miercuri, 5 octombrie 2011

Timiş / Festivalul Papricaşului la Buziaş

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului se pregăteşte de start. Duminică, 9 octombrie 2011, zona Cazinoului din oraşul staţiune Buziaş va răsuna de muzică și voie bună, asezonate cu preparate culinare care de care mai gustoase.
Concursul culinar va debuta la ora 10.30, cei prezenţi putând urmări fiecare etapă din prepararea papricaşului, iar desigur cei cu bun spirit de observaţie vor putea „fura” secretul reţetei papricaşului câştigător. Acesta din urmă va fi desemnat în jurul orei 12.30 de juriul evenimentului. Vor intra în jocul aromelor din ceaune câteva kilograme de cartofi, usturoi, ceapă, ardei iute, roşii, câteva oi sacrificate şi marinate în baiţ şi alte câteva kilograme de carne de porc.
Programul manifestărilor dedicate acestui eveniment, deja tradiţional pentru localitatea timişeană Buziaş, va fi condimentat cu momente artistice, spectacole, concursuri şi bineînțeles degustări de papricaş şi vinuri specifice zonei.
Festivalul Papricaşului are deja o tradiţie şi, ca la orice competiţie ce se respectă, se vor acorda premii, iar papricaşul fiert în cazane va putea fi degustat de toţi cei care vor veni să-i încurajeze pe concurenţi. Locul degustării şi al spectacolelor este, ca şi în anii precedenţi, zona cazinoului din parcul staţiunii Buziaş.
Dacă vă gândiți să plecați la drum trebuie să știți că având în vedere lucrările de reparaţii care se desfăşoară pe DJ 592, la intrarea în Buziaş dinspre Timişoara, accesul în staţiune este posibil pe ruta ocolitoare Timişoara – Topolovăţu Mare – Hitiaş.