marți, 4 octombrie 2011

Timişoara / Dosarul avocatei de la Bozovici, la Curtea de Apel

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei NIŢU MARIA CERASELA, avocat în Baroul Caraş-Severin, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi instigare la mărturie mincinoasă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunilor iunie – august 2011, inculpata Niţu Maria Cerasela, în calitate avocat, i-a pretins unei persoane suma de 700 lei, promiţându-i că în schimb va interveni pe lângă un magistrat judecător din cadrul Judecătoriei Bozovici, pentru a-l determina să soluţioneze în mod favorabil acţiunea civilă exercitată de persoana respectivă, în sensul anulării unui proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei la regimul circulaţiei rutiere.
La data de 9 august 2011, inculpata Niţu Maria Cerasela i-a prezentat lui Perian Ion, învinuit în cauză, detaliile plângerii contravenţionale redactate pentru clienta sa şi l-a instruit să declare, în mod mincinos, că în momentul constatării contravenţiei s-ar fi aflat de faţă şi că ar fi perceput în mod nemijlocit detaliile pe care inculpata i le-a furnizat ulterior, asigurându-l că mărturia sa mincinoasă nu va putea fi probată.
Referitor la învinuitul Perian Ion, faţă de care s-au efectuat cercetări sub aspectul infracţiunii de mărturie mincinoasă, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amendă de 1 000 lei.
Amintim că la data de 12 august 2011, Curtea de Apel Timişoara a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei Niţu Maria Cerasela (detalii în comunicat nr. 521/VIII/3 din 12 august 2011).
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timişoara.