luni, 19 septembrie 2011

Banat / Invazia migranţilor la frontiera de vest continuă

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut 12 persoane, cetăţeni algerieni, marocani, pakistanezi etc. care încercau să treacă ilegal frontiera de stat a României: 7 migranţi au fost reţinuti de către poliţiştii de frontieră arădeni, 5 migranţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră timişoreni.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P. F. Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat în zona de competenţă, două grupuri de migranţi de diferite naţionalităţi.
S-a stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni pakistanezi un marocan şi un afgan, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
În data de 19.09.2011, în jurul orei 4.30, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P. F. Nădlac, judeţul Arad, a observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, un grup format din şapte persoane de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre şase cetăţeni algerieni şi un cetăţean tunisian, cu vârste cuprinse între 21 - 29 ani, care intenţionau să ajungă în Franţa.