marți, 20 septembrie 2011

Timişoara / Marcel Iureş, "Absolut" pe scena Teatrului German

Fundaţia Culturală Artmedia îl va readuce la Timişoara pe Marcel Iureş, în spectacolul "Absolut!", în 24 si 25 octombrie, pe scena Teatrului German. ABSOLUT!, dupa Ivan Turbinca de Ion Creanga, este un spectacol de teatru one man show cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija.
"Marile scoli de film isi invata scenaristii si regizorii sa povesteasca. Sa spuna povesti. Câţi dintre noi au mai apucat sa auda in copilarie povesti spuse, nu citite? Povestile s-au sfarimat, s-au facut praf si pulbere, s-au risipit in filme, texte de cintece si telenovele.
Polemic si terapeutic ne incercam puterile cu periculoasa arta a spunerii unei povesti. Si nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele careia se afla Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or sa o asculte isi vor aminti, pentru o vreme, ca se poate vorbi despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare.
Dupa rolurile din ”Creatorul de teatru”, ”Ultima banda a lui Krapp” , „Capra sau cine e Sylvia?” si ”Acasa la tata”, Marcel Iures se intilneste cu Ion Creanga. Pentru multa lume va fi o surpriza. Mai putina lume va spune insa: Era si timpul!" ( Alexandru Dabija)