duminică, 2 octombrie 2011

Timiş / Razie "economică" la Deta

În noaptea de 30.09/01.10.2011, poliţiştii din cadrul politiei Oraşului Deta împreună cu cei din Serviciul de Investigare a Fraudelor au organizat o acţiune cu efective mărite pe linie economică la care au participat comisari din cadrul Gărzii Financiare - Secţia Timiş, lucrători ai Direcţiei Regionale Vamale, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Protecţiei Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Munca Timiş, Autorităţii Rutiere Române, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timiş, Districtului Silvic Deta- Ocolul Silvic Lunca Timişului şi poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontiera Timiş.
Au fost verificate 320 fizice şi 24 de persoane juridice, ocazie cu care au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 82.314 lei şi au fost confiscaţi 17 m3 de material lemnos în valoare totală de 2.100 lei.
De asemenea a fost efectuat un control în trenul Rapid 361.2 Belgrad-Bucureşti ocazie cu care au fost găsite abandonate 1966 pachete de ţigări cu timbru Serbia şi 13 litri alcool de provenienţă Serbia, toate aceste bunuri în vloare de 2.096 de lei fiind ridicate de către Direcţia Regională Vamală.
Tot cu această ocazie a mai fost confiscată suma de 2.150 Euro în urma controlului efectuat la casa de schimb valutar din Deta, care era neînregistrată în evidenţa societăţii.
Societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 8.000 lei pentru neutilizarea casei de marcat şi cu amendă de 2.000 de lei pentru nereguli constatate în evidenţele financiar-contabile.
Suma de 2.150 euro a fost confiscată, iar activitatea casei de schimb valutar a fost suspendată pentru 3 luni.
În urma verificărilor efectuate împreună cu inspectorii I.T.M. au fost identificate 37 de persoane care efectuau activităţi lucrative în cadrul societăţilor comerciale, pentru care administratorii nu au putut prezenta documente justificative privind încadrarea lor în muncă.
Administratorii în cauză au fost invitaţi la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş pentru efectuarea de verificări privind munca la negru.
În urma controlului efectuat la o societate comercială din Deta au fost identificate 64 de flacoane a câte 0,5 litri de băuturi spirtoase (48 de flacoane cu aromă de rom şi 16 cu aromă de votcă) pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.
Societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită şi s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de băuturi alcoolice.
Cantităţile în cauză au fost ridicate şi predate Direcţiei Regionale Vamale Timişoara în vederea confiscării.