miercuri, 21 septembrie 2011

Timişoara / Conferinţa Anuală de Imunologie

Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara organizeaza, in perioada 22-24 septembrie 2011, a 41-a Conferinta Anuala de Imunologie cu participare internationala. La ceremonia de deschidere, care va avea loc in Sala Senatului, intre orele 12-14, va participa profesor Dragos Ciuparu, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, alaturi de cercetatori si medici din tara si strainatate.
In prima zi a conferintei este programata o sesiune speciala, Celula stem de la studii fundamentale la aplicatii clinice, dedicata proiectelor europene axate pe utilizarea celulelor stem in medicina regenerativa, in care este implicata echipa universitatii noastre coordonata de Prof. Virgil Paunescu. In cadrul acestei sesiuni vor sustine comunicari stiintifice cercetatori din Franta, Germania si Italia, cu privire la progresele obtinute in acest domeniu, care va deschide o noua era in medicina regenerativa. 
In aceeasi zi va avea loc si o sesiune dedicata proiectului POSCCE-A2-O2.2.1-2009-4 Nr. 852/14676, Centrul de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului, prin care se va construi in Timisoara, pana in anul 2013, un institut de cercetare unic in regiune, dotat cu echipamente de cercetare performante si o camera alba, care va permite in viitor utilizarea celulelor stem in tratamentul bolnavilor cu afectiuni neoplazice. Finantarea proiectului, in valoare de 44.000.000 lei, este asigurata din fondurile Programului Operaptional Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, derulandu-se prin Autoritatea Nationalapentru Cercetare Stiintifica (ANCS). 
Vineri, 23.09.2011, profesorului Torsten Tonn (Germania) i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al universitatii. Ceremonia va avea loc in Sala Senatului, de la ora 12. Excelenta Sa, Klaus Christian Olaz, Consulul Germaniei la Timisoara, va onora cu prezenta acest eveniment festiv. La ceremonie va participa si Prof. Dr. Erhard Seifried de la Universitatea Johann Wolfgang Goethe Frankfurt, in dubla sa calitate de mentor al Profesorului Tonn si de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes Timisoara.