duminică, 18 septembrie 2011

Timiş / Confiscare de pâine într-o razie la Lugoj

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Lugoj au desfăşurat o acţiune la data de 16 septembrie 2011, începând cu ora 6.30, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, actelor ilicite de comerţ şi a nerespectării codului rutier.
Cu această ocazie, au fost constatate 9 infracţiuni şi au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.770 de lei.
Dintre cele 213 persoane legitimate, 27 au fost conduse la sediul poliţiei unde au fost amprentate şi introduse în evidenţele de poliţie.
Totodată au fost controlate 21 de societăţi comerciale şi ridicate în vederea confiscării produse de panificaţie în valoare de 560 de lei şi 22 de pachete de ţigări.
Pe linie rutieră au fost ridicate două permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice şi 5 certificate de înmatriculare fiind adresate de asemenea recomandări participanţilor la trafic.
Au fost depistaţi P. I. F. de 15 ani din Timişoara, cu reşedinţa fără forme legale în municipiul Lugoj, suspect că, la data de 30.03.2011, a sustras un moped parcat pe strada Tinereţii, proprietatea lui P. Ioan, C. Valentin, de 25 ani din Hezeriş, suspect de furtul a două biciclete raza municipiului Lugoj şi P. O. I., de 16 ani din Măguri , care în cursul lunii aprilie 2011, a sustras dintr-un magazin mai multe bunuri.
Poliţiştii au depistat în trafic o autoutilitară aparţinând unei societăţi comerciale din localitatea Soceni, judeţul Caraş Severin, care a transportat 208 bucăţi de pâine pentru care nu a deţinut acte de provenienţă fiind luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 12 din 1990 şi a ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de pâine.
De asemenea, poliţiştii au depistat-o pe M. Maria din Lugoj, care conducând autoturismul proprietate personală a traversat intersecţia pe culoarea roşie a semaforului.
Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile şi i-au aplicat o sancţiune contravenţională.
Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială cu punct de lucru pe strada Unirii din Lugoj, care a expus spre vânzare mai multe bunuri de îmbrăcăminte contrafăcute.
Pe numele acesteia a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea Legii 84 din 1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice iar bunurile au fost confiscate.