marți, 4 octombrie 2011

Timişoara / Omul preşedintelui Sarkozy va "experimenta" reintegrarea rromilor în judeţul Timiş

Arno Klarsfeld, președintele Oficiului Francez pentru Imigrare și Integrare al Republicii Franceze şi un foarte apropiat colaborator al preşedintelui Nicolas Sarkozy, a lăsat-o pe Carla Bruni pe mâini bune la Paris şi a venit în Timişoara pentru a discuta cu autoritățile în vederea identificării unor posibilități de sprijin pentru reintegrarea cetățenilor români de etnie rromă.
La întâlnirea cu presa de Prefectura judeţului Timiş, avocatul franco-israelian Arno Klarsfeld a declarat că se doreşte ca 80 de familii de "români" să fie reintegrate în societatea românească, mai exact în 5 judeţe, printre care şi Timiş.
Bani se pare că sunt, de la Fondul Social European, numai că la modul concret nu există nici o strategie clară, în afara faptului că nu se va mai aplica tactica de până acum, când "românii" erau trimişi acasă cu avionul şi cu 300 de euro în buzunar, după care se întorceau cu autocarul înapoi în Franţa.
Întrebat ce se va întâmpla concret reintegrarea cetăţenilor de etnie rromă, Arno Klarsfeld a mărturisit că deocamdată se "experimentează".
Oricum, din motive pe care nu a dorit să le spună, dar se pot ghici, delegaţia franceză condusă de avocatul francez va face o vizită mâine dimineaţă în comuna Şag.