miercuri, 21 septembrie 2011

Timişoara / „Sunetul muzicii“ intră în cea de-a patra stagiune

Una dintre producţiile cu veritabil succes de public în programul Teatrului German de Stat Timişoara (TGST), musicalul „Sunetul muzicii” de Richard Rodgers, îşi începe cea de-a patra stagiune pe afişul instituţiei. Reluarea spectacolului este prevăzută într-o serie de trei reprezentaţii pe scena Teatrului German de Stat: joi, 22 septembrie 2011, ora 20; sâmbătă, 24 septembrie 2011, ora 20; luni, 26 septembrie 2011, ora 20.
În montarea Simonei Vintilă şi sub conducerea muzicală a lui Peter Oschanitzky, invitat de la Opera Naţională din Osijek (Croaţia) vor răsuna cântecele care au contribuit decisiv la succesul internaţional al acestei creaţii, mai cu seamă în a doua parte a secolului trecut. În prim-planul acţiunii se află Maria, novice la o mânăstire din Austria, care ajunge guvernanta celor şapte copii ai căpitanului von Trapp, de care se îndrăgosteşte. Împreună cu noua ei familie Maria înfiinţează un cor, cu ajutorul căruia va depăşi vremurile de cumpănă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Versiunea produsă de scena germană timişoreană este fidelă musical-ului original şi beneficiază nu doar de muzica încântătoare a acestuia, ci totodată de una dintre cele mai cuprinzătoare distribuţii din istoria Teatrului German, care însumează aproape 50 de artişti – actori, solişti şi instrumentişti. Rolurile principale sunt interpretate de Daniela Török, în rolul Maria, Cristian Rudic, invitat de la Opera Naţională Română Timişoara în rolul căpitanului von Trapp, şi Dana Borteanu, în rolul Maicii Stareţe. Decorul este creaţia Getei Medinski, iar cele 70 de costume au fost concepute de arh. Traian Zamfirescu. Pregătirea muzicală a fost asigurată de Csibi Andrea, invitată de la Liceul de Muzică „George Enescu“ din Bucureşti. Îşi dau concursul membri ai orchestrelor Teatrului German de Stat şi a Operei Naţionale Române Timişoara.
Spectacolele se supratitrează în limba română. Biletele sunt puse în vânzare la casieria Teatrului German de Stat din str. Alba Iulia nr. 2 după următorul orar: marţi-vineri 10-15 şi 17-19, sâmbătă: 10-15, precum şi cu o oră înaintea de începerea reprezentaţiilor.