joi, 6 octombrie 2011

Vest / 3,5 kg de cannabis intrate în ţară pe la Vama Nădlac

Mai multe persoane suspectate că procurau droguri din Olanda şi le vindeau ulterior în Bucureşt au fost prinse cu 3,5 kg. de cannabis. Drogurile erau disimulate în roata de rezervă a autoturismului cu care acestea veniseră din Olanda.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Gavrilă Ovidiu Marian, 29 de ani, Popa Viorel Cristian, 43 de ani, Neguţ Gheorghe Marius, 35 de ani, Mălăncuş Vasile Marian, 32 de ani, Cristache Adrian Constantin, 36 de ani, Marin Mihai, 41 de ani şi Ruse Iulian Alexandru, 24 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, prev. de art. 7 al.1,3 din Legea nr. 39/2003 , art. 2 al.1 şi art.3 al.1 din Legea 143/2000.
Timp de aproximativ trei luni, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurori D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti, au investigat activitatea infracţională infracţională a unei reţele de trafic internaţional de droguri. Cei şapte membrii ai grupării infracţionale procurau importante cantităţi de droguri din Olanda pe care le transportau pe cale rutieră în România, pentru a fi valorificate în Bucureşti.
Operaţiunea a fost finalizată în noaptea de 4 spre 5 octombrie a.c., când poliţiştii au prins în flagrant trei bărbaţi, pe raza judeţului Arad, după ce au introdus în ţară 3,5 kg. de cannabis, drogurile find disimulate în roata de rezervă a autoturismului cu care se deplasau pe ruta România-Olanda şi retur.
În continuare, în dimineaţa zilei de 5 octombrie a.c., poliţiştii antidrog, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, au efectuat trei percheziţii la domiciliile altor trei membrii ai grupării, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor trei unităţi de calcul şapte telefoane mobile, 17 cartele SIM, 2.000 de lei şi 250 de euro, despre care există suspiciuni de contrafacere.
De asemenea, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie a.c., a fost prins şi ultimul membru al grupării, liderul acesteia.
Toate cele şapte persoane au fost reţinute, iar procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a suspecţilor pentru 29 de zile pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.