vineri, 23 septembrie 2011

Timişoara / Creative Growth, la ora concluziilor

În 28 septembrie va avea loc la Timişoara seminarul de diseminare a rezultatelor finale, concluziilor şi recomandărilor proiectului „Creative Growth – Dezvoltare prin Creaţie”.
Creative Growth este un proiect iniţiat de Consiliul Regional al regiunii Ostsam din Suedia, vizează dezvoltarea sectorului creativ şi are o durată de 3 ani, pe perioada 2009-2011. Parteneriatul cuprinde 11 instituţii/organizaţii/universităţi/administraţii publice din România, Suedia, Marea Britanie, Danemarca, Ungaria, Lituania, Italia, Bulgaria, Spania.
Scopul proiectului este de a contribui la creşterea competitivităţii europene şi de a accelera dezvoltarea economică regională prin dezvoltarea sectorului creativ ca un nou domeniu de afaceri şi influenţarea politicii de dezvoltare regională şi locală prin direcţionarea de noi cunoştinţe şi bune practici în procesul de definire a politicilor.
Proiectul are activităţi legate de dezvoltarea sectorului creativ ca motor al dezvoltării regionale şi anume studii şi cercetări, analize, schimburi de bune practici şi transfer de know-how.
Proiectul a fost aprobat în cadrul programului european de cooperare interregională INTERREG IV C şi are un buget total dedicat judeţului Timiş de 56.070 euro, din care 85% (47.659,5 euro) sunt asiguraţi de FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) şi 15% (8.410,5 euro) reprezintă cofinanţarea asigurată la nivel naţional.
Programul seminarului de miercuri, 28 septembrie, derulat la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, str. E Ungureanu nr. 1, cuprinde prezentarea raportului cu rezultatele finale, concluziile şi recomandările proiectului Creative Growth(9:30 – 11), discuţii şi dezbateri pe baza materialului prezentat(11:30 – 13), pentru ca între orele 17-19, la Bastionul Theresia să aibă loc un târg de meşteri populari.
Informaţii suplimentare: Răzvan Hrenoschi – manager de proiect, tel. 0256406401.