marți, 4 octombrie 2011

Timiş / Casa viitorului va ajunge la Lugoj

LPG Solutions, în parteneriat cu Primaria Municipiului Lugoj, organizeaza în zilele de miercuri, 19 octombrie, si joi, 20 octombrie, în Sala de Consiliu a Primariei, de la orele 18, o prezentare a unui nou sistem de constructie de tip Lego.
Casa viitorului - Casa Pasivă este un proiect pe care Primaria Municipiului Lugoj îl sustine în vederea promovarii conceptului de conservare a energiei - conceptul Casa verde. Casa mult visata poate fi construita acum în cel mai scurt timp având toate ingredientele necesare - CALITATE - EFICIENTA - RAPIDITATE, caracteristicile de baza ale acestui sistem revolutionar în constructii, la un raport calitate - pret de invidiat.
La acest eveniment sunt invitate sa participe atât persoanele fizice, cât si juridice interesate sa construiasca, în regie proprie sau nu, folosind acest sistem inovator.
Casa pasivă deja construită îşi poate exploata energia din mai multe surse: aşa sunt căldura emanată de corpul uman, căldura emanată de aparatele electrocasnice, căldura exterioară în special energia primară a pământului. Pe lângă acestea mai este nevoie de un sistem de aerisire cu ajutorul căruia putem asigura completarea aerului proaspăt şi curat. Pentru exploatarea energiei şi reversarea din pamânt chiar avem nevoie de un colector, prin care aparatura de aerisire ne trage aerul proapăt. Pentru buna funcţionare este de ştiut că în pământ la o adâncime de de 1-1,5 metri indiferent de anotimp sunt 6-9 C constant. Ca să putem beneficia de această calitate a solului trebuie să plasăm o ţeavă de circa 35m şi 200mm diametru, prin care se va realiza încălzirea sau răcirea aerului. Lângă generator trebuie plasat un regenerator de căldură (aerul proaspăt va fi condus printr-un schimbător de căldură, care ne schimbă aerul cald (aerul folosit) cu cel proaspăt). Eficienţa aparatului va trebui să fie minim 80% pentru a atinge debitul necesar. Simplul fapt că ţeava de aerisire este sub nivel mai are un avantaj: sistemul de schimbare a aerului nu are posibilitatea de îngheţ astfel nu se direcţionează energie pentru protejarea acestuia.