sâmbătă, 17 septembrie 2011

Timişoara / Degeţica, la Teatrul Merlin

Teatrul Merlin din Timişoara (Bd. Regele Carol I nr. 3) va găzdui pe 18 septembrie, de la ora 11, un spectacol de animaţie cu păpuşi, recomandat copiilor preşcolari, dar şi celor din ciclul întâi gimnazial (3-10 ani), după povestea lui Hans Christian Andersen, Degeţica.
Dramatizarea şi regia artistică sunt semnate de Alina Rece, scenografia de Kristina Naghy, iar muzica lui Alin Macovei. În distribuţie: Maria Kristofoletti, Mariana Ivaşcu, Luana Uncruţiu, Gina Macovei.
Basmul Degeţica a fost scris de către Hans Christian Andersen (1805-1875), autor danez ale cărui basme au fost traduse în mai mult de 80 de limbi şi care au inspirat piese de teatru, balete, filme, sculpturi şi picturi.
Odată, demult, o femeie voia să aibă un copilaş şi s-a dus la o vrăjitoare, să-i ceară un leac. Vrăjitoarea i-a dat un bob de orz şi femeia l-a pus în pământ, într-un ghiveci de flori.
Din bob a răsărit pe dată o lalea. Femeia i-a sărutat bobocul şi floarea s-a desfăcut. În mijloc era o fetiţă cât un deget de mare, aşa că a numit-o Degeţica.