iar trofeul şi premiul locului I au fost acordate primarului Jimboliei, Kaba Gábor.