luni, 19 septembrie 2011

Timişoara / Campanie despre violenţa împotriva copiilor

Organizația Salvați Copiii lansează marți, 20 septembrie, ora 11, la Hotel Timişoara, sala Atena, din Str. Mărăşeşti, nr. 1-3, Timişoara, campania de educare și de conștientizare a adulților asupra consecințelor pe care violența le are asupra dezvoltării psiho-emoționale a copilului.
Studiile arată că 80% dintre copiii victime ale abuzului, indiferent de forma în care se manifestă acesta - fizic sau emoțional - devin tineri adulţi care pot fi diagnosticați cu cel puţin o suferință mentală înainte de a împlini 21 de ani: tulburări de atașament, sindrom de stres post-traumatic, depresie, anxietate, tulburări de alimentaţie, comportament adictiv.
Campania își propune să combată utilizarea bătăii și a diverselor forme de violență asupra copiilor, și să promoveze modele de parenting care respectă nevoile afective și de dezvoltare ale acestora.
Dr. Mihai Gafencu, președinte Salvați Copiii Timiş, și cu echipa sa vor vorbi cu această ocazie despre violența fizică și emoțională asupra copiilor, despre consecințele acesteia și despre importanța pe care o are modul în care ne educăm copiii asupra întregii societăți, pe termen lung.
Campania este intitulată ”Ascultă-i sufletul” și se adresează părinților si specialiștilor care interacționează cu copiii (cadre didactice, psihologi, medici, asistenți sociali). Ea se va derula în perioada septembrie - decembrie 2011, sub sloganul “Trupul se vindecă repede. Sufletul nu” și va fi lansată concomitent în cinci orașe din țară – București, Timișoara, Iași, Suceava și Târgul-Mureș.