sâmbătă, 24 septembrie 2011

Timişoara / Primăria vrea apă caldă menajeră cu elveţieni

Compania Locală de Termoficare Colterm solicită înfiinţarea unei societăţi mixte în vederea promovării investiţiei „Valorificarea energetică a deşeurilor municipale prin conceperea unei instalaţii şi integrarea acesteia în cadrul CET Sud Timişoara”, prezintă nota de fundamentare şi actul constitutiv al societăţii nou înfiinţate.
Primăria împreună cu SC Colterm şi SC Retim Ecologic Service au demarat în anul 2009 un studiu de valorificare a potenţialului energetic al deşeurilor. Acest studiu s-a finalizat cu stabilirea soluţiei tehnice de utilizare a deşeurilor ca şi combustibil pentru cogenerarea de energie electrică şi termică, aceasta din urmă fiind folosită pentru producerea de apă caldă menajeră tot timpul anului. Deoarece SC Colterm dispune de infrastructura necesară, iar SC Retim Ecologic Service are staţia de sortare în imediata vecinătate s-a stabilit că locaţia optimă de plasare a instalaţiei este în incinta CET Sud.
În urma analizelor efectuate de către SC Colterm SA, Remmert Recycling Romania şi Primăria Municipiului Timişoara se propun utilizarea ca şi combustibil a deşeurilor sortate din instalaţia existentă în vecinătatea platformei CET Sud, adaptarea studiului de fezabilitate existent la noile cantităţi de deşeuri convenite cu Retim Ecologic Service SA, înfiinţarea unei societăţi comerciale şi funcţionarea acesteia ca producător independent de energie electrică şi termică în baza curbei termice de sarcină, adică 8.000 ore/an.
Astfel, se doreşte constituirea Societăţii Comerciale INTERNATIONAL RECYCLING ENERGY SA în vederea promovării investiţiei "Valorificarea energetică a deşeurilor municipale prin conceperea unei instalaţii adecvate şi integrarea acesteia în cadrul CET Sud Timişoara", cu un capital de 100.000 lei, cu sediul în Timişoara, Calea Şagului nr. 201, având ca acţionari pe elveţienii RAROMA Services AG cu 49% din acţiuni, Consiliul Local al Municipiului Timişoara 31% cu din acţiuni şi SC COLTERM SA cu 20% din acţiuni.