vineri, 23 septembrie 2011

Timişoara / "Leţduit" la perdeaua forestieră

Acţiunea se va desfăşura la perdeaua forestieră de protecţie a Municipiului Timişoara, situată în extravilan, între strada Ovidiu Balea şi Calea Aradului, precum în împrejurimile acesteia. Vor participa volutari din cadrul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara şi ai Asociaţiei „VIITORUL ÎN ZORI”, alături de voluntari din instituţiile de învăţământ din municipiul Timişoara, instituţii şi companii, dornici să contribuie la efortul comun de a proteja mediul şi conserva biodiversitatea.
În zona perdelei forestiere de protecţie şi în jurul acesteia au fost inventariate depozitări ilegale de deşeuri menajere şi din construcţii. Acţiunea se doreşte a fi pe lângă o activitate de ecologizare şi o acţiune de educaţie şi responsabilizare a cetăţenilor cu privire la impactul pe care încălcarea normelor legale privitoare la gestiunea deşeurilor îl are asupra mediului natural, a florei şi faunei municipiului Timişoara. Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, 24 Septembrie 2011, începând cu orele 9, Primăria Municipiului Timişoara şi echipa „Let’s Do It, Romania!” vă invită să vă alăturaţi acţiunii, a cărui punct de plecare este Calea Torontalului, la drumul de acces spre perdeaua forestieră de protecţie. În caz de vreme nefavorabilă, acţiunea va fi reprogramată.
Proiectul de cooperare între Municipiul Timişoara şi Oraşul Szeged - „Biodiversitatea şi protecţia naturii – o abordare responsabilă a problemelor de mediu a două oraşe înfrăţite”, împreună cu Proiectul „Let’s Do It, Romania!” îşi unesc forţele în atingerea unui scop comun: realizarea unor acţiuni de ecologizare a unor arii naturale, informarea, sensibilizarea şi responsabilizarea cetăţenilor care aruncă ilegal deşeuri în aceste zone.