duminică, 18 septembrie 2011

Banat / Evadatul din Penitenciarul Bârcea Mare a fost reţinut

Investigaţiile şi operativitatea poliţiştilor cărăşeni au condus la reţinerea tânărului care a evadat în data de 15.09.2011 de la Penitenciarul Bârcea Mare din judeţul Hunedoara.
Tânărul a fost dat în urmărire naţională, iar pe raza întregului judeţ Caraş-Severin au fost organizate filtre şi s-au desfăşurat activităţi de căutare cu efective mărite, desfăşurându-se totodată şi investigaţii specifice poliţieneşti încă de la data evadării acestuia.
Rezultatul cercetărilor desfăşurate la 'foc continuu' de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin nu a întârziat să apară şi tânărul a fost prins de poliţişti chiar în faţa locuinţei tatălui său din comuna Berzovia în jurul orelor 24, din data de 17.09.2011.
Tânărul a declarat că el a dorit să ajungă acasă la Sibiu, însă necunoscând drumul, fiindcă cea mai mare parte a distanţei până la Berzovia a parcurs-o pe jos prin pădure, a ajuns la tatăl său, nefiind într-o relaţie prea strânsă cu acesta.
M.MIHAI, în vârstă de 24 de ani, se afla încarcerat în penitenciar pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani în regim semideschis pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În jurul orelor 12, din data de 15 septembrie 2011, în timp ce acesta se afla la cules cartofi la punctul de lucru situat în zona numită Ştei din apropierea oraşului Haţeg motivând că trebuie să meargă la toaletă a evadat.